Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Slavia nenechala Plzeň přiblížit, Spartu srazily Teplice a Liberec zaskočila Opava

Rozdíl mezi první Slavií a druhou Plzní zůstává i po 18. kole čtyřbodový. Pražané na triumf Viktorie 2:0 ve Zlíně odpověděli výhrou 3:2 nad Boleslaví na domácím hřišti. Oba celky se ale vzdálily třetímu Jablonci, který nečekaně padl na půdě trápící se Karviné 1:2. Ostrava doma porazila 2:0 Bohemians 1905. Útok na třetí místo nevyužila Sparta, která podlehla na svém stadionu Teplicím 0:1 a zůstává pátá - patnáct bodů za Slavií. V pondělní dohrávce Opava zaskočila Liberec.

Fotbalisté Slavie slaví gól
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Liberec - Opava 1:2

Osm a dost. Osmkrát fotbalisté Liberce na svém stadionu s Opavou v lize neprohráli, devátý zápas v 18. kole jejich úspěšnou sérii přerušil. Po porážce v Teplicích v minulém kole je to další ztráta ambiciózního severočeského celku, který dohrával bez vyloučeného Ševčíka. Opava naopak po dvou prážkách naplno bodovala, když vítězný gól na 2:1 dal po rohu Simerský. Opava tak postoupila na desáté místo, Liberec je sedmý. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/385519-opava-zlomila-spatnou-serii-s-libercem-a-veze-domu-vsechny-body/)

Slavia Praha - Mladá Boleslav 3:2

Když vyhrát, tak se třemi vstřelenými góly. Tento trend si Slavia drží v nejvyšší soutěži už po čtyři zápasy. Posledním, kdo to od Pražanů schytal, je Mladá Boleslav, která padla na půdě lídra soutěže 2:3. Sešívaní si tak pojistili první místo tabulky, kde mají nadále náskok čtyř bodů. Za hosty oba góly dal nejlepší střelec soutěže Nikolaj Komličenko.

Sparta - Teplice 0:1

Sparta se stále hledá a nenašla se ani v zápase s Teplicemi. Ty sice na Spartě prohrály posledních sedm zápasů, ale ten poslední vyhrály. Sparťané v závěru neuhlídali Moulise a ten se trefil přesně - tři body putují na sever Čech. V devatenáctém zápase také skončila domácí neporazitelnost Sparty, která tak zůstává v tabulce pátá se ztrátou patnácti bodů na vedoucí Slavii. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/385469-spartanska-krize-se-prohlubuje-pomohly-tomu-teplice/)

Karviná - Jablonec 2:1

Čekali hodně dlouho. Osmkrát v řadě ztratili body, ale série bez výhry pro fotbalisty Karviné v nejvyšší soutěži skončila doma proti rozjetému Jablonci, který domácí porazili 2:1. V tabulce se díky tomu posunuli na předposlední místo. To Severočeši, kteří v lize padli naposledy v půlce září, mohou přijít o třetí místo.

Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 2:0

Černá série fotbalistů Bohemians pokračuje. Pražský celek nechal všechny body v Ostravě a na výhru v lize čeká už sedm zápasů, během nichž získal pouhé dva body. Naopak Baník po třech porážkách dokázal v minulém kole zvítězit v Příbrami a nyní potěšil výhrou 2:0 i vlastní fanoušky.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/385414-banik-uz-zase-vitezi-a-prodlouzil-neuspesnou-serii-bohemians)

Sigma Olomouc - Slovácko 1:0

Konečně. Takhle si mohli oddechnout v Olomouci, kde fotbalisté Sigmy porazili Slovácko 1:0 a po čtyřech zápasech, v nichž si připsali jen dva body, konečně uspěli naplno. Porážka přibrzdila hosty, kteří na Hanou přijeli s bilancí tří výher ze čtyř posledních zápasů, ale tentokrát se před brankou domácích neprosadili. Výhru domácím zajistil Nešpor trefou už v sedmé minutě, pak ve druhém poločase neproměnil penaltu, to ale nakonec Sigmu nemuselo mrzet.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/385415-olomouc-zastavila-rozjete-slovacko-vyhru-ji-zajistil-nespor)

Zlín – Plzeň 0:2

Generálku na středeční duel Ligy mistrů s AS Řím zvládli fotbalisté Plzně až nečekaně snadno. Na stadionu šestého Zlína totiž zvítězili 2:0. Oba góly vstřelili během úvodních deseti minut. Nejprve se prosadil Tomáš Chorý a následně rozvlnil síť Jan Kovařík. "Ševci" byli v ofenzivní činnosti víceméně neškodní a úřadující šampioni si zisk plného počtu bodů bez problémů pohlídali.

SESTŘIH A REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/385369-plzen-v-poklidnem-tempu-loupila-ve-zline-opet-se-trefil-chory/)

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Zlín – Plzeň

Dukla – Příbram 1:2

Sedmizápasová šňůra bez zisku plného počtu bodů je minulostí. Fotbalisté Příbrami vyhráli v Praze nad Duklou 2:1, přestože po brance Uroše Djuranoviče prohrávali. Defenzivní linii soupeře, která ve třech předchozích duelech udržela čisté konto, nicméně dokázali hned dvakrát prolomit. Velezkušený záložník Jan Rezek proměnil penaltu a neporazitelnost domácích ukončil Antonín Fantiš.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/385370-pribram-ukoncila-na-julisce-tri-serie-vitezny-obrat-dokonal-fantis/)

Hlavní zprávy