Český tým se sešel k fedcupovému finále, Krejčíková se připojí ve středu

České tenistky se před víkendovým finále Fed Cupu sešly v Praze v neúplné sestavě. Chyběla dodatečně povolaná Barbora Krejčíková, která v noci z úterý na středu přiletí z dovolené a ve středu by měla poprvé trénovat v O2 areně. Kapitánovi Petru Pálovi se tak před duelem s USA hlásily Petra Kvitová, Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Češky se sešly v Praze před fecupovým finále. Náhradnice Barbora Krejčíková se připojí ve středu.

Češky se sešly v Praze před fecupovým finále. Náhradnice Barbora Krejčíková se připojí ve středu. | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Karolína Plíšková má natržený sval, ve finále Fed Cupu za ni zaskočí deblistka Barbora Krejčíková

Číst článek

Krejčíkovou Pála povolával narychlo, když vyšlo o víkendu najevo, že Karolína Plíšková kvůli zranění nemůže ve finále nastoupit.

Krejčíková, která se Siniakovou letos vyhrála dva grandslamy ve čtyřhře, mohla tušit, že s ní počítá jako s možnou náhradnicí. "Když jsem jí říkal, že v nominaci není, tak jsem jí říkal, jestli jí můžu zavolat, kdyby se něco stalo. Pak jsem jí psal, že bych s ní nutně potřeboval mluvit, tak nevím, jestli to tušila," vyprávěl v pondělí Pála novinářům.

Krejčíková sice už byla na dovolené, ale dlouho se nerozmýšlela. Řešila hlavně logistiku a vzhledem k tomu, že ve fedcupovém týmu dosud nebyla, tak ji zajímaly i další organizační záležitosti. Musel se také vyřešit převoz jejího tenisového oblečení a vybavení z Brna, kam se měla původně vrátit. "Protože přiletí rovnou do Prahy, tak věci přiveze zítra (v úterý) David Kotyza," poznamenal Pála.

Věří, že Krejčíková je schopná po boku Siniakové ustát i případný rozhodující pátý zápas, vždyť jsou nejlepším světovým deblovým párem roku 2018. "Kdybych o tom nebyl přesvědčený, tak bych ji nenominoval. Vyhrály dva grandslamy, byly ve finále Turnaje mistryň, to je neskutečná váha. Máme víc variant do čtyřhry a tohle je rozhodně jedna z nich," zdůraznil.

Při absenci Plíškové bude muset vybrat druhou hráčku do dvouher k očekávané jedničce Kvitové. Má na výběr mezi Siniakovou, které se v singlu dařilo na turnajích v Asii, a zkušenou Strýcovou. Rozhodovat se bude podle aktuální situace, hráčkám to plánuje oznámit před čtvrtečním banketem.

Strýcová po návratu z Turnaje mistryň pokračovala v tréninku, aby byla na závěrečnou akci roku připravena. Myslí si, že Američanky není radno ani v oslabené sestavě podceňovat. "Jsou to skvělé hráčky, které jsou na tom v žebříčku výborně a měly výbornou sezonu, jak Keninová, tak Collinsová. Takže já čekám, že to bude velmi těžký zápas," řekla.

Kvitová po návratu ze Singapuru ulehla s nemocí. „Neberu to jako odpočinek. Začalo to už poslední den v Singapuru, pak mi to dodělalo letadlo. Měla jsem bolení v krku, teploty, rýmu. Prostě asi taková chřipkoangína, takže jsem dostala antibiotika a je to lepší," řekla.
Češky jsou ve finále pošesté za posledních osm let. Boj o titul ještě tým kapitána Pály neprohrál, triumfoval v letech 2011, 2012, 2014, 2015 a 2016. Americké tenistky ale Pála jako kapitán ještě neporazil.

Americká kapitánka Kathy Rinaldiová do Prahy přiveze Danielle Collinsovou, Sofii Keninovou, Alison Riskeovou a deblistku s českými kořeny Nicole Melicharovou. V týmu chybějí Serena Williamsová, Sloane Stephensová či Madison Keysová.

Finálový souboj bude možné sledovat prostřednictvím online přenosu na iROZHLAS.cz.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme