Bundesliga - preview 14. kola

07.12.2018, 08:41, aktualizováno 09.12.2018, 08:43
Previews
Borussia Mönchengladbach před týdnem podlehla Lipsku, nyní se chce vrátit na vítěznou vlnu a proti Stuttgartu k tomu bude mít ideální příležitost. Doma bude favoritem i Mainz, jemuž se do cesty postaví předposlední Hannover...
1. FSV Mainz 05 - Hannover 96  (neděle 15:30)
Mainz se bleskově odpoutal od sestupových pozic a ve zbytku podzimu může dokonce atakovat pohárová umístění. Podstatně menší radost naopak panuje v táboře jeho nedělního soupeře, Hannover se potácí u dna tabulky.

Domácí se po sérii nezdarů chytili a vyhráli tři z posledních čtyřech zápasů, nestačili jen na Borussii Dortmund, s níž doma těsně prohráli 1:2. Minulý pátek zvládli důležitý souboj v Düsseldorfu a poskočili už na desáté místo tabulky.

"To, že jsme začali sbírat pozitivní výsledky, pro mě představuje logický proces. Náš vývoj je správný, jdeme po správné cestě. Kluci pracují poctivě a mají správný přístup, po této cestě půjdeme i nadále," slibuje trenér Sandro Schwarz.

V Mainzu mohou v tuto chvíli dokonce pošilhávat po pohárových pozicích, jejich manko na šestou Herthu totiž činí pouhých pět bodů. Optimistický z jejich pohledu ale není pohled do kalendáře, jelikož tým následně čekají tři hodně těžké zápasy - v Lipsku, doma s Frankfurtem a nakonec cesta do Hoffenheimu.

V domácí svatyni se opět objeví Robin Zentner, jelikož mimo hru zůstávají Florian Müller a René Adler. K dispozici vedle nich nejsou ani Mwene, Baku a Berggreen.

Zatímco Mainzu se začalo dařit, v Hannoveru tak veselá nálada rozhodně nepanuje. Trenér André Breitenreiter s týmem uhrál pouhých devět bodů, což díky lepšímu skóre v porovnání s Fortunou Düsseldorf stačí na předposlední místo.

"Přeji si, abychom odehráli dobrý zápas a samozřejmě vyhráli. Sebevědomí pochopitelně není nejvyšší," říká Breitenreiter a je si přitom vědom venkovní bilance Hannoveru, který na trávníku soupeře nevyhrál už skoro čtrnáct měsíců.

K přerušení této série nepomohou Weinkauf, Felipe, Hübers, Prib, Sarenren Bazee a Bebou, v případě žluté karty bude v následujícím zápase stát Anton.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Brosinski, Bell, Niakhaté, Aaron - Kunde - Gbamin, Latza - Boetius - Mateta, Quaison.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Esser - Korb, Anton, Elez, Ostrzolek - Schwegler, Walace - Maina, Albornoz - Wood, Füllkrug.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.62 - 4.21
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart  (neděle 18:00)
Borussia Mönchengladbach prožívá báječný podzim a po nedělním utkání se Stuttgartem se může vrátit na druhé místo před Bayern Mnichov. Hříbata hostí soupeře, který v uplynulých týdnech zaznamenal zlepšení.

Gladbach posbíral ve třinácti zápasech 26 bodů a v tuto chvíli je třetí, bavorský mistr ovšem duel tohoto kola už má za sebou. Borussia může být spokojena a nic na tom nemění ani týden stará porážka v Lipsku, jediný vážný nezdar zaznamenala jen ve druhém kole poháru, v tom doma utrpěla debakl 0:5 od Leverkusenu.

Do domácí sestavy se po zranění vrací Christoph Kramer, na trávníku by pak objevuje i útočník Raffael. "Trénoval naplno a jednalo se o velkou zátěž na jeho kotník, jelikož jsme hodně dlouho hráli jedenáct na jedenáct. Uvidíme, jak na to kotník zareaguje a zda bude v týmu, nebo se vrátí až příští týden," říká o prvně jmenovaném trenér Dieter Hecking, ten byl za podzimní výsledky nedávno odměněn novou smlouvou.

"Raffael je na nejlepší cestě dostat se do formy a kondice ze začátku sezony. Bylo jasné, že po osmi týdnech klidu na tom na tréninku nebude nejlépe. Jeho stoprocentní návrat je hodně blízko a uvidím, zda ho nenasadím už v neděli," vyjádřil se Hecking ohledně Raffael, Brazilce trápilo lýtko a do posledních dvou utkání zasáhl jako střídající hráč.

Přestože Kramer a Raffael jsou fit, není marodka Gladbachu vyprázdněná, stále na ní jsou Hofmann, Ginter a smolař Doucouré.

Kompletní v neděli odpoledne nebude ani Stuttgart, v jehož sestavě se neobjeví A. Meyer, Badstuber, Sosa, Ascacibar, B. Özcan a Kliment. Fanoušky VfB v tuto chvíli mohou těšit hned dvě výhry z posledních tří duelů, Stuttgart vyhrál v Norimberku, doma udolal Augsburg a poskočil na patnáctou příčku tabulky.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lang, Jantschke, Elvedi, Wendt - Strobl - Neuhaus, Zakaria - T. Hazard, Stindl, Plea.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Beck, Baumgartl, Pavard, Kempf - Aogo - Donis, Castro, Gentner, Gonzalez - M. Gomez.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.53 - 6.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Bayern Mnichov se utká v bavorském derby s nováčkem z Norimberku. Mnichovský celek potřebuje za každou cenu vyhrát, ztráta na vedoucí Dortmund činí už devět bodů.

Mnichovský Bayern je po třinácti odehraných kolech se čtyřiadvaceti body čtvrtý, což je situace, na kterou vůbec není zvyklý. Posledních šest sezón totiž Bayern vyhrál bundesligu stylem start - cíl. Nyní je před Bayernem trojice Dortmund, Mönchengladbach a Lipsko, přičemž první jmenovaný tabulku vede s třiatřiceti body.

Norimberk ale také potřebuje body jako sůl. S jedenácti body je na patnáctém místě, což je hranice udržení se. Stejně bodů má navíc šestnáctý Stuttgart, který je v tabulce až za Norimberkem pouze kvůli horšímu gólovému rozdílu. O dva body před Norimberkem se v tabulce nachází Augsburg.

A kdo má lepší bilanci posledních zápasů? Pochopitelně Bayern, přesto to není to pravé ořechové. Po domácí remíze 1:1 s Freiburgem vyhrál mnichovský celek v rámci Ligy mistrů 2:0 nad AEK Atény, následně však prohrál 2:3 na půdě Borussie Dortmund.

Po prohře v Dortmundu přišel další šok, a sice domácí remíza 3:3 s nováčkem z Düsseldorfu, přičemž ještě patnáct minut před koncem zápasu Bayern vedl 3:1, pak ale svěřenci trenéra Kovače přestali hrát. O tři dny později si však spravili náladu vysokou výhrou 5:1 v Lize mistrů nad Benfikou Lisabon a minulou sobotu si přivezli výhru 2:1 z Brém, kde dal oba góly Gnabry.

To u Norimberku už je hledat pozitivní věci těžší. Na konci října porazil tým pod taktovkou trenéra Köllnera v rámci německého poháru Rostock a zajistil si postup do osmifinále, kde se utká s druholigovým Hamburkem. Určitá šance na evropské poháry tedy ještě je.

Po výhře nad Rostockem však Norimberk remizoval 2:2 v Augsburgu, prohrál doma 0:2 se Stuttgartem, následně 2:5 na půdě Schalke a naposledy v pondělí remizoval 1:1 s Leverkusenem, přičemž vyrovnávací gól Norimberku dal v 56. minutě Margreitter. Hráči Norimberku tedy měli na regeneraci o dva dny méně než Bayern, který odehrál svůj zápas třináctého kola již v sobotu.

Bayernu budou ze zdravotních důvodů chybět James, Robben a Tolisso. To jsou hned tři důležití hráči. Za Norimberk ze stejných důvodů do zápasu nenastoupí Mathenia, Lippert, Valentini a Löwen.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Süle, Boateng, Alaba - Kimmich, Goretzka - Gnabry, Müller, F. Ribéry - Lewandowski
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Bredlow - Bauer, Margreitter, Mühl, Leibold - Petrák - Erras, Rhein - Kubo - Misidjan, Ishak
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.08 - 14.10 - 33.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Šlágrem čtrnáctého kola bundesligy je bezpochyby Revierderby mezi Schalke 04 a Borussií Dortmund. Dortmund vyhrál derby se Schalke naposledy před více než třemi lety.

Derby mezi Schalke a Dortmundem žije celá oblast Porúří, vždyť oba stadiony neděli ani čtyřicet kilometrů. Favoritem tohoto zápasu je Dortmund, kterému se pod trenérem Favrem náramně daří a s třiatřiceti body vede německou bundesligu.

V Revierderby bral Dortmund tři body naposledy v listopadu 2015, kdy vyhrál doma 3:2. Na půdě Schalke vyhrál Dortmund naposledy v roce 2013. Poslední setkání skončilo letos v dubnu výhrou Schalke 2:0. V současnosti se však týmu z Gelsenkirchenu vůbec nedaří.

V bundesligové tabulce je Schalke se čtrnácti body až na dvanáctém místě, s náskokem pouhých třech bodů na sestupové pásmo. Schalke vyhrálo na začátku listopadu v rámci Ligy mistrů nad Galatasarayem Istanbul 2:0, od té doby je to však jedna velká bída.

Po výprasku 0:3 na půdě Frankfurtu sice Schalke vyhrálo 5:2 nad Norimberkem. Poté ale přišla prohra 1:3 v Portu a minulou sobotu remíza 1:1 na půdě Hoffenheimu, kde vyrovnával v 73. minutě z penalty Nabil Bentaleb, který v této sezóně patří mezi největší tahouny týmu. V Lize mistrů se přitom Schalke daří, má osm bodů a náskok čtyř bodů na třetí Galatasaray a už je jisté, že postoupí do jarní fáze soutěže.

Dortmund už má postup do osmifinále Ligy mistrů také zajištěn. Brilantní je navíc také jeho forma v bundeslize. Svěřenci trenéra Favreho porazili na začátku listopadu 3:2 Dortmund, v zápase přitom dvakrát prohrávali a vítezný gól vstřelil Paco Alcácer až v 73. minutě. Právě Paco Alcácer, který je v Dortmundu na hostování z Barcelony, je s deseti góly, společně s Lukou Jovićem, nejlepším německé nejvyšší soutěže.

Po výhře nad Bayernem si Dortmund poradil i s Mainzem, na jehož půdě vyhrál 2:1, následně přišla bezbranková remíza s Bruggami a minulou sobotu pohodová domácí výhra 2:0 nad Freiburgem, přičemž mezi střelce se zapsali Reus a právě Alcácer.

Za Schalke nenastoupí ze zdravotních důvodů Di Santo, Embolo, Teuchert a Uth. U Dortmundu pak žádní jistí zranění hráči nejsou. Start je nejistý u Toljana, Roseho a Isaka. Utkání bude řídit zkušený německý rozhodčí Daniel Sieber, který už dříve v této sezóně řídil mimo jiné zápas Schalke s Bayernem Mnichov.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Caligiuri, Sané, Nastasic, Oczipka - Rudy - Harit, Konoplyanka - Bentaleb - Burgstaller, McKennie
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Akanji, Diallo, Hakimi - Delaney, Witsel - Sancho, Reus, Bruun Larsen - Götze
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.26 - 3.58 - 2.28
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - FC Augsburg  (sobota 15:30)
V případě porážky by die Werkself pustili soupeře před sebe. Fuggerstädter naopak hodlají odčinit porážku se Stuttgartem. A vědí, že proti sobě budou mít tým, který je k poražení.

"Pro nás je to hodně hořká porážka. Nezasloužili jsme si ji a rozhodně se jí dalo vyvarovat. Po deseti minutách jsme začali hru ovládat, ale inkasovali jsme branku, která byla vyústěním několika našich chyb. Ve druhém poločase jsme měli dvě výborné šance, leč zároveň jsme zazdili několik slibných akcí," nechal se slyšet Manuel Baum.

Netrpělivě očekává, jestli bude moct v sobotu poslat do hry Alfreda Finnbogassona, jehož trápilo svalové zranění. Pokud by se islandský střelec nestihl dát dohromady, připraven bude Julian Schieber, což ovšem není adekvátní náhrada. Na druhou stranu, svěřenci Heiko Herrlicha se rovněž v probíhajícím ročníku několikrát nevyvarovali zbytečných chyb.

Tedy především co se domácí soutěže týče, protože v Evropské lize s přehledem postoupili. Po třinácti kolech jim v Německu patří až jedenáctá příčka. Přitom Bayer jsme byli zvyklí vídat mnohem výše. Nedaří se vyhrávat ani nad papírově slabšími soupeři, což se přesně přihodilo také před týdnem v Norimberku, kde utkání skončilo 1:1.

"Za těchto podmínek jsme se rozhodně nechtěli pouštět do žádného rizika. Určitě jsme ale měli na to, abychom vyhráli," hodnotil stručně a výstižně Heiko Herrlich, jemuž bude scházet Joel Pohjanpalo, který stejně zůstává trenéry poněkud nespravedlivě přehlížen. Celý zápas patrně nebudou moct odehrát ani Bellarabi, Retsos a Sven Bender. Přesto zůstávají domácí mírným favoritem.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - L. Bender, Tah, Dragovic, Jedvaj - Kohr, Aranguiz - Bellarabi, Havertz, Brandt - Volland
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Luthe - Schmid, Gouweleeuw, Hinteregger, Max - Khedira, D. Baier - Hahn, Gregoritsch, Caiuby - Finnbogason
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 4.05 - 4.68
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SC Freiburg - RB Lipsko  (sobota 15:30)
Die Roten Bullen před týdnem zvládli důležitý mač, nicméně situace za vedoucí Borussií Dortmund zůstává velice vyrovnaná. Mezi druhým a pátým místem je pouze tříbodový rozdíl.

"Klíčem k tomuto vítězství byla naše hra bez balonu. Důležité bylo postavení a nesmíme zapomínat na to, jak Kevin Kampl, Diego Demme a Marcel Sabitzer poctivě vypomáhali v obraně. Proti věhlasnému soupeři jsme předvedli velice kvalitní týmový výkon," pochvaloval si šedesátiletý trenér Ralf Rangnick.

A zároveň před zápasem s Freiburgem prohlásil: "Freiburg dokáže být hodně nevyzpytatelný. Hrají s velkým zaujetím a motivací. Proto si budeme chtít vytvořit co nejvíce šancí. Bude to chtít správný plán, abychom získali všechny tři body. Nejlépe se stejným průběhem jako před rokem, když jsme doma vyhráli 4:1. Hodně poctivě jsme pracovali a trénovali standardní situace, které by mohly být klíčové."

Staronový kouč nemusí řešit žádné početné absence. Mimo je pouze dlouhodobě zraněný Emil Forsberg. I bez něj Lipsko prohrálo z posledních dvanácti bundesligových střetnutí jediné. V Evropské lize to taková sláva nebyla, nicméně teoretická naděje na postup pořád existuje. Stačí v závěrečném kole porazit Rosenborg a doufat, že Celtic nestačí na Red Bull Salzburg.

Christian Streich čelil se svými hráči v minulém kole Borussii Dortmund, takže nepřekvapilo, že se zrodila pátá prohra. "Zprvu jsme byli dobře organizovaní a hráli jsme dobře. Jenomže tohle neuvěřitelné tempo, v jakém Borussia hraje, se prostě nedá stíhat po celou dobu zápasu. Bylo to úžasné předsavení, ale na druhou stranu nám chyběla odvaha," hodnotil Streich, který s Freiburgem spojil skoro celou svoji kariéru.

Jeho výběr je zužený o Amira Abrashiho, Caleba Stanka, Nicolase Höflera, Floriana Katha a zřejmě i Brandona Borrella a Rolanda Sallaie. Proto možná dojde ke změně rozestavení, kdy se pokusí vyrukovat na soupeře s tříčlennou obranou. Robin Koch, Jérome Gondorf a Florian Niederlechner budou totiž připraveni. Otázka zní, jestli to bude stačit alespoň na bod. V lednu sice klub ze Schwarzwald-Stadionu zvítězil, nicméně Lipsko má teď vynikající formu.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Gulde, R. Koch, Heintz - P. Stenzel, Haberer, Gondorf, C. Günter - Waldschmidt, Frantz - Petersen
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Orban, Upamecano, Halstenberg - Kampl, Demme - Sabitzer, Bruma - Y. Poulsen, Ti. Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.56 - 3.99 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Vlci se chtějí v tabulce posunout výš, ale je otázka, jestli to TSG dopustí. Každopádně Volgswagen Arena se těší na další parádní bundesligovou bitvu.

Vlci se v poslední době herně zvedli a v uplynulých dvou týdnech si na konto připsali skalp Lipska i Frankfurtu, přičemž po tomto utkání Bruno Labbadia prohlásil: "Dnes jsme chtěli Eintracht přibrzdit. Odhodlaně jsme šli za vítězstvím, protože jsme měli hru soupeře dobře přečtenou. Ale je fakt, že proti takovému týmu potřebujete i štěstí."

Hráči klubu z města proslulé automobilky ho měli a po výhře 1:2 se můžou v případě dalšího tříbodového zisku bodově dotáhnout na Hoffenheim. Trenérovi v této snaze však nepomůže hned šestice borců. Azzaoui, Camacho, Jung a Tisserand jsou zranění, zatímco Brooks a William pykají za karty. Na základní sestavu se tedy patrně můžou těšit ještě nedávno zcela nepostradatelný kapitán Paul Verhaeg, a také Felix Uduokhai. Je však otázka, jestli kouč nakonec nezvolí rozestavení 4-3-3.

Julian Nagelsmann postrádá pouze Lukase Ruppa a Havarda Nordveita. Základní jedenáctka nadále zůstává trochu záhadou. Vzhledem k tomu, že Hoffenheim čeká výprava na ostrovy, kde se střetne na Etihad Stadium s Manchesterem City. Ve hře je totiž pořád konečná třetí příčka, která zaručuje Evropskou ligu.

Klub z Wirsol Rhein-Neckar-Areny sice nepředvádí tak oslnivé výkony, jako kupříkladu v podzimní části minulé sezony, ale stále z něj čiší obrovská síla, před kterou se musí mít protivníci na pozoru. Poslední duel se Schalke byl náročný. K vidění byli dvě penalty, na každé straně jedna, takže se zrodila remíza.

"Sehráli jsme výborný první poločas. Vlastně po celých devadesát minut jsme byli očividně lepším týmem. Co se týče té penalty proti nám, ten kontakt byl minimální, ale rozhodčí to určitě mohl zapískat. Bylo to správné rozhodnutí," prohlásil "Malý Mourinho", jehož družina v březnu přehrála Wolfsburg v poměru 3:0.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Verhaegh, Knoche, Uduokhai, Roussillon - Arnold - Gerhardt, Rexhbecaj - Mehmedi - Ginczek, Weghorst
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Adams, Vogt, Bicakcic - Kadeřábek, N. Schulz - Grillitsch - Demirbay, Kramaric - Szalai, Joelinton
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.16 - 3.76 - 2.26
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hertha BSC - Eintracht Frankfurt  (sobota 18:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.60 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Werder Brémy - Fortuna Düsseldorf  (pátek 20:30)
Zpět na vítěznou vlnu se chce vrátit Werder a v předehrávce čtrnáctého kola k tomu má ideální příležitost. Do Brém zavítá nováček z Düsseldorfu, který je na posledním místě tabulky...

V Brémách letos skvěle začali a Werder se pohyboval na pohárových pozicích, ty ovšem začal postupně vyklízet a propadl se na devátou příčku tabulky. Na vině je především pět bundesligových zápasů dlouhá série bez výhry, během níž Werder uloupil jenom jeden bod ve Freiburgu.

"Chceme vyhrát, musíme vyhrát a také vyhrajeme," burcuje tým před pátečním soubojem trenér Florian Kohfeldt. "Jsme pod tlakem, ale jedná se o pozitivní tlak a ten ve fotbale potřebujete, pokud chcete dokázat velké věci," přidává svůj postřeh záložník Davy Klaassen.

Domácí tým vedle špatných aktuálních výsledků tíží i poměrně početná marodka. Mimo hru jsou Kapino, Zetterer, Caldirola, Veljković, Bargfrede, Petsos, Bartels a Johannsson, kvůli karetnímu trestu navíc nemůže nastoupit Moisander.

Düsseldorf desátého listopadu doma smetl Herthu a následně vydoloval senzační bod na půdě Bayernu, jednalo se ale jen o několik málo světlých záblesků probíhající sezony. Fortuna před týdnem před vlastními fanoušky nestačila na Mainz a propadla se na samé dno bundesligové tabulky. Tým není příliš úspěšný v ofenzívě a špatně je na tom i v defenzivní činnosti, 29 inkasovaných branek je druhým nejhorším počinem.

Domácí se musejí obejít bez řady hráčů a stejně na tom je i jejich soupeř. Ve výpravě Düsseldorfu scházejí Wiesner, Wolf, Contento, Gül, Hoffmann, Siadas, Duman, Froese a Sobottka.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, S. Langkamp, Friedl, Augustinsson - Sahin - M. Eggestein, Klaassen - Harnik, J. Eggestein - M. Kruse.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - Bormuth, Ayhan, M. Kaminski - J. Zimmer, Bodzek, M. Zimmermann, Gießelmann - O. Fink - Lukebakio, Hennings.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.80 - 4.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund13103037:1333
2.Borussia Mönchengladbach1382330:1626
3.RB Lipsko1374224:1025
4.Bayern Mnichov1373325:1824
5.Eintracht Frankfurt1372430:1623
6.TSG Hoffenheim1363428:1921
7.Hertha BSC1355321:2020
8.VfL Wolfsburg1353518:1818
9.Werder Brémy1353521:2218
10.1. FSV Mainz 051353512:1418
11.Bayer Leverkusen1343619:2515
12.Schalke 041342714:1814
13.SC Freiburg1335516:2214
14.FC Augsburg1334620:2213
15.1. FC Norimberk1325614:3011
16.VfB Stuttgart133289:2611
17.Hannover 961323815:289
18.Fortuna Düsseldorf1323813:299

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zas tu je mrtvo tak sa spytam aspon si to niekto vsimne kupoval niekto listok z oficialnej stranky BVB ? je to tam dost lacne 17,4e na sudtribune co je v porovnani s priekupnikmi ako viagogo aj 5x lacnejsie.. len neviem ci tam bezny clovek dokaze nakupit nekupoval niekto ?

Reagovat
cologneFC

Osobne si myslím, že cez oficiálny predaj nekúpiš nič. Ak nie si člen klubu. A aj vtedy sa ti to nemusí podariť.

Reagovat
Mrvinho

Já předevčírem kupoval přes ofiko na Monchengladbach se Stuttgartem a všechno v pohodě.

Reagovat
Adyss

lístky normalne dostaneš na mail že?

Reagovat
Mrvinho

Jo jo vytisknes a jdes.

Reagovat
cologneFC

No len je iné kupovať na Dortmund a na Gladbach. Dortmund je vždy vypredaný už členmi klubu a normálne sa k lístkom ťažko dostaneš.

Reagovat
Mrvinho

Tam jsem byl jen na BVB Porto v EL dva roky zpatky ale listky pres viagogo..

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsem teď na Hertě a kupoval přes ofiko. Je fakt, že musíš být hodně rychlý, ale nic speciálního kromě obyč účtu nepotřbuješ

Reagovat
smazaný uživatel

napisal som ti spravu

Reagovat
Rudnevs

Dnes to vyzerá na zaujímavý futbalový deň. Najprv FCK - Würzburg a potom ..., ani sám neviem, aký zápas si mám pozrieť, samozrejme je tu Revierderby, ale dosť ma láka i ten Freiburg, čiže asi zvolím Konferenz, súhlasím s Jörgom Wontorrom, že to má vždy také špecifické čaro, všetko ide rýchlo a vždy sa môže čokoľvek stať a najmä je to super voľba, keď človek nevie, čo si má pozrieť.

Inak k Revierderby - papierový favorit je jasne Dortmund. Ale je to derby a to favorita nemá, čiže je to tak 50 na 50... Taktiež som aj ja trochu rozpoltený, komu mám priať, keďže radšej mám samozrejme Schalke, ale tí sa túto sezónu budú plácať niekde v strede tabuľky, zatiaľ čo Dortmund má reálnu šancu na titul a ja chcem vidieť boj o titul, čiže ani výhra Dortmundu by mi vôbec nevadila.

Heidel pred zápasom chválil BVB a hovoril, že čo sa týka práce s mládežou, tak sú vzorom pre Schalke a vedľa Knappenschmiede je v GE vraj vykupovanie európskych talentov ala Dortmund ďalší z cieľov do budúcnosti...

Reagovat
smazaný uživatel

Docela jsem i zvědav na Kellerovu premiéru na lavičce Ingolstadtu v Darmstadtu (od 13:00), jinak Lautern je priorita a pak dám derby-na ostatní zápasy si pustím v klidu Sportschau

Reagovat
Rudnevs

Taktiež som zvedavý, ale asi si to nepozriem, pretože ani jeden z klubov nehrá nejak zaujímavý futbal a aj tak by som to kvôli Lauternu nevidel celé... S Ingolstadtom to nevyzerá vôbec dobre, uvidíme, či to Keller pozdvihne. Celkom ma mimochodom prekvapila zostava, ktorú na zápas s HSV vybral dočasný tréner Pätzold, ten tam dal pár mladíkov a hráčov z rezervy - Buntic (21), Kotzke (28 ), Pintidis (18), Kaya (19, dal i gól). Pod Kellerom sa to ale asi vráti tak nejak späť do normálu.

Inak zaujímavý by mohol byť i zápas Hertha - Frankfurt, ale ten bohužiaľ nestíham... Zápasy Frankfurtu sú v poslednej dobe snáď všetky parádne a tá ofenzívna sila je neskutočná a super sa na to pozerá. Minulú nedeľu som sa práve najviac tešil na ich zápas s Wolfsburgom, ktorý Labbadia perfektne takticky pripravil, a zápas rozhodne nesklamal. Na jednej strane extra ofenzívny Frankfurt, ktorý sa hrnie dopredu a všetko sa snaží riešiť futbalovo a na druhej strane bol nefutbalový Wolfsburg, ktorý to hral tak nejak “darmstadtsky” (mimochodom, rodné mesto trénera Labbadiu) a hrozil z protiútokov.

Reagovat
smazaný uživatel

Frankfurt mě mile překvapil,hraje asi nejlepší fotbal v lize (společně s BVB). A já dal Adiho Hüttera jako prvního odvolaného trenéra v sezoně

Reagovat
smazaný uživatel

Bude se dnes dívat někdo na TV Seznam na spiel Bayern - Norimberk?

Jinak nechápu, proč nevybrali Revierderby. Sice laikové znají často v Německu jen Bayern, ale i kolem BVB je celkem hype (myslím tím podvědomí v širší veřejnosti).

Reagovat
smazaný uživatel

BVB je u nas taky od dob Rosy a Kollera vetsi hype jak Bayern

Reagovat
Rudnevs

Taktiež absolutne nechápem... Revierderby je veľmi prestížne, je to najväčšie derby v Nemecku a navyše teraz má Dortmund šancu bojovať o titul. Schalke je síce momentálne v tabuľke x miest pod Dortmundom, rovnako ako Club pod Bayernom, ale vzhľadom na dlhodobú kvalitu oboch klubov sa dá povedať, že víťaz rozhodne nie je jasný a bude to vyrovnané.

Bayern - Nürnberg je síce tiež derby, ale nie tak prestížne a najmä je medzi oboma klubmi dlhodobo rozdiel triedy, čiže nejaky nejaku vyrovnanosť a športovú zaujímavosť to nemá... Teraz to teoreticky môžem zakríknuť, ale to by mi zas nejak extra nevadilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Podle mne jim Revierderby nechtělo pustit digi, ne? A tohle je taky derby...

Reagovat
OnderCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Podzimový den D - 2. část

Snad to nebude taková divočina jako minulý podzim (4:4), dnes doufám aspoň ve tři góly a žádný velký jásot ve Veltins Arena

Reagovat
QooBo

To bola prvá Pacova strela v Bundeslige, ktorá neskončila gólom ?

Reagovat
blackhawk88

prisla na neho kriza

Reagovat
db18

Škoda, že Lewa neni ve formě, jinak by měl dneska už 4 branky...

Reagovat
smazaný uživatel

koukam na BVB schalke a ten rozhodci horsi jak v la lize

Reagovat
smazaný uživatel

Derbysieger!!!!!!!!!!

Neskutečně směšná penalta..tak ještě, že spravedlnost zvítězila

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
raduinho

BVB je pořád nejvíc!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele