Odložený vytrvalostní závod biatlonistů vyhrál Fourcade, 15. Krčmáře zradila poslední střelba

Vytrvalostní závod biatlonistů na Světovém poháru ve slovinské Pokljuce, který organizátoři kvůli mlze přeložili ze středy na čtvrtek, vyhrál Martin Fouracde. Nejlepším Čechem byl Michal Krčmář, který na prvních třech střelbách ani jednou nechyboval a držel se v boji o nejvyšší příčky, jenže na poslední položce jednou chyboval a nakonec skončil 15.

Pokljuka/Slovinsko (Aktualizováno: 12:20 6. 12. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Fourcade.

Martin Fourcade. | Foto: Darko Bandic | Zdroj: ČTK/AP

První příčku držel dlouho překvapivě Němec Johannes Kühn, favorizovaný Martin Fourcade ho ale nakonec dokázal porazit o 4,2 sekundy. Francouzský fenomén posledních sezon tak přidal už 75. individuální vítězství ve Světovém poháru.

Fourcade vyběhl do závodu s vysokým číslem 87, takže v době, kdy většina jeho konkurentů měla závod za sebou nebo se blížila ke konci. Francouz stejně jako Kühn nechyboval a díky lepšímu běhu ho těsně předčil. Třetí skončil Rakušan Simon Eder.

Biatlonisty nepustila na start mlha, vytrvalostní závod je odložen na čtvrtek

Číst článek

Z Čechů se nejvíc dařilo stříbrnému medailistovi z olympijských her v Pchjongčchangu Michalu Krčmářovi, jenže na poslední položce jednou chyboval a nakonec z toho bylo 15. místo.

„Vzpříčil se mi náboj v komoře a nešlo mi to úplně vyšťouchnout, tak jsem s tím musel trošku zabojovat a pak ještě pátou ránu dobíjet. Nevím, jestli mi to špatně podal zásobník, nevím, co se stalo. Nevím, jestli to byla moje chyba, myslím si, že ne, že se to spíš tak blbě sešlo,“ popisoval zlomový moment při druhé položce ve stoje bezprostředně po závodě Michal Krčmář v rozhovoru pro Českou televizi.

Body do pořadí Světového poháru si připsal i 30. Ondřej Moravec, který si připsal dvě střelecké chyby. Tomáš Krupčík rozjel závod výborně a ještě po třetí střelbě držel 11. příčku, jenže pak nakupil tři chyby a propadl se na 57. místo. Michal Šlesingr dojel 41., Adam Václavík vybojoval 85. příčku.

Ve čtvrtek se jede ještě individuální závod žen. Na programu je ve 14.15 a na startu se objeví pětice českých závodnic - Veronika Vítková, Eva Puskarčíková, Jessika Jislová, Markéta Davidová a Lucie Charvátová.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme