Švýcarsko 0:2 Česko

První letošní nula pro Petra Čecha. Arsenal i díky českému brankáři vyhrál, první body ztratila Chelsea

Petr Čech pomohl Arsenalu v anglické fotbalové lize prvním čistým kontem v sezoně k výhře 2:0 nad Evertonem. Arsenal vyhrál počtvrté za sebou a dotáhl se na pohárové příčky. Londýnské derby mezi West Hamem a Chelsea skončilo bez branek. „Blues“ po úvodních pěti výhrách poprvé v sezoně ztratili body a přepustili vedení v tabulce poslednímu stoprocentnímu týmu Liverpoolu.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech chytá Watfordu pokutový kop

Petr Čech v dresu londýnské Arsenalu | Foto: Tony O'Brien | Zdroj: Reuters

Everton byl v prvním poločase nebezpečnější, už ve druhé minutě musel Čech zasahovat při sólu Calverta-Lewina. Pickforda zaměstnal na druhé straně po závaru Monreal, střela mu ale nesedla.

Matěj Vydra zahájil sezonu v Premier League gólem, Burnley pomohl k výhře nad Bournemouthem

Číst článek

Do pauzy musel Čech zasáhnout ještě při pokusu aktivního Richarlisona a také při dalším samostatném nájezdu bývalého dlouholetého hráče "Kanonýrů" Walcotta.

Svěřenci Unaie Emeryho rozhodli utkání v rozmezí tří minut krátce po přestávce. V 56. minutě převzal Lacazette míč v pokutovém území a nádherným obstřelem trefil o tyč přesně horní růžek Pickfordovy branky.

Vzápětí zvýšil na konečných 2:0 po Ramseyho přiťuknutí patičkou Aubameyang. Podle opakovaných záběrů ale stál gabonský útočník viditelně v ofsajdu.

Everton už se na gólovou odpověď nezmohl. V 71. minutě hlavičkoval nebezpečně Keane, ale Čech byl u levé tyče včas. Bývalý český reprezentant uhájil 202. čisté konto v Premier League i po akci Digneho, jenž trefil z velkého úhlu spojnici branky.

Chelsea začala být nebezpečnější v utkání s West Hamem až po změně stran. V 66. minutě se po zaváhání Jarmolenka v pokutovém území dostal k míči střídající Morata, ale Fabiaňski jeho pokus včasným vyběhnutím zneškodnil.

Ukrajinský křídelník "Kladivářů" mohl na druhé straně odčinit své obranné zaváhání, ale ve stoprocentní šanci netrefil z malého vápna hlavou odkrytou branku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme