Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Liberec vyhrál počtvrté za sebou, Mladou Boleslav smetl 8:3

Liberec v extralize počtvrté za sebou naplno bodoval, když v 6. kole rozdrtil Mladou Boleslav 8:3. Shodně dvěma góly to zařídili útočníci Jaroslav Vlach a Michal Bulíř, který s osmi trefami vládne tabulce střelců soutěže. Bruslařský klub prohrál v Liberci už pošestnácté za sebou a čeká tam na úspěch od listopadu 2010.

Liberecký Jaroslav Vlach se raduje z gólu v síti Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

"Kdybychom věděli, čím to je, tak se to nějak změní. Neumím si to vysvětlit. Je to derby a nevím, jaká větší motivace by měla být. Možná play-off. Je pro nás výjimečné a nehraje se každé kolo," nechápal mladoboleslavský útočník Pavel Musil stále trvající nepříznivou bilanci v souboji na ledě rivala sídlícího od Mladé Boleslavi 50 kilometrů.

Úplný úvod utkání šance nepřinesl, ale ve čtvrté minutě se radovali z vedení hosté. Orsava přenechal po rychlém protiútoku na levém kruhu puk do tandemu Žejdlovi, který zamířil přesně.

Vyrovnat mohl Valský, jehož našel po zaváhání hostů Redenbach, ale Krošelj zasáhl. V 11. minutě ale už slovinský gólman také inkasoval, když jej prostřelil Vlach.

Při Najmanově vyloučení ve 12. minutě vyrazil Krošelj Ordošovu střelu a Valský neuspěl bekhendem před odkrytou brankou.

Bílí Tygři otočili stav v 17. minutě, kdy Lenc našel z otočky před brankou Bulíře, který potvrdil aktuální střeleckou formu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Mladá Boleslav

Odpovědět mohl zblízka Skalický, ale Will zasáhl. Domácí znovu udeřili 50 sekund před koncem úvodní části. Kvapil našel na pravém kruhu Bulíře, který trefil odrytou část branky a připsal si osmý gól za poslední čtyři duely.

Do druhé části nahradil Krošelje v brance hostů Kantor. Hosté nevyužili početní výhodu, která se přenesla z konce úvodního dějství.

Ve 23. minutě mohl zaútočit na druhý hattrick během dvou zápasů Bulíř, ale Kantor zasáhl. Kryl i následný Kvapilův pokus.

"Abych se přiznal, tak jsem po hattricku toužil. Měl jsem pak šanci i na konci ve třetí třetině. Zkoušel jsem to gólmanovi nad rameno, myslel jsem si, že by to mohlo projít, ale neprošlo. Byl by druhý po sobě, to se mi za kariéru ještě nepovedlo," řekl po utkání Bulíř.

"Ale na druhou stranu mě to nijak nemrzí, že nebyl. Dal jsem dva góly a podíl na té výhře byl. Důležité je, že jsme dali góly celý tým. Produktivita byla dobrá a vyhráli jsme," doplnil Bulíř.

Hosté se potom sice ubránili při Orsavově trestu, ale ve 32. minutě se radovali opět domácí. Teplý našel mezi kruhy volného Vlacha a poprvé kapituloval i Kantor.

Při trestu domácího kapitána Jelínka nedotlačili puk za Willa Najman ani Pabiška. V 35. minutě trefil zákrokem na hlavu Němeček Vlacha a šel pykat na pět minut a do konce utkání. Ještě předtím nevyužil sólo Hudáček.

Utkání Liberec - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

Následný Orsavův faul nabídl domácím na dvě minuty přesilovku pět na tři a využil ji 49 sekund před koncem druhé části Redenbach. Hned za 18 vteřin zužitkoval ještě klasickou výhodu Kvapil, jehož trefu si sudí ověřili u videorozhodčího.

Po 57 sekundách závěrečné části se Liberec znovu prosadil. V prvním souboji proti svým bývalým spoluhráčům se prosadil Lenc, letní posila Bílých Tygrů z Mladé Boleslavi.

Trefu slavil střídmě. "Samozřejmě jsem byl moc rád, že jsem dal gól. Zároveň jsem tam nechtěl dělat nějaká ohromná gesta, protože si myslím, že by se to moc neslušelo," vysvětlil Radan Lenc.

V 50. minutě zkorigoval stav po Vondrově přihrávce Musil. Při trestu Skalického vrátil domácím šestibrankový náskok Valský a prohru Bruslařského klubu ještě zmírnil Orsava.

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 8:3 (3:1, 3:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 11. J. Vlach (Teplý), 17. Bulíř (Lenc), 20. Bulíř (M. Kvapil), 32. J. Vlach (Teplý), 40. Redenbach (Šmíd, Ševc), 40. M. Kvapil, 41. Lenc (M. Kvapil, Derner), 53. Valský (Redenbach, Stříteský) - 4. Žejdl (Orsava), 50. P. Musil (Vondrka), 58. Orsava (Žejdl). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - J. Svoboda, Rampír. Vyloučení: 3:5, navíc Němeček (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 6112.

Liberec: Will - Stříteský, Derner, Doherty, Šmíd, Havlín, Ševc - L. Hudáček, P. Jelínek, L. Krenželok - Lenc, Bulíř, M. Kvapil - Valský, Redenbach, Ordoš - Teplý, Lakatoš, J. Vlach - od 41. navíc Jeník. Trenéři: Pešán a Augusta.

Boleslav: Krošelj (21. Kantor) - Bernad, Jan Hanzlík, Pláněk, Němeček, Kotvan, Dlapa, od 41. navíc Kurka - Klepiš, Žejdl, Orsava - Vondrka, Skalický, Pacovský - M. Látal, P. Musil, D. Šťastný - M. Procházka, Najman, L. Pabiška. Trenéři: Kýhos, V. Čermák a Žabka.

Filip Pešán (Liberec): "Vstoupili jsme do zápasu správnou nohou, ale po inkasovaném gólu jsme trošičku sešlápli nohu z plynu a začali jsme chvilku panikařit. Nakonec jsme se vrátili do zápasu, dali jsme jednoduché góly a potom i ty hezké. Bojovali jsme. Za stavu 7:1 už není lehké se koncentrovat na defenzívu, z čehož potom plynuly inkasované branky. Ale myslím si, že jsme si dnes zasloužili vyhrát."

Vladimír Kýhos (Mladá Boleslav): "Zápas jsme dobře začali a pod dojmem toho dobrého začátku jsme si mysleli, že to asi už půjde samo a máme formu, abychom soupeře normálně přehráli. Ale bez bojovnosti, obětavosti a nasazení se nedá hrát hokej. V tom jsme úplně propadli a Liberec nás proto potrestal. Chtěl bych poděkovat fanouškům, kteří sem za námi přijeli a celý zápas nás podporovali. Chtěl bych se jim omluvit za to, co jsme dnes předvedli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články