Začal 102. ročník NHL. Obhájci titulu deklasovali Boston, první český gól dal Hertl

Prvním čtyřmi zápasy začal nový ročník hokejové NHL. Vítězové Stanley Cupu z Washingtonu začali jednoznačným vítězstvím 7:0 nad Bostonem, Tomáš Hertl ze San Jose dal gól v oslabení.

Washington (Aktualizováno: 7:01 4. 10. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl slaví branku proti Anaheimu.

Tomáš Hertl se prosadil hned v prvním zápase | Foto: Jeff Chiu | Zdroj: AP

Po ceremoniálu, ve kterém si hráči i fanoušci Washingtonu připomněli zisk Stanley Cupu, Capitals do zápasu vlétli. Neuběhly ani dvě minuty a obhájci trofeje vedli po gólech Oshieho a Kuzněcova už 2:0.

Začíná nová sezona NHL. Zasáhnout by do ní v prvních zápasech mohly tři desítky Čechů

Číst článek

Když během čtyř minut ve druhé části hry přidali Ovečkin, Down a znovu Kuzněcov další tři góly, vyhnali Tukku Raska z branky Bostonu, nahradil ho Slovák Halák, ten inkasoval ještě dvakrát a Capitals vyhráli 7:0.

Z Čechů byl v sestavě Washingtonu pouze Jakub Vrána. Obhájce Michal Kempný má otřes mozku, Dmitrij Jaškin si na první start za Capitals musí počkat. V sestavě Bostonu nastoupili Davidové Pastrňák a Krejčí.

V zahajovacím zápase soutěže porazilo Toronto Montreal 3:2 v prodloužení, dvěma góly, včetně toho vítězného, zazářil Auston Matthews. Tomáš Plekanec se do sestavy Canadiens nevešel.

První českou branku v novém ročníku dal Tomáš Hertl. Útočník San Jose Sharks ve 38. minutě projel v oslabení až do útočného pásma a po skvělé individuální akci poslal svůj tým proti Anaheimu do vedení.

Jenže Ducks ve stejné početní výhodě stihli vyrovnat a o jejich vítězství 5:2 rozhodli v dalších přesilovkách Rakkel a Henrique. Ondřej Kaše do zápasu v dresu Anaheimu nenastoupil kvůli zranění.

Na soupiskách zámořských týmů jich je na začátku 102. ročníku celkem 33 českých hokejistů, dalších 25 hráčů bojuje o svoji příležitost na farmách.

NHL:

Toronto - Montreal 3:2 v prodl., Washington - Boston 7:0, Vancouver - Calgary 5:2, San Jose - Anaheim 2:5. 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme