Tenista Veselý porazil v kvalifikaci Davis Cupu Griekspoora. Český tým vede 1:0

Český tenista Jiří Veselý porazil v prvním zápase kvalifikačního duelu s Nizozemskem Tallona Griekspoora 5:7, 6:4 a 6:4. Svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila se tak dostali do vedení 1:0. Druhý bod se pokusí přidat Lukáš Rosol v zápase s Robinem Haasem.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenisté Jiří Veselý a Tallon Grieskpoor z Nizozemska

Tenisté Jiří Veselý a Tallon Grieskpoor z Nizozemska | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Davis Cup: Kapitán zkoušel přemluvit Berdycha, v novém formátu se hraje o velké prémie

Číst článek

Kvalifikační zápas Davisova poháru mezi Českou republikou a Nizozemskem odstartoval duelem mezi českou jedničkou Jiřím Veselým a 211. hráčem světa Tallonem Griekspoorem.

Dvaadvacetiletý Nizozemec se do očí širší veřejnosti poprvé dostal minulý rok v únoru, kdy na turnaji v Rotterdamu přehrál trojnásobného grandslamového šampiona - Švýcara Stana Wawrinku.

Griekspoor vstoupil bez bázně i na kurt ostravské arény a rychle šel do vedení 3:0. Poté Veselý čistou hrou udržel servis a následně atakoval podání soupeře. Ten ale dokázal všechny čtyři brejkboly odvrátit a odskočil do vedení 4:1.

Prolomit podání nizozemského tenisty se Veselému podařilo za stavu 2:4, kdy využil šestý brejkbol zápasu. 

Oba tenisté si následně drželi svá podání až do stavu 5:6 v neprospěch Veselého. Tam dostal Griekspoor k dispozici dva brejkboly a druhý dokázal využít. První set tak vyhrál 7:5.

Nevydařená koncovka prvního setu ale s českým tenistou nezacloumala a do druhé sady vstoupil o mnoho lépe. Hned v prvním gemu sebral Griekspoorovi servis, následně ho potvrdil a vedl 2:0.

Oba tenisté předváděli ve druhém setu lepší hru na podání a příliš brejkbolů diváci v Ostravě neviděli. Dva přišly za stavu 5:4, když Veselý podával na vítězství v setu. Český tenista ale oba odvrátil a srovnal na 1:1 na sety.

Do třetího setu vstoupil zase lépe Veselý a ve třetím gemu uloupil podání soupeře. Svůj servis si naopak hlídal s přehledem. První komplikace na servisu nastaly až za stavu 4:3 a vyvrcholily jeho ztrátou. 

Griekspoor ale získaný brejk nedokázal potvrdit a český tenista vedl 5:4 a šel servírovat na vítězství. Veselý už komplikace nepřipustil a zápas dotáhl do vítězného konce 5:7, 6:4, 6:4. Český tým se tak dostal do vedení 1:0. 

V dalším zápase se představí Lukáš Rosol a holandská jednička Robin Haase.

krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme