Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Tři sety, dva kanáry. Strýcová je v Dauhá ve čtvrtfinále. Tam se poprvé podívá i Muchová

Své soupeřce uštědřila dva kanáry, musela však bojovat ve třech setech. Barbora Strýcová ve 2. kole turnaje v Dauhá udolala ruskou kvalifikantku Annu Blinkovovou 6:0, 3:6 a 6:0 a je ve čtvrtfinále. Mezi nejlepších osm se na podniku WTA poprvé v kariéře dostala i Karolína Muchová. Sie Su-Wej z Tchaj-wanu zdolala 6:2 a 6:4. Naopak Kristýna Plíšková, která na poslední chvíli nahradila nemocné dvojče Karolínu, prohrála v 2. kole s Elise Mertensovou 2:6, 6:7. Belgičanka už o kolo dříve vyřadila Kateřinu Siniakovou.

Karolína Muchová
zdroj: ČTK/ZUMA/AFP7

Muchová, 132. hráčka žebříčku, si ve čtvrtfinále zahraje se světovou sedmičkou a vítězkou loňského Turnaje mistryň Elinou Svitolinovou. Strýcová se v boji o semifinále utká s třetí nasazenou Němkou Angelique Kerberovou, která proti Estonce Anett Kontaveitové proměnila až osmý mečbol.

Předloňská vítězka Karolína Plíšková měla do turnaje vstoupit z pozice druhé nasazené hráčky, ale kvůli virovému onemocnění se dnes odhlásila. Místo ní se proti Mertensové postavila Kristýna jako "lucky loser" z kvalifikace, ale i přes zlepšený výkon ve druhé sadě na 21. hráčku žebříčku nestačila.

Je nám líto, video expirovalo.
Kristýna Plíšková podlehla v Dauhá Mertensové

Kristýna Plíšková prohrála už ve 2. kole kvalifikace s Muchovou, ale nakonec byla už pátou neúspěšnou kvalifikantkou, která se letos do hlavního turnaje v Dauhá dodatečně dostala.

Z původně ohlášených hvězd se stejně jako Karolína Plíšková kvůli virovému onemocnění odhlásila také Dánka Caroline Wozniacká. Francouzku Caroline Garciaovou vyřadilo zranění nohy. Loni titul získala Petra Kvitová, ale letos se rozhodla pro jiný turnajový program a do Dauhá se nepřihlásila.

Karolína s Kristýnou Plíškovou měly spolu hrát rovněž čtyřhru a nastoupit proti nasazeným jedničkám Květě Peschkeové a Nicole Melicharové, ale odhlásily se. Jejich místa zaplnil tunisko-americký pár Ons Džabúrová, Alison Riskeová a nečekaně uspěl, když odvrátil čtyři mečboly. Vypadly i turnajové dvojky Strýcová se Sie Šu-wej.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články