Filmový festival 3Kino představí snímek Vztek, objev polské kinematografie této sezóny

FILMY VISEGRÁDSKÉ ČTYŘKY

Filmový festival 3Kino představí snímek Vztek, objev polské kinematografie této sezónyNOVÉ
film Vztek Foto:

Foto: 3Kino

1
Panorama
Echo24
Sdílet:

Mezinárodní filmový festival 3Kino, který přináší to nejlepší ze současné kinematografie států Visegrádské čtyřky, se pomalu blíží ke konci. Od prvního do osmého listopadu se v pražských kinech Atlas a Evald představuje více než 40 filmů a 30 hostů ze 4 zemí. Diváci se mohou těšit ještě na jeden z vrcholů letošního ročníku. V úterý večer se divákům představí snímek Vztek, který je považován za jeden z největších objevů současné polské kinematografie.

Vztek v Praze představí režisér Michał Węgrzyn. Ve zdánlivě nenápadném filmu je hlavní hrdina během krátké doby konfrontován s řadou nečekaných a nebezpečných situací, které převrátí jeho život. Snímek Vztek je třetím celovečerním hraným filmem režiséra Węgrzyna.

Pro slavnostní zakončení festivalu byl vybrán film Milost. Příběh dramatu je situován do poválečného Polska. Sedmnáctiletý vnuk Janek v něm vypráví příběh prarodičů, kteří tou dobou přišli o syna. Slavný tvůrce Jan Jakub Kolski se zaměřuje na sílu a odvahu rodičů a na boj o obnovení důstojnosti a rovnováhy po ztrátě syna.  

Za první čtyři roky působení si Mezinárodní filmový festival 3Kino získal prestiž mezi odborníky i v řadách veřejnosti. „Pátý ročník je dalším důkazem stoupající obliby tohoto festivalu, jehož délka se vyšplhala z pěti na osm dní, a to proto, že o festival je velký zájem nejen z řad diváků, ale i hostů, kteří projevili přání festival navštívit,“ říká ředitel festivalu Vavřinec Menšl.

Čtěte také: VIDEO: První světová válka jinak. Slavný Peter Jackson ukázal realitu pohledem vojáků

V Týdeníku Echo a na EchoPrime se dozvíte více, získáte je zde.

Sdílet:

Hlavní zprávy

×

Podobné články