Disciplinární komise potrestala Slavii. Podmínečně má uzavřenou tribunu Sever a musí zaplatit 129 tisíc

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace uzavřela fotbalistům Slavie tribunu Sever na dvě utkání s podmínečným odkladem na čtyři ligové zápasy. Učinila tak proto, že fanoušci v utkání 5. kola s Jabloncem napadli pořadatele. Slavia zároveň musí zaplatit 129 tisíc korun za chování fanoušků v zápasech v Teplicích a s Jabloncem.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Slavie během utkání proti Plzni.

Fanoušci Slavie během utkání proti Plzni. | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

Během utkání s Jabloncem opustilo několik fanoušků vyhrazený prostor, přelezlo zábranu a napadlo pořadatele, kterého zranili. Rozhodčí musel utkání na chvíli přerušit a počkat, až se situace uklidní. Po pachatelích pátrá policie.

Vrbovi se nelíbily vulgární pokřiky proti Plzni. 'My toho taky slyšíme hodně,‘ reaguje Trpišovský

Číst článek

Disciplinárka rozhodla podmínečně uzavřít tribunu, která je pravidelně vyprodaná a kam chodí skalní a nejhlasitější fanoušci. Pokud v příštích čtyřech duelech dojde k dalšímu provinění, zůstane tribuna dvakrát nepřístupná divákům.

K potížím došlo i během posledního zápasu Slavie s Plzní, s oběma kluby proto komise zahájila řízení.

Pokutu dostaly i Teplice, za porušení povinností pořadatelského klubu právě v duelu se Slavií zaplatí 50 tisíc korun. Spartu bude stát 30 tisíc korun nesportovní chování fanoušků v derby s Bohemians Praha 1905.

Zastavenou činnosti na jedno utkání mají za vyloučení plzeňský stoper Roman Hubník a za čtyři žluté karty Guélor Kanga ze Sparty a Daniel Tetour z Dukly.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme