Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Škoda už nemá ve Slavii tak silnou pozici, ale bere to s klidem: Šanci dostanu já i Tecl

Do minulých sezon byl Milan Škoda zvyklý vstupovat jako téměř neohrožená jednička slávistického útoku, během jara výsadní postavení v základní sestavě ztratil a před novým ročníkem má velkého konkurenta ve Stanislavu Teclovi. Kapitán červenobílých to však nebere tragicky a věří, že při velké porci utkání dostane dost šancí. "Věřím, že každý dostane svoje šance," řekl Škoda.

Slavící Milan Škoda
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Zatímco na startu jara ještě dostával přednost v základní sestavě on, ke konci sezony to byl spíše Tecl. "Neprožívám to nijak tragicky. Myslím, že jsem plnohodnotná součást mužstva. Těch zápasů je hrozně moc. To je rozdíl oproti sezonám předtím, kdy jsme hráli třeba jen ligu," uvedl Škoda.

"Ta je teď delší, je tam více zápasů, určitě budou poháry, takže za podzim nějakých 30 zápasů. To ani nejde, aby to odehrál jen jeden útočník. Trenér je velký taktik, určitě se bude hodně zaměřovat na to, s kým hrajeme, a podle toho asi bude nasazovat hráče," dodal dvaatřicetiletý reprezentační útočník.

Slavia je podle něj na boj o titul připravena lépe než před rokem. Tehdy sice byla po letech čerstvým mistrem, ale nebyla zvyklá kombinovat domácí soutěž s evropskými poháry a nakonec skončila v tabulce druhá.

Je nám líto, video expirovalo.
Egypťan Trézéguet do Slavie nepřijde, van Burena čeká operace

"Nálada v týmu je skvělá, jádro už je dlouho pospolu a je super. Myslím, že jsme připravenější než vloni, kdy jsme sice předtím udělali titul, ale zápasů v pohárech pak bylo hodně a neměli jsme s takovou zátěží zkušenosti. Myslím, že jsme na to líp připraveni," mínil.

Věří, že tým se posunul oproti minulé pauze v zimě, kdy mužstvo převzal trenér Jindřich Trpišovský. "Jsme už v jiné fázi než na jaře. Ale samozřejmě je hrozně důležité, jak vstoupíme do sezony, což se ukáže až v mistrovských zápasech," konstatoval.

Vítá, že se bude v lize nově hrát nadstavbová část. "Jsem rád, že je víc zápasů, to je super. Ty termíny jsou asi takové trochu blbé, spíš bych si představoval, že tam bude víc vložených střed. Ale asi je to těžké dát dohromady. Hlavní je, že je víc zápasů," uvedl Škoda.

Pochvaluje si i fakt, že bude pokračovat projekt videorozhodčího, který by měl pomáhat sudím až na třech zápasech jednoho kola. "Na mistrovství světa jsem si všimnul, jak hodně byly fauly po standardkách. Věřím, že nějaké situace se budou posuzovat jinak. Když tam bude vyloženě nějaké držení a balon tam poletí, tak z toho může být penalta. Co jsem viděl na mistrovství, tak na Harryho Kanea byly minimálně dvě takhle," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články