40% İndirim
👀 👁 🧿 Kazançların açıklanmasının ardından tüm gözler +%4,56 artış elde eden Biogen üzerinde.
Yapay zekamız bunu 2024 mart ayında seçti. Bundan sonra hangi hisseler yükselişe geçecek?
Hisseleri Şimdi Keşfet

BORSA-BIST-100'ün küresel piyasalardaki karışık seyrin etkisiyle yatay pozitif açılması bekleniyor, piyasalar G20 görüşmelerine odaklandı

Yayın Tarihi 30.11.2018 09:50
Güncelleme Tarihi 30.11.2018 10:00
© Reuters.  BORSA-BIST-100'ün küresel piyasalardaki karışık seyrin etkisiyle yatay pozitif açılması bekleniyor, piyasalar G20 görüşmelerine odaklandı

İSTANBUL, 30 Kasım (Reuters) - BIST-100 endeksinin

ABD Başkanı Donald Trump Arjantin'de düzenlenen G20 zirvesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüşecek.

Asya borsaları yatırımcıların ABD ve Çin liderlerinin bu hafta sonu Arjantin'de G20 zirvesinde yapacakları kritik görüşme öncesinde temkinli olmalarıyla dagalı seyir izliyor. ABD ve Çin liderleri arasında yapılacak bu görüşme tırmanan ticaret savaşının gelecek yılki seyrini belirleyebilir.

Halk Yatırım'dan yapılan değerlendirmede G20 öncesi temkinlilik görülebileceği belirtilerek, "Önceki gün Powell'ın yaptığı güvercin konuşmanın ardından dün FOMC toplantı tutanaklarının 2019 yılında Fed'in faiz artırımlarını yavaşlatabileceği sinyali vermesinin risk iştahına olumlu etkisine karşın ticaret savaşları konusundaki karışık gelişmelerin zihinlerde yarattığı soru işaretlerinin piyasaların seyrini etkilediğini görüyoruz" denildi.

Ayrıca "Dün ABD'de görülen satışlara rağmen bugün Asya piyasalarında Trump-Xi görüşmesine ilişkin olumlu beklentilerin öne çıkmasıyla karışık seyrin hakim olduğunu görüyoruz. Öte yandan, Rusya'nın petrol üretiminde kısıntıya gideceği haberleriyle 60 dolar/varil seviyesinin üzerinde seyreden Brent petrol fiyatları dikkat çekiyor. Bu doğrultuda, endeksin güne yatay pozitif başlayacağını düşünüyoruz" denildi.

Endekste açılışan yönüne işaret eden VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Aralık sonu vadeli kontratları XU030c1 ilk işlemlerde yüzde 0.14 artışla 121.400 seviyesinde işlem görüyor.

Ziraat Yatırım'ın notunda haftanın son işlem gününde risk iştahının nötr olduğu ve G20 zirvesi öncesinde piyasaların bekleme moduna geçtiği belirtilerek "Powell'ın güvercin açıklamaları sonrasında dolarda baskı devam ederken,kurda geri çekilme eğilimi devam ediyor. Dün 5.13'lü seviyelere gerileyen ve 5.17'den günü kapatan dolar/TL, bu sabah dün kapanış seviyesinin altında fiyatlanıyor. BIST-100 güne hafif alıcılı görüntüyle başlayabilir" denildi.

Ayrıca şirket haberleri tarafında ise Global Yatırım Holding GLYHO.IS , bağlı ortaklığı Global Ports Holding BV'nin Londra borsasında işlem gören Global Ports Holding PLC'de GPH.L sahip olduğu asgari 2 milyon adet tahsisli hissesini hisse başına 4.35 sterlin fiyattan hızlandırılmış talep toplama yöntemiyle kurumsal yatırımcılara satışına karar verdi.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.