Pastrňák zvyšuje náskok. Lídr tabulky střelců dal už 16. gól v sezoně

Hokejový útočník David Pastrňák znovu skóroval. Hvězda Bostonu dala Las Vegas už svůj 16. gól v sezoně a tabulku střelců vede se čtyřgólovým náskokem.

Boston (Aktualizováno: 7:03 12. 11. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák v zápase proti Vegas

David Pastrňák v zápase proti Vegas | Foto: Paul Rutherford-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Boston rozhodl o své třetí výhře z posledních čtyř zápasů hned v úvodu zápasu. Minutu po první přestávce Medvědi vedli 3:0 a David Pastrňák poprvé bodoval u třetí branky. Jeho i Bergeronovu střelu zablokovala obrana Vegas, až Brad Marchand doklepl puk do odkryté klece.

Třetí zápas pod trenérem Říhou už hokejistům vyšel, Rusko porazili 5:2

Číst článek

Sám rodák z Havířova dal v 57. minutě výsledku definitivní podobu. Při přesilovce pěti proti třem mu palebnou pozici připravili Krug s Davidem Krejčím, který bodoval už počtvrté v řadě. David Pastrňák pak z úhlu vstřelil už 16. gól v sezoně.

Kromě vedení v tabulce střelců, kde má 4gólový náskok před čtveřicí pronásledovatelů, je rodák z Havířova zároveň čtvrtý v kanadském bodování NHL s 23 body.

V dresu Vegas nastoupil Tomáš Nosek ke svému stému zápasu v elitní soutěži, stejně jako jeho jmenovec Hyka byl na ledě u dvou inkasovaných branek.

Na svou premiéru v NHL opět na střídačce Bostonu čekal gólman Daniel Vladař, do branky ho ale nepustil Slovák Jaroslav Halák, který se díky 37 zákrokům stal první hvězdou zápasu.

NHL:
St. Louis - Minnesota 2:3, Florida - Ottawa 5:1, Washington - Arizona 1:4, Edmonton - Colorado 1:4, Boston - Vegas 4:1, San Jose - Calgary 3:1, Winnipeg - New Jersey 5:2.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme