Pompeo: Spojené státy vyslaly tým do Asie, aby připravil v Asii setkání Trumpa s Kim Čong-unem

Americké ministerstvo zahraničí odeslalo do Asie tým k přípravě setkání prezidenta Donalda Trumpa se severokorejským vůdce Kim Čong-unem. V rozhovoru pro televizi Fox News to ve středu řekl ministr zahraničí USA Mike Pompeo. Summit by se měl uskutečnit koncem února „někde v Asii“, jak řekl americký ministr.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký ministr zahraničí Mike Pompeo

Americký ministr zahraničí Mike Pompeo | Foto: Brendan McDermid | Zdroj: Reuters

Pchjongjang s uspořádáním schůzky vyslovil souhlas, řekl Pompeo. „Posílám tam tým. Jedou tam, aby připravili další podstatný krok na cestě nejen k denuklearizaci (Korejského) poloostrova, ale i k zářivější budoucnosti severokorejského lidu,“ prohlásil ministr.

Šéf zpravodajců USA: KLDR se asi nikdy nevzdá všech svých jaderných zbraní

Číst článek

Kde se summit uskuteční, Pompeo neprozradil. Vietnamští představitelé minulý týden prohlásili, že uspořádání americko-severokorejské vrcholné schůzky je plně v jejich možnostech.

Podle informací agentury Reuters se vietnamská metropole Hanoj připravuje na Kimovu státní návštěvu. Jako o případných místech summitu se ještě hovoří o Bangkoku nebo Singapuru, kde se Trump s Kimem sešel už loni v červnu.

Trump ve středu na twitteru napsal, že se těší na brzké setkání s Kim Čong-unem. „Pokrok je patrný – velký rozdíl!“ napsal prezident.

...Time will tell what will happen with North Korea, but at the end of the previous administration, relationship was horrendous and very bad things were about to happen. Now a whole different story. I look forward to seeing Kim Jong Un shortly. Progress being made-big difference!

12:40 – 30. 01. 2019

9006 60855

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme