Jeden z nejlepších výkonů, chválil plzeňské fotbalisty Vrba. Krmenčík by góly měnil za body

Už to vypadalo na vítězný vstup do základní skupiny Ligy mistrů, ale nakonec byli fotbalisté Plzně zklamaní. V páté minutě nastavení dostali gól z penalty, a tak s CSKA Moskva jen remizovali 2:2.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střelec dvou gólů Viktorie Michael Krmenčík

Střelec dvou gólů Viktorie Michael Krmenčík | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Šoků zažili fanoušci Plzně v závěru několik, dvakrát smutnili nanečisto, když góly soupeře neplatily kvůli útočnému faulu a ofsajdu, ale napotřetí už to bylo doopravdy.

Plzeň - CSKA Moskva 2:2. Domácí dlouho vedli, o výhru je připravila penalta v nastavení

Číst článek

„Když se přijde o vítězství v 95. minutě z penalty, není to nic moc. Těžko říct, takových soubojů je tam hodně, hlavně při standardkách je to tělo na tělo a používají se ruce. Bohužel si to rozhodčí vybral a pískl penaltu,“ řekl po zápase na Radiožurnálu Jan Kovařík, který penaltu zavinil.

„Je to pocit, že jsme odvedli fakt super výkon, ale zároveň hořkost, že jsme dostali gól z penalty v 95. minutě,“ litoval střelec dvou gólů Viktorie Michael Krmenčík. „Já bych je vyměnil za 3 body, ale kdybychom přidali gól na 3:1,“mohlo to být jiné.

Trenér Pavel Vrba ale své hráče chválil, především za výkon v prvním poločase, kdy se čeští mistři dostali do dvoubrankového vedení.

„Takový zápas v české lize nevidíme. Byl to z naší strany jeden z nejlepších výkonů, které jsem tu kdy zažil. Ale ve druhém poločase jsme dostali brzo gól. A pak v 93. minutě dostat gól z penalty, po rohu, kdy by se hráči měli chovat trošku jinak,“ přemýšlel trenér.

A podle záložníka Patrika Hrošovského je plzeňský výkon příslibem, že třeba i se zbývajícími týmy ve skupině, velkými favority AS Řím a Realem Madrid, se budou moct Západočeši měřit.

„Už jsme s AS Řím hráli a doma jsme uhráli remízu. Neříkám, že je to jednoduché, ale ne nemožné. Real je kategorie, se kterou je to fakt těžké, ale s AS se dá něco uhrát,“ vyhlíží záložník zápas, který se hraje 2. října v Římě.

Dnešní utkání končí remízou. Viktoriáni díky dvěma gólům Krmenčíka vedli po poločase 2:0, ale hosté ve druhé půli skóre vyrovnali.

#fcvp #UCL @UEFA Champions League

22:56 – 19. 09. 2018

9 16

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme