Evropská liga
Slavii se postup ze skupiny komplikuje, Jablonec znovu padl

29.11.2018 20:50 Aktualizováno 29.11. 22:05

On-line

  • Hezký čtvrteční večer. Po duelech Ligy mistrů přichází na řadu tradičně zápasyv Evropské lize a to i s českými zástupci. Pražská Slavia má velice dobře rozehranou základní skupinu a po čtyřech odehraných kolech drží postupové druhé místo se sedmi body. Nyní ji čeká utkání na půdě francouzského Bordeaux, pokud zvítězí, rapidně se zvýší její šance do jarní vyřazovací fáze. 

  • Bordeaux i s českým legionářem Jaroslavem Plašilem je v obtížné situaci. Získalo pouze jediný bod a nic jiného než výhra mu nedává naději na postup ze skupiny. K tomu musí jak Slavia, tak Kodaň vyjít ve zbylých utkání bodově naprázdno, jinak bude francouzský celek vyřazen.  

  • Oba celky se utkaly hned zkraje Evropské ligy v Edenu, kdy Slavia zvítězila 1:0 díky nádherné trefě Jaromíra Zmrhala. Stejným výsledkem Pražané poté uspěli i v Kodani, se kterou v domácím prostředí následně remizovali. Jediný bod ve skupině uhrálo Bordeaux také na domácí půdě, když uhrálo nerozhodný výsledkem s posledním členem skupiny, ruským Petrohradem. 

  • Slavia si může dnes zajistit postup, pokud uhrajeve Francii více bodů než Kodaň v Petrohradě. Vzhledem k tomu, že Dánsko je před Českem v pořadí národních koeficientů, bylo by vyřazenáí dánského klubu a postupu českého misra pro tuzemský fotbal velice přínosné. 

  • 07
    Bordeaux.

    Nebezpečná střela Sabalyho, který zahrál přímý kop na výbornou. Ještě lepším zákrokem se blýskl Kolář, jenž vytěsnil míč na roh.

  • 1

    Utkání právě začalo.

  • 15

    Zatímco Slavia bojuje o postup ze základní skupiny Evropské ligy, tak o osudu Jablonce je již rozhodnuto. Výhra Dynama Kyjev na půdě Astany zařidila, že Severočeši už hrají pouze o čest, finnančí prémie a samozřejmě body do národního koeficientu. 

  • 30

    Po čtvrt hodině hry přišlo další ohrožení Kolářovy branky z přímého kopu. Tentokrát se provedení ujal De Preville a zamířil vedle. V Bordeaux se stále hraje bez branek. 

  • 32

    Kolář musí být v pozoru. V krátkém sledu přišly dvě střely domácích, které ho prověřily a donutily ho se protáhnout k tyči. 

  • 35

    Poprvé se ozvala také Slavia. Stoch z bezprostřední blízkosti ale trefil pouze obránce před sebou. 

  • 45

    První poločas právě skončil. 

  • 46

    Druhá půle právě odstartovala.

  • 49

    GÓÓÓÓL!!! Bordeaux se dostává zaslouženě do vedení! Do třetice francozskému celku vyšla standardní situace. Přízemní centr se dostal až k NICOLASI DE PREVILLOVI a ten střelou do protipohybu Koláře a k tyči otevírá skóre zápasu. 

  • 59
    Žlutá karta

    Slávisté nezvládají poslední minuty. Žlutou kartu postupně dostali Bořil, Deli a Olayinka.

  • 75

    Slavie se marně snaží dobýt branku soupeře. Domácí pozorně brání. Tři body totiž nechávají Bordeuax ve hře o postup. Jak Pražané, tak Kodaň vychází aktuálně v obou případech bez bodů. 

  • 79
    ¨

    Sýkora mohl vyrovnat, ale trestuhodně zahodil svou šanci.  Perfektně si naběhl na centr z levé strany, ale jeho zakončení bylo prachbídné a domácí obrana odvrátila míč do bezpečí. 

  • 90+5

    Je rozhodnuto! Slávistickou obranu postihl totální kolaps. Velkou šanci Bordeaux ještě přežila, nicméně akce pokračovala a míč do branky střelou k tyči nakonec dostal KOUNDE. Francouzský tým doma zvítězí. To je jasné. 

  • 90+6

    Konec utkání.

Foto: ČTK , Kamaryt Michal

Autor: ČTK



Diskuse

Diskuze u článků starších půl roku z důvodu neaktuálnosti již nezobrazujeme. Vaše redakce.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Trenér Blažek v akci.

Šťastný Blažek
Trenér basketbalistek spokojený jako pétépácký nadporučík

Původní zpráva Stejně jako nadporučík Mazurek v legendárním filmu Černí baroni i trenér basketbalových reprezentantek Lubor Blažek si konečně může říct: "Tak to má být, tak... více

Ilustrační foto.

Zahraniční soutěže
Islandští "komedianti" mají konkurenci. Valur také vymýšlí oslavy

Původní zpráva Fotbalisté Stjarnanu jsou populárnější než zbytek Islandu. Svými netradičními oslavami vstřelených branek pobláznili a pobavili celý svět. Videa jejich oslav... více

Valencia na nosítkách.

Liga mistrů
VIDEO: Strašidelné zranění Ekvádorce zmrazilo United

Původní zpráva Těm slabším se zpomalí tlukot srdce, zvedne žaludek a oči musejí okamžitě pohledem zamířit jinam, než TAM. Ve chvílích nekonečné bolesti Antonia Valencii... více

Jaromír Jágr.

Hokejová KHL
S Haškem budeme hrát za Kladno, říká Jágr

Jaromír Jágr je hokejový nezmar. A i proto se na něj mohou těšit čeští fanoušci. Tedy, alespoň to tvrdí sám Jágr. "Do Čech se určitě vrátím," říká s tím, že... více




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 09/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov