Zeman přistál v Berlíně, zahajuje třídenní návštěvu Německa

19.09.2018 17:07

Český prezident Miloš Zeman přiletěl dnes odpoledne do Berlína. Třídenní oficiální návštěvu spolkové republiky zahájí v podvečer schůzkou s bývalým eurokomisařem Günterem Verheugenem. Vrchol cesty nejvyššího českého představitele přijde v pátek, kdy bude jednat se spolkovým prezidentem Frankem-Walterem Steinmeierem a s kancléřkou Angelou Merkelovou, napsala ČTK.

Zeman přistál v Berlíně, zahajuje třídenní návštěvu Německa
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Letecký speciál s prezidentem v Berlíně přistál kolem 15:20 SELČ. Návštěva Německa je třetí ze Zemanových cest do sousedních zemí od jeho letošního znovuzvolení do funkce. Už takto navštívil Slovensko a Polsko, do Rakouska se chystá na jaře příštího roku.

Anketa

Přijměte 50 sirotků ze Sýrie, předloží ve Sněmovně TOP 09. Jak byste hlasovali vy?

3%
96%
hlasovalo: 14059 lidí

Do německé metropole dorazil Zeman nedlouho po českém premiérovi Andreji Babišovi, který na svou první oficiální návštěvu Německa zavítal 5. září. Také témata diskusí obou politiků s kancléřkou Merkelovou by měla být velmi podobná. Zeman chce se šéfkou německé vlády v pátek odpoledne hovořit o migraci, bilaterální ekonomické spolupráci, politické situaci v obou zemích nebo o Rusku a Evropské unii.

S prezidentem Steinmeierem, který Zemana v pátek před polednem přivítá s vojenskými poctami, hodlá jeho český protějšek zase probrat například přeshraniční spolupráci, reformu Evropského parlamentu nebo evropský rozpočet.

Ve čtvrtek Zemana čeká návštěva Postupimi a schůzka s braniborským ministerským předsedou Dietmarem Woidtkem. V podvečer se pak sejde se zástupci německých firem, které investují v Česku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celebrity s patentem na rozum. Jak vidí Hoffman dnešní novináře?

18:07 Celebrity s patentem na rozum. Jak vidí Hoffman dnešní novináře?

POHLED IVANA HOFFMANA Slovenskem hýbe kauza z televize Markíza, kde byl z obrazovky stažen moderátor…