14. února 2019 • 20:50

Slavia – Genk 0:0. Pražané zahazovali šance, zářil brankář Kolář

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie remizovali v úvodním utkání vyřazovací fáze Evropské ligy s belgickým Genkem bez branek. Souboj lídrů domácích soutěží byl v Edenu vyrovnaný a každý z týmů jednou trefil tyč. Odveta se hraje za týden na soupeřově půdě. Červenobílí neinkasovali ani ve čtvrtém domácím utkání této sezony Evropské ligy. Slavia se představila v jarní části pohárů poprvé od sezony 2007/08, kdy vypadla v Poháru UEFA s anglickým Tottenhamem. Do osmifinále prošli Pražané naposledy v roce 2003.



Slavia nastoupila s jednou změnou v základní sestavě oproti úvodnímu jarnímu zápasu s Teplicemi: na kraj zálohy se vrátil Stoch, který nahradil Olayinku. V zahajovací jedenáctce hostů chyběl tvořivý středopolař Pozuelo.

Genk od úvodních minut potvrzoval, že je ofenzivním týmem, a snažil se hrát aktivně. Jako první však dvakrát zahrozil Škoda. Nejprve v 17. minutě v záklonu hlavičkoval nad a o dvě minuty později trefil z otočky tyč.

V dresu lídra belgické ligy byl vidět hlavně krajní záložník Trossard. V 32. minutě se u lajny zbavil Kúdely a z ostrého úhlu pálil do tyče. Za chvíli De Norre přiťukl Fioličovi a jeho křížná střela těsně minula vzdálenější tyč. Na druhé straně mířil z dálky kousek vedle agilní Stoch.

Slavia remizovala s Genkem 0:0. Dvě tyče, skvělý Kolář, opatrné naděje do odvety
Video se připravuje ...

I po přestávce pokračoval vyrovnaný zápas. V 57. minutě měl další šanci Škoda, ale špatně trefil míč. Po hodině hry na druhé straně doklepl balon do sítě Trossard, ale gól neplatil kvůli ofsajdu.

Škoda dál hrozil. V 64. minutě ho centrem našel střídající Olayinka a proti střele z první musel zasáhnout gólman belgického týmu. V další šanci pak Škoda opět mířil jen do středu branky. V 73. minutě zachránil na opačné straně slávisty gólman Kolář, který vychytal střelu unikajícího De Norreho.

Pražané se tlačili za vítěznou brankou, ale neprosadil se ani v 81. minutě střídající Van Buren, jenž mířil po zemi vedle. Po dalším Coufalově centru pak z voleje zakončil nad Olayinka a Slavia poprvé od listopadové porážky 0:2 v Bordeaux nedala v soutěžním utkání gól.

Sestavy

Domácí: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil – T. Souček, Ševčík – Stoch, Hušbauer (77. Král), Zmrhal (61. Olayinka) – Milan Škoda (76. Van Buren).

Hosté: Vuković – Maehle, Dewaest, Aidoo, De Norre – Heynen, Malinovskyj, Fiolić (57. Pozuelo) – Ndongala (69. Paintsil), Samatta, Trossard (87. Piotrowski).

Náhradníci

Domácí: Kovář, Deli, Frydrych, Král, Masopust, Olayinka, Van Buren

Hosté: Jackers, Paintsil, Ingvartsen, Piotrowski, Pozuelo, Seigers, Neto Borges

Karty

Domácí: Ngadeu, Kúdela, Bořil

Hosté: Heynen, Malinovskyj, Samatta

Rozhodčí

Treimanis – Gudermanis, Spasjonnikovs (vš. Lotyšsko)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Návštěva

18 125 diváků

Zápas s Genkem měl všechno, řekl Trpišovský. Pochválil i překladatele
Video se připravuje ...

Lituji neproměněných šancí, mrzelo Škodu. Odchytal Kolář nejlepší zápas za Slavii?
Video se připravuje ...

Slávistický kapitán Milan Škoda a Joseph Aidoo v souboji během čtvrtečního utkání v Praze
Slávistický kapitán Milan Škoda  a Joseph Aidoo v souboji během čtvrtečního utkání v Praze

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud