Izrael nad Golanskými výšinami sestřelil raketu. Jen hodiny předtím útočil v Sýrii

Izraelská armáda v neděli informovala, že její protiraketový systém sestřelil raketu vypálenou nad severní část okupovaných Golanských výšin na hranicích se Sýrií. Informovala o tom agentura Reuters.

Jeruzalém Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obrněná vozidla izraelské armády v Golanských výšinách

Obrněná vozidla izraelské armády v Golanských výšinách | Foto: Amir Cohen | Zdroj: Reuters

Armáda v prohlášení nespecifikovala, odkud přesně byla raketa vypálená. Ze severních Golan to není daleko také do Libanonu.

Informace o tomto raketovém útoku přišla jen několik hodin poté, co Sýrie uvedla, že zmařila izraelský nálet vedený do blízkosti mezinárodního letiště v Damašku. Pět střel se údajně syrské protiletecké obraně podařilo sestřelit, šestá dopadla na neobydlené území. Izrael se k tomu odmítl vyjádřit.

Agentura AP připomíná, že ačkoliv se izraelští představitelé k útokům v Sýrii zpravidla nevyjadřují, premiér Benjamin Netanjahu nedávno potvrdil, že Izrael podnikl v Sýrii útoky na stovky cílů spojovaných s Íránem a libanonským šíitským hnutím Hizballáh. Írán a Hizballáh patří v současné občanské válce v Sýrii ke spojencům vlády v Damašku.

„Naše politika je jasně daná: ....škodit každému, kdo škodí nám,“ uvedl v neděli Netanjahu během návštěvy Čadu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme