Tenistka Petra Kvitová v Petrohradu zvládla duel s Azarenkovou a postoupila do čtvrtfinále

Tenistka Petra Kvitová zvládla první zápas po finále Australian Open a v Petrohradu vykročila za obhajobou titulu. Turnajová jednička si ve druhém kole poradila s Běloruskou Viktorií Azarenkovou 6:2 a 7:6.

Petrohrad Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová na turnaji v Petrohradu

Tenistka Petra Kvitová na turnaji v Petrohradu | Foto: Dmitri Lovetsky | Zdroj: ČTK/AP

Světová dvojka měla zápas dlouho pod kontrolou. Sice v úvodu dvakrát ztratila servis, ale od stavu 1:2 vyhrála nad bývalou světovou jedničkou Azarenkovou osm her v řadě. Celkově získala deset z následujících jedenácti gamů a za stavu 5:1 ve druhé sadě měla mečbol.

‚Už to přebolelo.‘ Petra Kvitová ukázala v Praze trofeje z Austrálie a odlétá obhajovat další

Číst článek

O možnost ukončení zápasu se připravila dvojchybou, vypadla z rytmu a z jasného setu se stalo drama. Azarenková srovnala na 5:5 a Kvitová byla ráda, že se hrál tie-break, ve kterém si pomohla returnem. Půl hodiny po prvním mečbolu měla další a nakonec využila díky přesnému bekhendu do rohu třetí mečbol.

„Byla to nuda, proto jste zápas natáhla?“ ptal se moderátor Kvitové na kurtu. „To opravdu ne,“ řekla Kvitová a pokračovala: „Nevím, proč jsem udělala dvojchybu. Chtěla jsem to ukončit dřív, ale zvládla jsem to v tie-breaku a jsem ráda.“

Kvitová v sobotu prohrála ve finále grandslamového Australian Open. V pondělí přiletěla na pár hodin do Prahy a v Petrohradu je od úterý. „Až před zápasem jsem si při rozehrávce vyzkoušela kurt a cítím se tady dobře,“ řekla česká tenistka.

Ve čtvrtfinále Kvitová, která je v Rusku bez trenéra, narazí buď na osmou nasazenou Donnu Vekičovou z Chorvatska. S chorvatskou tenistkou se dosud na okruhu WTA utkala jen jednou před pěti lety a duel v Miami tehdy vyhrál.

Bez boje do čtvrtfinále prošla třetí nasazená Ruska Darja Kasatkinová. Její slavná krajanka Maria Šarapovová, která v prvním kole vybojovala první vítězství na ruském území po více než deseti letech, odstoupila kvůli zranění ramena.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme