‚Nemá smysl přeskakovat tam a zpět.‘ Ledecká nebude do lyžařského šampionátu závodit na snowboardu

Tři závody Světového poháru měla v tomto týdnu absolvovat Ester Ledecká, ale neodjede pravděpodobně ani jeden. Dvojnásobná olympijská vítězka dost výrazně změnila plány, protože nakonec až do únorového lyžařského šampionátu se na snowboardu nepředstaví a bude se soustředit jen na lyže.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Foto: Jean-Christophe Bott | Zdroj: ČTK/AP

Už ve úterý měla Ester Ledecká vyrazit na trať paralelního slalomu na snowboardu v Bad Gasteinu, ale největší hvězda tohoto sportu bude v Rakousku chybět. V lednu se totiž oproti předpokladům soustředí už jen na lyže.

Ledecká má za sebou nejlepší lyžařský závod v sezoně, ve Val Gardeně skončila 11. v super-G

Číst článek

„Ester dělá poslední dobou problém přecházení ze snowboardu na lyže, tak jsme se dohodli, že do mistrovství světa nebude jezdit na snowboardu. Nemá smysl přeskakovat tam a zpět. Udělali jsme mítink a dohodli jsme se, že budou velké bloky lyžování a snowboardu,“ řekl pro Radiožurnál lyžařský trenér Ledecké Tomáš Bank.

Ze slov Tomáš Banka je jasné, že příprava Ester Ledecké bude směřovat k únorovému světovému šampionátu lyžařů ve švédském Åre a mistrovství světa ve snowboardingu v americkém Park City, kde by měla obhajovat zlato a stříbro, bude bez české závodnice.

Sportovní královnou roku je Ledecká, v tradiční anketě porazila Sáblíkovou

Číst článek

Česká lyžařka ale nejspíš vynechá i víkendový lyžařský Světový pohár v Rakousku. Jeden z důvodů je ten, že potřebuje víc času věnovat lyžařskému tréninku, ale jde také o současnou situaci v rakouských Alpách.

Aktuálně je totiž ve Svatém Antonu zavřena zhruba polovina střediska kvůli velkým přívalům sněhu a do víkendu, kdy tam původně měla Ledecká závodit ve sjezdu a superobřím slalomu, by měl napadnout ještě další metr sněhu.

„Teď jsme měli tréninkový blok, který dopadl docela dobře. Loni před olympiádou jsme také vynechávali závody a docela se nám to vyplatilo, takže jsme se rozhodli, že to vynecháme. Vzhledem k předpovědi a slušné pravděpodobnosti, že se to zruší. Deadline jsme si dali dneska (v pondělí –pozn. redakce), ale všichni počítáme s tím, že nejedeme,“ doplňuje Bank.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme