Žena obviněná v případu Jána Kuciaka se podle policie podílela i na úkladné vraždě exprimátora

Žena, která je podle slovenských vyšetřovatelů zprostředkovatelkou vraždy novináře Jána Kuciaka, čelí obvinění z další úkladné vraždy. Alena Zsuzsová se podle policie měla podílet na likvidaci bývalého primátora Hurbanovo Lázslóa Basternáka v roce 2010. Spolu s ní kriminalisté obvinili ještě další tři lidi, uvedla slovenská policie na facebooku.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie obvinila Zsuzsovou a další osoby po středeční razii, při které kriminalisté zadrželi dohromady sedm osob. Mezi obviněnými je podle médií Basternákův hlavní politický rival, se kterým Zsuzsová v minulosti spolupracovala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Alena Zsuzsová se podle policie měla podílet na likvidaci bývalého primátora Lázslóa Basternáka

„V rámci realizace policejní akce zadrželi příslušníci Národní protizločinecké jednotky NAKA dne 23. 1. 2019 celkem sedm osob podezřelých ze spáchání závažné násilné a majetkové trestné činnosti,“ uvedla slovenská policie na facebooku.

Obvinění policisté vznesli kromě Aleny Zsuzsové také proti Romanovi O., Vladimírovi M. a Ladislavovi V. 

Exprimátor László Basternák byl zastřelen v červenci 2010 před svým domem. Bývalý politik strany SMK (Strana maďarské komunity) přitom přežil už jeden pokus o vraždu pár měsíců předtím. Policie tehdy jako svědkyni vyslýchala také Alenu Zsuzsovou, obvinění ale nepadlo, uvedl slovenský Denník N.

Zsuzsová, která je podle dostupných informací druhotnou objednavatelkou Kuciakovy vraždy, se naposledy dostala do pozornosti médií i kvůli svým kontaktům na známé osoby. Kvůli komunikaci se Zsuzsovou přišel o funkci náměstek slovenského generálního prokurátora.

Zsuzsová je v médiích označována za osobu blízkou podnikateli Marianu Kočnerovi, který je podle nepotvrzených informací tisku podezřelý z objednávky Kuciakovy vraždy. Investigativní novinář Kuciak psal mimo jiné právě o aktivitách kontroverzního podnikatele Kočnera. Kočner je od loňského června ve vazbě kvůli obvinění v případu falšování směnek.

och, pan, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme