Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. Futsal liga 2023/2024

Sesadí někdo Liberec? Hlásí se Třinec a Hradec Králové. Vítkovice hostí Olomouc

Po dnešku už se Marek Kvapil a spol. nemusí na extraligovou tabulku dívat z první pozice. Na první místo libereckých hokejistů si brousí zuby Třinec a Hradec Králové. Oba celky se utkají v dohrávce 18. kola. Domácí Oceláři potřebují na první místo zvítězit za tři body i nahnat skóre. Hradci Králové stačí výhra v základní hrací době. V druhé úterní dohrávce hrají Vítkovice a Olomouc. Duel z ostravské areny sledujte na ČT sport či webu ctsport.cz od 17:20.

Hradec Králové - Třinec
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Třinec proti Hradci Králové ukrojí pátý díl v sérii šesti domácích utkání. Oceláři zatím všechny čtyři zápasy vyhráli, pouze proti Kometě až v prodloužení, a také proto se případnou úterní výhrou v normálním čase mohou bodově dotáhnout na vedoucí Liberec a přeskočit právě svého úterního soka.

Celkem vyhráli Oceláři už pětkrát po sobě. "Doháníme teď to, co jsme ztratili v úvodu soutěže prohrami venku. Takto musíme pokračovat dále. Dokážeme najít cestu k výhře i v zápasech, kde třeba nejsme lepší, a to myslím dokážou kvalitní týmy," řekl útočník Tomáš Marcinko.

Hradec Králové ihned po návratu ze Švýcarska táhne Smoleňák

Východočeši sice neoplývají herní a výsledkovou pohodou, v jaké je zastihl začátek ročníku, velkým povzbuzením pro ně ale byla nedělní výhra 6:3 nad Brnem. A také střelecká forma, s jakou se po ukončení angažmá ve Švýcarsku vrátil zkušený útočník Radek Smoleňák, který dokázal vstřelit v obou duelech po návratu po dvou gólech.

"Doteď to v těch posledních zápasech nebylo ono a nehráli jsme, co jsme chtěli, ale s Brnem to bylo znovu to, co jsme hráli na začátku sezony. A zaslouženě jsme vyhráli," uvedl útočník Matěj Chalupa. "Třinci dobře chytá gólman, mají tam Adamského, Marcinko se začal prosazovat. Mají spoustu kvalitních útočníků i obránců, ale na to my nehledíme a chceme vyhrát," doplnil Chalupa.

Vítkovice sáhly k výměně beků, tým posílí Gregorc

Ve vítkovickém dresu se proti Olomouci už postaví slovinský obrácne Blaž Gregorc, který byl vyměněn za švédského beka Erika de la Roseho, jenž putuje naopak do Sparty. Oba zřejmě dostanou větší prostor a mohou podporovat ofenzivu ze zadních řad.

"Erik de la Rose po povedené přípravě vinou zranění a nemocí nedosáhl té pozice, kterou jsme od něj očekávali. V hierarchii beků se nám začal propadat a jsem zastáncem toho, že pokud je v mužstvu cizinec, musí být na předních pozicích sestavy, a ne v jejím středu zabírat místo našim mladším hráčům," prohlásil k odchodu švédského beka hlavní trenér a manažer Vítkovic Jakub Petr.

Moravskému derby předchází výborná aktuální forma obou soupeřů. Vítkovice vyhrály pět z posledních šesti zápasů a třemi výhrami v řadě se pyšní "kohouti", včetně té nedělní na ledě Sparty po výsledku 6:4.

Ostravané se pokusí Hanákům oplatit porážku 0:2 z úvodní čtvrtiny. "Kromě dobré defenzivy je silnou stránkou soupeře i dobrá hra bez kotouče, napadání, rychlý přechod přes střední pásmo či rychlé protiútoky. Podle toho musí vypadat náš herní plán," řekl Petr.

Na olomoucké straně Hanáků nastoupí několik více motivovaných hráčů, kteří Vítkovicemi prošli, ať už Zbyněk Irgl, Petr Kolouch či Petr Strapáč. Hanáci v neděli zaskočili šesti góly Spartu na jejím ledě. "Po třech výhrách je v kabině dobrá nálada, ale v úterý hrajeme znovu. Touto výhrou budeme žít jen do půlnoci a pak už nás zase čeká tvrdá příprava na další zápas," řekl útočník Miroslav Holec.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články