Portál Skrz.cz míří do Polska. Zaměří se pouze na cestovní nabídky

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Vyhledávač slev Skrz.cz se chystá do zahraničí. Společnost, která patří do britské skupiny Secret Escapes, v následujících týdnech plánuje spuštění své služby v Polsku. Informaci deníku E15 potvrdil ředitel a exmajitel firmy Petr Kováčik. Ten očekává, že by mělo k zahájení provozu dojít koncem září.

„Polsko je pro nás určitě zajímavé z hlediska velikosti,“ vysvětluje Kováčik jeden z hlavních důvodů, proč se firma rozhodla právě pro expanzi směrem na sever. Dalším důvodem je také obliba srovnávacích portálů a vyhledávání slev mezi Poláky, což je důvod, proč server vidí v zemi potenciál.

Provoz polského webu bude Skrz.cz řídit z Prahy, proto rovněž shání specialisty znalé místního trhu. Dalším krokem je rovněž uzavírání smluv s klienty a obchodníky v zemi. Český název však plánuje společnost pro tamní trh pozměnit, v současnosti prochází finálními schváleními a bude znám během pár týdnů.

Kováčik přitom nevylučuje, že v případě další expanze by se mohl změnit zpětně název české verze portálu. Případnou další expanzi chce však Skrz.cz udržet v regionu střední a východní Evropy, dalším teoretickým cílem by pro portál mohlo být například Maďarsko.

Polská verze portálu přitom nebude úplně totožná ve srovnání s českým Skrz.cz.

Na něm je v současnosti možné najít také slevové nabídky z e-shopů, v Polsku se má ale server zaměřovat pouze na poskytování zájezdů a pobytových balíčků, stejně tak jako mateřská skupina Secret Escapes, která Skrz.cz koupila i s jeho ostatními aktivitami.

O vstupu na zahraniční trhy Skrz.cz se spekulovalo již dříve, plány ale musel portál odložit poté, co se před rokem spustil prodejní proces britskému vlastníkovi. Finální rozhodnutí se udělalo až v rámci skupiny Secret Escapes. Do ní patří také další původně český portál Slevomat.

Skrz.cz vzniklo před osmi lety, v minulém roce mu zisk vzrostl o deset procent. Hodnota jím zprostředkovaných prodejů dosahuje téměř miliardy korun.