Karolína Plíšková je ve čtvrtfinále Australian Open, smetla Muguruzaovou a čeká ji Serena

Karolína Plíšková postoupila to třetího čtvrtfinále Australian Open v řadě. V souboji bývalých světových jedniček se Španělkou Garbiñe Muguruzaovou dominovala a zápas trval jen hodinu. V deblu postoupily Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou.

Melbourne (Aktualizováno: 10:24 21. 1. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Foto: Adnan Abidi | Zdroj: Reuters

„Cítila jsem se dobře, i když byl trénink na nic, tak jsem byla v klidu. Věřila jsem, že to dám, nejen proto, že jsem ji hodněkrát porazila. Věděla jsem, že když udržím tlak, tak se trošku rozsype,“ řekla po zápase Radiožurnálu Karolína Plíšková.

I s jediným esem dominovala na servisu. Petře Kvitové v Austrálii fungují ‚zatáčky‘

Číst článek

V Melbourne postoupila do třetího čtvrtfinále za sebou. Mezi nejlepších osm hráček turnaje se dostala v letech 2017 i 2018, ale dál ještě nikdy. 

V souboji bývalých světových jedniček proti Garbiñe Muguruzaové sice jako první přišla o podání, ale v aréně Margaret Courtové reagovala okamžitým re-brejkem.

V osmé hře si pak tenistka z Loun vypracovala vlastní šanci, kterou proměnila returnem přesně na čáru. O chvíli později proměnila první setbol a ujala se vedení. 

Jak obě tenistky skončily první sadu, začaly i tu druhou. Karolína Plíšková se na tvrdém povrchu tlačila do útoku, zatímco Španělka často chybovala. Výsledkem byl další český brejk a rychlé vedení 2:0, série Plíškové se zastavila na pěti vyhraných gemech v řadě. 

Karolína Plíšková zahrála 23 vítězných míčů, Muguruzaová 15, Španělka ale mnohem častěji chybovala. Výsledkem bylo další ztracené podání, kdežto lounská rodačka si vlastní servis udržela díky dvěma esům. Za hodinu hry proměnila mečbol a postoupila mezi nejlepších 8.

Tak tohle je naprostá fantazie :) 🇨🇿 #AusOpen skvělá @Karolina Pliskova 2 × čtvrtfinále ženské dvouhry, 2 × čtvrtfinále ženského deblu.

07:14 – 21. 01. 2019

2 65

Ve čtvrtfinále Karolína Plíšková Serenu Williamsovou, která ve třech setech vyřadila aktuální světovou jedničku Simonu Halepovou z Rumunska.

Čtvrtfinále Australian Open si poprvé zahrají deblové světové jedničky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková, které porazily belgicko-běloruský pár Elise Mertensová, Aryna Sabalenková 2:6, 6:2 a 6:3.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 60,5 milionu australských dolarů):
Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Ósakaová (4-Jap.) - Sevastovová (13-Lot.) 4:6, 6:3, 6:4, Svitolinová (6-Ukr.) - Keysová (17-USA) 6:2, 1:6, 6:1.

Čtyřhra - 3. kolo:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Mertensová, Sabalenková (Belg./Běl.) 2:6, 6:2, 6:3, Bradyová, Riskeová (USA) - Peschkeová, Melicharová (4-ČR/USA) 6:3, 6:4.

Junioři:
Dvouhra - 2. kolo:
Forejtek (8-ČR) - Makk (Maď.) 6:4, 6:4.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme