40% İndirim
👀 👁 🧿 Kazançların açıklanmasının ardından tüm gözler +%4,56 artış elde eden Biogen üzerinde.
Yapay zekamız bunu 2024 mart ayında seçti. Bundan sonra hangi hisseler yükselişe geçecek?
Hisseleri Şimdi Keşfet

May Brexit'e alternatif aramıyor, 11 Aralık'taki parlamento oylamasına odaklanıyor

Yayın Tarihi 30.11.2018 10:31
Güncelleme Tarihi 30.11.2018 10:40
© Reuters.  May Brexit'e alternatif aramıyor, 11 Aralık'taki parlamento oylamasına odaklanıyor

Kylie MacLellan

BUENOS AIRES, 30 Kasım (Reuters) - İngiltere Başbakanı Theresa May, Brexit için bir B planı hazırlamaya değil, 11 Aralık'ta yapılacak parlamento oylamasında milletvekillerinin AB ile vardığı anlaşmayı desteklemelerini sağlamaya odaklandığını söyledi.

May'in Pazar günü Avrupa Birliği ile vardığı anlaşma ülkenin Mart sonunda AB'den ayrılacak olmasına rağmen yakın ticaret ilişkilerinin devamını öngörüyor ancak May'in anlaşmayı parlamentoda onaylatma ihtimali giderek zora giriyor.

Anlaşma hem AB karşıtları hem de May'in kendi partisi içindeki AB yanlıları tarafından eleştiriliyor.

Muhalefet partileri ve May hükümetini oylarıyla destekleyen küçük bir Kuzey İrlanda partisi anlaşmaya ret oyu vereceklerini söylediler.

Bugün Arjantin'de başlayacak G20 zirvesine giden May dün uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Her bir parlamenterden Brexit referandumunun sonucunu hayata geçmesini, bunun ulusal çıkarlar doğrultusunda ve işlerini ve geçimlerini koruyacağı için kendi seçmenlerinin yararına olacak şekilde yapılmasını düşünmelerini istiyorum" dedi.

May, eğer milletvekilleri anlaşmayı reddederlerse, dünyanın beşinci büyük ekonomisi olan İngiltere'nin AB'den anlaşmasız çıkmasının ve hatta hiç çıkamamasının söz konusu olabileceğini söyledi.

Anlaşma reddedilirse bu iki seçenekten hangisinin daha olası olduğu sorusuna May, "Henüz oylama yapılmadı. AB ile yaptığımız anlaşmaya odaklanalım" dedi.

Parlamento'da bu konudaki müzakereler 4 Aralık'ta başlayacak ve nihai oylama 11 Aralık'ta yapılacak. Bazı milletvekilleri, anlaşma reddedilirse May'in Brüksel'e giderek AB ile yeni bir anlaşma arayacağını düşünüyor ancak AB, müzakereleri yeniden açmak gibi bir isteği olmadığını açıkça söyledi.

May, anlaşmanın parlamentoda reddedilmesinin daha büyük bölünmelere ve belirsizliklere yol açacağını söylüyor.

May, "Ülke olarak Avrupa Birliği dışında gerçek bir refaha ulaşabileceğimize inanıyorum. Bizim için AB dışında, üye olarak yararlanamadığımız fırsatlar bulunduğuna inanıyorum. Ancak bölünmüş bir ülke refaha kavuşamaz" dedi.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

"Gelecek yıl AB'den ayrıldıktan sonra Dünya Ticaret Örgütü'nde (WTO) bağımsız bir ülke olarak yerimizi alacağız. WTO'da reform gerekliliğinin farkındayız."

May hafta sonunda sürecek G20 görüşmelerinde WTO reformlarını savunurken daha fazla şeffaflık, anlaşmazlıkların çözümü süreçlerinin güncellenmesi ve mallarda olduğu gibi hizmetler ve dijital alanlarında da ticaretin teşviki gibi konuları vurgulayacak.

(Haberi çeviren Ayşe Sarıoğlu Redaksiyon Birsen Altaylı)

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.