Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Atak desítky? Krčmář, Moravec, Krupčík a Štvrtecký jedou v Oberhofu sprint

Po ženách jsou v Oberhofu na řadě muži. Jede se sprint biatlonistů a na startu bude česká čtveřice Michal Krčmář (s číslem 73), Ondřej Moravec (56), Tomáš Krupčík (96) a Jakub Štvrtecký (33). Ohrozí někdo suverénního Johannese Bö? Spraví si Martin Fourcade mdlý dojem z Nového Města na Moravě? Přímý přenos startuje na ČT sport a webu ctsport.cz ve 14:00.

Loni to v německé aréně z českých reprezentantů šlapalo nejlíp Krčmářovi. Dvakrát tu dojel na hraně první desítky a jen o něco málo horší byl Moravec. Krupčík se tu loni taktak vešel do šedesátky a Štvrtecký zdejší atmosféru okusí vůbec poprvé. Michal Šlesingr tu závodit nebude, protože doléčuje bolavá záda, Adam Václavík se přesunul do IBU Cupu.

Začátek ledna bývá pro biatlonisty nevyzpytatelný, protože v Oberhofu často panují velmi proměnlivé podmínky. Ve čtvrtek při závodu žen se očekávání nepotvrdila. Místo obvyklého vichru, deště nebo mlhy byly okolnosti standardní a sprint to byl spravedlivý. Nejen střelnice tu ovšem může být zrádná.

"V Oberhofu jsou jedny z nejtěžších tratí ve Světovém poháru. Jsou tam prudká stoupání a před střelnicí je sice dlouhá rovinka, ale ani ta není úplně příjemná. Ani ve sjezdech si neodpočinete, jsou tam ostré zatáčky, kde se často padá. Musíte být pořád ve střehu," uvedl pro svazový web Michal Krčmář.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih sprintu biatlonistek v Oberhofu

Světovému poháru po třech zastávkách suverénně vévodí Johannes Bö s 428 body. Druhý Rus Alexander Loginov na něj ztrácí už 116 bodů. Od třetího Simona Edera je situace vyrovnaná a výrazný progres by rozhodně přivítal zatím až pátý Martin Fourcade. Fenomenální Francouz obhajuje v Oberhofu triumf ve sprintu i stíhačce, zatímco Bö tu byl loni druhý a třetí.

Domácí fanoušci budou hodně napjatí, neboť čtvrteční sprint žen byl z německého pohledu naprostý propadák. Tohle už dlouho nezažili. Při neúčasti Laury Dahlmeierové i Vanessy Hinzové se nejlépe umístila Karolin Horchlerová až na 34. místě! Němci budou pod tlakem. Po nucené pauze způsobené bolestmi zad se vrací Erik Lesser. Vedle osvědčené čtveřice Simon Schempp, Johannes Kühn, Benedikt Doll a Arnd Peiffer se bude otrkávat nadějný Lucas Fratzscher.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články