Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Ani Ronaldo, ani Salah. Nejlepším fotbalistou Evropy se stal Modrič

Střelci se tentokrát museli sklonit před tvůrcem hry. Nejlepším fotbalistou Evropy za sezonu 2017/18 se podle UEFA totiž stal záložník Realu Madrid Luka Modrič. Chorvatský vicemistr světa předčil vítěze posledních dvou ročníků ankety Portugalce Cristiana Ronalda a Egypťana Muhammada Salaha.

Luka Modrič s cenou pro nejlepšího hráče Evropy UEFA
zdroj: REUTERS autor: Eric Gaillard

Dvaatřicetiletý Modrič, který v Monaku získal také ocenění pro nejlepšího záložníka roku, v minulé sezoně pomohl Realu k rekordnímu třetímu triumfu v Lize mistrů za sebou. Chorvatský středopolař se v dresu "Bílého baletu" v podzimní skupině LM utká i s Plzní.

Nejlepší hráč ruského šampionátu v hlasování dostal 313 bodů, jeho bývalý spoluhráč z Realu Ronaldo 223 bodů a Salah 134 bodů. Nejlepší fotbalisty vybíralo 80 trenérů týmů ze základních skupin Ligy mistrů a Evropské ligy, 55 novinářů z jednotlivých členských zemí UEFA a také 55 členů asociací.

"Je to pro mě neuvěřitelný moment. Jsem opravdu šťastný a hrdý, že jsem získal tuhle skvělou cenu. Rád bych poděkoval všem, kteří mi dali hlas, svému klubu Realu Madrid, trenérům i spoluhráčům, kteří při mně stáli v dobrém i ve zlém. Tato cena patří i jim," řekl Modrič na pódiu.

Je nám líto, video expirovalo.
Nejlepším fotbalistou Evropy je Luka Modrič

Brankářem roku byl vyhlášen Kostaričan Keylor Navas a nejlepším obráncem jeho španělský spoluhráč z Realu Sergio Ramos. Cenu pro nejlepšího útočníka získal Ronaldo, který v létě přestoupil z madridského velkoklubu do Juventusu Turín. Hráčkou roku byla zvolena Dánka Pernille Harderová z Wolfsburgu. Cenu prezidenta UEFA od Aleksandera Čeferina převzal bývalý kapitán anglické reprezentace David Beckham.

V hlavní kategorii se na čtvrté pozici umístil útočník Atlética Madrid a mistr světa s Francií Antoine Griezmann. Do nejlepší desítky se dostali také Lionel Messi (Barcelona), Kylian Mbappé (Paris St. Germain), Kevin De Bruyne (Manchester City), Raphaël Varane (Real Madrid), Eden Hazard (Chelsea) a Ramos.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články