Strýcová porazila Keninovou, český tým vede 1:0

Barbora Strýcová porazila Američnku Sofii Keninovou 6:7, 6:1 a 6:4. Český tým tak vede 1:0. Do druhého zápasu nastoupí Kateřina Siniaková proti Alison Riskeové.

Sledovali jsme online Praha (Aktualizováno: 17:05 10. 11. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová se raduje v zápase s Američankou Sofií Keninovou,

Barbora Strýcová se raduje v zápase s Američankou Sofií Keninovou, | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Zápas začala na podání mladší Američanka Sofia Keninová. Obě hráčky si ale držely podání pouhé dva gemy. Za stavu 1:1 využila Barbora Strýcová třetí breakball zápasu a šla do vedení 2:1. 

Tenistka Strýcová skončí s Fed Cupem, rozloučí se finálovým zápasem proti Američankám

Číst článek

Podání ale nebylo během prvního setu velkou výhodou a k vidění bylo velké množství jeho ztrát. Za stavu 4:5 a 5:6 musela Strýcová překonat krizové momenty, kdy servírovala na setrvání v prvním setu. S oběma servírovacími gemy si ale poradila a první set tak dospěl do tiebreaku. V něm byla lepší Keninová a díky využití druhého setballu ovládla první set.

Barbora Strýcová - Sofia Keninová 2:1

Číst článek

Do druhého setu vkročila Strýcová třemi vyhranými gemy v řadě. Vedení už si udržela a druhý set získala výsledkem 6:1.

Tak, jak začala Strýcová druhý set, začala i třetí. Hned první dvě hry šly na její konto a vedla 2:0. Česká tenistka už vedla 4:1. Následující podání ale ztratila a Američanka s ruskými kořeny se dotáhla na rozdíl dvou gemů. Za stavu 4:2 ale Strýcová využila třetí breakball v gemu a za stavu 5:2 šla podávat do zápasu.

Doservírovat zápas ale nezvládla a o podání přišla čístou hrou. Následující servis si Keninová udržela a rozdíl byl tak rázem jediný gem. Za stavu 5:4 šla opět dvaatřicetiletá Češka podávat na ukončení zápasu. Touto šancí už Strýcová nepohrdla, odvrátila stav 15:30 a využila první matchball zápasu. 

„To je nejvíc. Pro takový moment trénuju a hraju. Když se to povede, je emoce taková, že ani nejde popsat. První si řeknu: Uf, mám to. Po pěti sekundách si uvědomím, že je něco neuvěřitelného, jak lidi řvou moje jméno. To mi bude chybět,“ zhodnotila Strýcová svůj zápas.

Bara vyborne! Ted Katka! Cesky do toho 🇨🇿💪 #FedCupFinal @Barbora Strycova

17:00 – 10. 11. 2018

37 616

Český tým tak poslala do vedení 1:0 na zápasy. V druhém zápase může vedení navýšit Kateřina Siniaková, která bude hrát s Alison Riskeovou. 

Finále tenisového Fed Cupu v Praze (tvrdý povrch):
ČR - USA 1:0 po úvodní dvouhře
Strýcová - Keninová 6:7 (5:7), 6:1, 6:4.

krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme