‚Biatlon táhne, klobouk dolů před fanoušky.‘ Českou dominanci na letním MS viděly tisíce diváků

V neděli skončil v Novém Městě na Moravě světový šampionát v letním biatlonu. Českým závodníků se na něm velmi dařilo, když získali celkem 13 medailí.

Nové Město na Moravě Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kromě sprintu žen slavili čeští reprezentanti medaili v každém závodě, do kterého nastoupili. Všechny tři se povedlo získat ve sprintu mužů Michalu Krčmářovi, Ondřeji Moravcovi a Tomáš Krupčíkovi.

Dominance na mistrovství světa v letním biatlonu. Ve spritnu brali čeští reprezentanti všechny medaile

Číst článek

„Je to pro nás vzpruha do dalšího tréninku. Je vidět, že změny, které nastaly, ač nejsou nijak velké, jsou dobrým směrem,“ říká Radiožurnálu sedmnáctinásobná medailista z letního mistrovství světa Ondřej Moravec.

Na jednu stranu je nesmírně krásné závodit před zaplněnými tribunami, podle zkušeného českého biatlonisty je to ale i dost náročné: „Po psychické stránce to není jednoduché a čím vím závodů člověk jede, tím líp. V prosinci to možná bude tak o dva levely výš,“ chystá se už na prosincový světový pohár do Nového Města.

Sobotní závody vidělo šest tisíc diváků, nedělní dokonce osm a půl tisíce. „Myslel jsem si, že čtyři pět tisíc lidí přijde. Ale klobouk dolů, je vidět, že si cestu najdou, biatlon táhne, což je pro nás neskutečně dobře. Už nejsem nejmladší a zažil jsem doby, kdy tu na MS bylo 200 diváků. A to jsem možná přehnal.“

Mistrovství ale ubrala na kvalitě horší konkurence. „Nestartoval tady nikdo ze silných států, ty závody by bylo úplně jiné. Třeba se to do budoucna změní, ale úplně to neočekávám,“ mrzí Ondřeje Moravce.

Dařilo se českým juniorům, kteří v pátek dokázali vyhrát smíšenou štafetu. Mezi juniory se prosadili především Jakub Štverecký, který ovládl sprint, a Vítězslavu Hornigovi se dvěma bronzy.

Vůbec nejúspěšnější ale byla Markéta Davidová, která pomohla ke zlatu seniorské reprezentaci ve smíšené štafetě a v juniorské kategorii obsadila druhé místo ve sprintu a třetí ve stíhačce.

jak, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme