Karolína Plíšková má natržený sval, ve finále Fed Cupu za ni zaskočí deblistka Barbora Krejčíková

Nehrající kapitán Petr Pála musí před fedcupovým finále řešit komplikace v personálním složení. Pro zranění se mu omluvila Karolína Plíšková, která měla v týmu plnit roli české dvojky. Nahradí ji deblová specialistka Barbora Krejčíková, poražená finalistka z Turnaje mistryň.

Praha (Aktualizováno: 20:32 3. 11. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková se kvůli zranění nezúčastní fedcupového finále | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

„Byl to pro mě obrovský šok. I když jsem věděla, že něco není v pořádku už v Singapuru. Byly dny, kdy mě bolela i chůze a cítila se hrozně. S koncem sezóny má ale každý bolístky, a tak jsem jim nepřikládala velkou váhu,“ vysvětlila Karolína Plíšková důvody své absence.

„Na finále jsem se moc těšila, ale po vyšetření u profesora Koláře je můj start vyloučený. Hrozně mě to mrzí. Máme natolik silný tým, že mě holky zastoupí a já jim budu moct držet palce.“

Už v Singapuru byly dny, kdy mě bolela i chůze a cítila jsem se hrozně. Ale nepřikládala jsem tomu velkou váhu. Na finále jsem se moc těšila, ale po vyšetření u p.Koláře je můj start vyloučený. Moc mě to mrzí. Máme natolik silný tým, že mě holky zastoupí. Budu moc držet palce!

18:21 – 03. 11. 2018

11 175

V nominaci ji tak nahradí bývalá svěřenkyně zesnulé Jany Novotné, elitní deblistka Barbora Krejčíková. Doplní svoji deblovou parťačku Kateřinu Siniakovou, s níž tvoří v současnosti nejlepší deblový pár světa. 

Američanky bez hlavních hvězd. Pálu překvapila ‚zákeřná nominace‘ na finále Fed Cupu

Číst článek

„Mluvil jsem jak s Karolínou, tak profesorem Kolářem a situaci naprosto chápu. Naštěstí po špatné zprávě přišla vzápětí i dobrá. Oslovil jsem Báru Krejčíkovou, která je na dovolené, ale po chvilce mi sdělila, že pro ni bude potěšením přijet a reprezentovat,“ komentoval situaci trenér fedcupového týmu Petr Pála.

„Je to obrovská pocta reprezentovat Českou republiku ve finále Fed Cupu. Těším se moc na podporu českých fanoušků. V O2 areně to bude nepředstavitelná atmosféra. Je to splněný sen a krásná třešnička za vyvedenou sezónou,“ vzkázala Barbora Krejčíková z dovolené.

„Velmi si tohoto rozhodnutí přerušit dovolenou vážím. Stále máme silný tým a zůstáváme favority finále,“ dodal.

Český tým tak nastoupí v sestavě Petra Kvitová, Kateřina Siniaková, Barbora Strýcová, Barbora Krejčíková. Soupeřkami jim budou Američanky ve složení Danielle Collinsová, Sofie Keninová, Alison Riskeová a rodačka z Brna Nicole Melicharová.

Finálový souboj se uskuteční 10. a 11. listopadu ve vyprodané pražské O2 areně. Všechny zápasy bude možné sledovat v textových online přenosech na serveru iROZHLAS.cz.

Kryštof Berka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme