Požár v trampolínovém centru v pražských Vysočanech někdo založil úmyslně, uvedla policie

Požár haly v pražských Vysočanech někdo založil úmyslně. Informoval o tom policejní mluvčí Tomáš Hulan. Případ si převzali pražští kriminalisté. Při požáru se nikdo nezranil. Vzhledem ke škodě odhadnuté na 20 milionů korun kriminalisté věc vyšetřují pro podezření z obecného ohrožení.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasiči při požáru haly ve Vysočanech

Hasiči při požáru haly ve Vysočanech | Foto: Radek Duchoň | Zdroj: Český rozhlas

O stavu budovy, které při požáru spadla část střechy a hrozí zřícení štítové stěny, rozhodne v příštích dnech statik, jak uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Škoda po požáru trampolínového centra ve Vysočanech je zhruba 20 milionů. Další osud objektu určí statik

Číst článek

Trampolínové centrum bylo tři týdny mimo provoz a uvnitř nikdo nebyl. Místo požáru v sobotu prohlédli vyšetřovatelé se psem vycvičeným na vyhledávání zápalných látek.

„Kompletní prošetřování celé události převzali do své kompetence kriminalisté Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy. Ti událost prošetřují pro podezření z trestného činu obecné ohrožení,“ uvedl Hulan.

Možnost vzniku ohně od technické závady vyšetřovatelé vyloučili už dřív. Objekt byl totiž v posledních zhruba dvou týdnech odpojen od veškerých energií.

Asi po 90 minutách od vzniku požáru se plameny dál nešířily, stále ale hrozilo zřícení jižní štítové stěny haly. „Po zhodnocení stavu stěny v 00.50 hodiny bylo rozhodnuto, že stržení je v tuto chvíli riskantní. O dalším řešení stavu budovy rozhodne statik během následujících dnů,“ podotkl Kavka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme