Požáry v Kalifornii mají už 25 obětí a dál se šíří. Záchranáři hledají desítky lidí

Na severu Kalifornie objevili záchranáři těla dalších 14 obětí rozsáhlých požárů, které region již několik dní sužují. Celkem zde kvůli ohni zemřelo už 25 lidí. S odvoláním na místní úřady o tom v neděli napsala agentura AP, podle níž je požár co do počtu obětí třetí nejhorší v dějinách Kalifornie. Na jihu tohoto amerického státu už dříve úřady hlásily dva mrtvé.

Washington (Aktualizováno: 8:58 11. 11. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vnitřek auta, které shořelo během požáru

Vnitřek auta, které shořelo během požáru | Foto: Stephen Lam | Zdroj: Reuters

Plameny nejvíce zasáhly město Paradise na severu Kalifornie. Popelem tam lehlo přes 6700 domovů a firemních objektů a obchodů. Úřady nejdříve informovaly o devíti mrtvých v tomto městě a jeho okolí.

Některé oběti byly nalezeny uvnitř nebo nedaleko jejich ohořelých aut nebo v troskách a okolí vyhořelých domů, uvedla policie. Záchranáři stále pátrají po 35 osobách, které se pohřešují.

Podle místních úřadů se požáry dále šíří kvůli silným větrům a suchu, které v oblasti panuje. Kvůli plamenům bylo evakuováno více než 300 tisíc lidí. Podle webu televizní stanice CNN se vítr v sobotu zmírnil, silné poryvy by se však měly v neděli znovu vrátit. Dosahovat by mohly rychlosti až 67 kilometrů za hodinu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme