Moravec skončil ve sprintu v Oberhofu 13., premiérové vítězství slaví Rus Loginov

Ondřej Moravec se díky čisté střelbě dostal do elitní patnáctky sprintu biatlonového Světového poháru v Oberhofu. Michal Krčmář skončil ve čtvrté desítce. První vítězství v seriálu slaví Rus Alexandr Loginov.

Oberhof Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec při kvapném odjezdu ze střelnice

Ondřej Moravec | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Ondřej Moravec se v Oberhofu mohl spolehnout na čistou střelbu, díky které se v celém závodě pohyboval na hraně první desítky. Po „stojce“ byl na 10. místě, jenže v posledním okruhu se před něj dostali ještě tři soupeři.

Kalamita v Oberhofu. Pořadatelé biatlonového SP musí narychlo odklízet sníh

Číst článek

Michal Krčmář výborně zvládl první položku, jenže o postavení v blízkosti Ondřeje Moravce se připravil při druhé střelbě, po které musel na dvě trestná kola. 300 metrů navíc ho odsunulo až na 35. místo.

Zbylým dvěma Čechům se nedařilo. Tomáš Krupčík ani Jakub Štvrtecký se nekvalifikovali do sobotního stíhacího závodu. Zkušeného Tomáše Krupčíka odsunuly těsně za elitní šedesátku dvě chyby na střelnici a pomalejší běh. Na 60. místo mu chybělo jen 7 desetin sekundy. 

Benjamínek reprezentace Jakub Štvrtecký měl na střelnici nejhorší zápis ze všech 105 závodníků na startu. Z deseti terčů trefil jen dva. 

Svého prvního vítězství ve Světovém poháru se v německém středisku dočkal Rus Alexandr Loginov. 26letý biatlonista se na trati vyrovnal suverénovi letošní sezony, na Johannese Böa ztratil na trati jen 4 sekundy, navíc byl přesný na střelnici.

Zato Nor na druhé střelecké položce chyboval a skončil druhý, do sobotního stíhacího závodu odstartuje se ztrátou 25 sekund a dvou desetin. Dalších 11 sekund nabral třetí Švéd Sebastian Samuelsson.

Obhájce křišťálového glóbu Martin Fourcade se v prvním závodě v Oberhofu nedostal ani na malé pódium, se ztrátou 47 sekund skončil až sedmý.

Světový pohár v Oberhofu pokračuje v sobotu stíhacími závody mužů i žen, v neděli jsou na programu štafety mužů i žen.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme