Překvapení v Mol Cupu. Karviná vyřadila Jablonec, Baník zvítězil v Plzni

Osmizápasová série fotbalistů Jablonce bez porážky skončila. Severočeši prohráli v Karviné a prvním čtvrtfinalistou Mol Cupu se stal MFK po výhře 1:0. Plzeň prohrála doma po sedmi měsících, postup si ze Štruncových sadů po dramatické koncovce veze Baník.

Karviná (Aktualizováno: 19:59 31. 10. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Baník přetlačil Plzeň na jejím hřišti

Baník přetlačil Plzeň na jejím hřišti | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Jablonec se v lize drží v elitní šestce a v posledních osmi zápasech neprohrál, jen remizoval s Libercem a v Evropské lize, zato Karviná je v lize až čtrnáctá, přesto MFK na domácím hřišti vyhrál 1:0 jako první postupuje do čtvrtfinále Mol Cupu.

Slavii čeká v osmifinále Mol Cupu Chrudim, Plzeň vyzve Baník a Sparta jede do Opavy

Číst článek

Ani jeden tým do osmifinálového zápasu nenastoupil v nejsilnější sestavě. Aktivnější byli hosté z Jablonce, ale na velkou šanci se muselo čekat téměř celý první poločas, pak ale po centru z levé strany hosté nedokázali využít zmatků v karvinské obraně.

Po přestávce ale tlakem začala Karviná a velmi rychle ho využila. Po rohovém kopu dostal hodně prostoru stoper Jan Krivák a poslal domácí do vedení.

Jablonec měl šance na vyrovnání, tu největší Davis Ikaunieks, který běžel sám na brankáře Pastornického, ale nedokázal ho překonat. Karvinští vydrželi i čtyřminutové nastavení a jako první postoupili do čtvrtfinále letošního Mol Cupu po výhře 1:0.

Viktoria doma prohrála po 7 měsících

Ani Plzeň nenastoupila v sestavě, ve které hraje Ligu mistrů, i tak byla proti Baníku favoritem. V prvním poločase sice viktoriáni vyprodukovali jedinou střelu na branku, přesto vedli. Ve 34. minutě předložil Ekpai míč Tomáši Chorému, který už si v zakončení věděl rady.

Viktoria držela vedení až do 70. minuty, pak ale Štruncovy sady zažily velký ostravský obrat. Střídající útočník Jakub Šašinka si naběhl na centr Granečného a vyrovnal.

Ještě hůř bylo pro Plzeň v 80. minutě. Milan Petržela ve vlastním vápně nesmyslně fauloval Šašinku, který se od branky vzdaloval a rozhodčí Zelinka odpískal penaltu. Jiří Fleišman ji suverénně proměnil a Baník vedl.

Tři obrovské šance na vyrovnání měl plzeňský Ekpai, ale nevyužil ani jednu. Domácí fanoušci už se smiřovali s vyřazením, jenže pokutovým kopům nebyl konec. Na hraně páté minuty tříminutového nastavení na druhé straně fauloval Procházka Pernicu a následovala další penalta, navíc s červenou kartou pro ostravského stopera.

Roman Procházka, záložník Plzně, poslal zápas do prodloužení, Baník ho navíc odehrál v deseti. Na další pokutové kopy už ale nedošlo. Obrovské šance Viktorie nevyužil Zeman a ve 121. minutě nenápadně z 30 metrů napřáhl Jiří Fleišman. Jeho střela k překvapení všech propadla pod rukama gólmana Kozáčika do brány.

Baník v Plzni vydřel postup přes Viktorii Plzeň do čtvrtfinále Mol Cupu, navíc si výrazně zvýšil sebevědomí před víkendem, kdy Plzeň v rámci Fortuna ligy přivítá na vlastním stadionu.

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
MFK Karviná - FK Jablonec 1:0 (0:0)
Branka: 48. Krivák. Rozhodčí: Marek - Antoníček, Horák. ŽK: Dramé, Janečka - Považanec, Sobol. Diváci: 1550.

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 2:3 po prodloužení (2:2, 1:0)
Branky: 34. Chorý, 90.+6 R. Procházka z pen. - 80. z pen. a 111. Fleišman, 73. J. Šašinka. Rozhodčí: Zelinka - Podaný, Hock. ŽK: Bucha, Chorý, Ekpai, Zeman - V. Procházka, Mešaninov. ČK: 90.+5 V. Procházka. Diváci: 3503.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme