Bordeaux – Slavia 2:0. Sešívaní ve Francii nestačili, přesto mají postup ve svých rukou

Fotbalisté Slavie si zkomplikovali postup do jarní fáze Evropské ligy. V pátém kole skupinové části prohráli v Bordeaux 0:2.

Bordeaux (Aktualizováno: 20:45 29. 11. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Hušbauer se marně snaží zastavit akce Bordeaux

Josef Hušbauer se marně snaží zastavit akce Bordeaux | Foto: Regis Duvignau | Zdroj: Reuters

I po druhé porážce ve skupině zůstávají slávisté ve skupině C na druhém postupovém místě. O jejich účasti v jarní části soutěže se ale rozhodne až v posledním kole, ve kterém sešívaní budou doma hostit už jistě postupující Petrohrad, který porazil Kodaň.

ONLINE: Bordeaux - Slavia 2:0.

Číst článek

Trenér Girondins Bordeaux Éric Bedouet poslal do zápasu se Slavií mladší sestavu, proti sešívaným nastoupili i dva teenageři, přesto domácí tým Slavii od začátku přehrával. Už v sedmé minutě musel Ondřej Kolář vytáhnout efektní zákrok proti přímému kopu Zaydoua Youssoufa.

Další velké šance přišly, když časomíra odpočítávala půlhodinu hry. Nejdřív Cornelius o centimetry nedosáhl na nastřelený míč na malém vápně, o chvíli později vykopl Kolář další střelu Youssoufa.

Jedinou šanci sešívaných v prvním poločase měl Miroslav Stoch, jenže v nadějné pozici držel míč déle, než bylo nutné, a zakončoval vedle.

Do druhého poločasu trenér Slavie Trpišovský stáhl Traorého a poslal na hřiště Sýkoru. Ani reprezentant ale nezabránil prvnímu gólu zápasu. Ve 49. minutě centr pravé strany proletěl pokutovým územím až k Nicolasovi de Prévillemu, který zakončil akci přesně k tyči.

Trpišovský zareagoval stažením Matouška a poslal na hrot Olayinku, ale ani ten se nedokázal prosadit, naopak o chvíli později musel Kolář zasahovat proti další šanci Zaydoua Youssoufa.

První opravdu velkou šanci měli čeští vicemistři až deset minut před koncem. Tomáš Souček zatáhl míč po levé straně a centrem na zadní tyči našel Jana Sýkoru, jenže ten v jasné pozici trefil pouze vracejícího se Sabalyho.

V posledních minutách zápasu si Slavia další velkou šanci už nevypracovala, zato v nastavení přidal druhou branku Joules Kounde. Fotbalisté Bordeaux tak porazili v modrém hrající slávisty 2:0.

Ve druhém zápase skupiny C vyhrál Petrohrad na domácím stadionu nad FC Kodaň 1:0 díky brance Slováka Róberta Maka. Zenit je s jedenácti body prvním jasným postupujícím. Slavia má 7 bodů, FC Kodaň pět a šanci na postup mají i hráči Girondins Bordeaux se čtyřmi body. V posledním zápase 13. prosince stačí Slavii k postupu uhrát bod proti Petrohradu. 

KONEC ZÁPASU | Sešívaní podlehli @FC Girondins de Bordeaux 0:2. Domácí šli do vedení v úvodu druhé půle, druhou trefu přidali v závěru zápasu. Největší šanci na vyrovnání nevyužil Jan Sýkora. #girsla

20:50 – 29. 11. 2018

5 7

Utkání 5. kola skupiny C fotbalové Evropské ligy:

Girondins Bordeaux - Slavia Praha 2:0 (0:0)

Branky: 49. De Previllé, 90.+5 Koundé. Rozhodčí: Verissimo - Mesquita, Pereira - Xistra, Godinho (všichni Portug.). ŽK: Sankharé - Bořil, Deli, Olayinka. Diváci: 6311.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme