14. února 2019 • 20:50

Slavia – Genk 0:0. Pražané zahazovali šance, zářil brankář Kolář

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie remizovali v úvodním utkání vyřazovací fáze Evropské ligy s belgickým Genkem bez branek. Souboj lídrů domácích soutěží byl v Edenu vyrovnaný a každý z týmů jednou trefil tyč. Odveta se hraje za týden na soupeřově půdě. Červenobílí neinkasovali ani ve čtvrtém domácím utkání této sezony Evropské ligy. Slavia se představila v jarní části pohárů poprvé od sezony 2007/08, kdy vypadla v Poháru UEFA s anglickým Tottenhamem. Do osmifinále prošli Pražané naposledy v roce 2003.



Slavia nastoupila s jednou změnou v základní sestavě oproti úvodnímu jarnímu zápasu s Teplicemi: na kraj zálohy se vrátil Stoch, který nahradil Olayinku. V zahajovací jedenáctce hostů chyběl tvořivý středopolař Pozuelo.

Genk od úvodních minut potvrzoval, že je ofenzivním týmem, a snažil se hrát aktivně. Jako první však dvakrát zahrozil Škoda. Nejprve v 17. minutě v záklonu hlavičkoval nad a o dvě minuty později trefil z otočky tyč.

V dresu lídra belgické ligy byl vidět hlavně krajní záložník Trossard. V 32. minutě se u lajny zbavil Kúdely a z ostrého úhlu pálil do tyče. Za chvíli De Norre přiťukl Fioličovi a jeho křížná střela těsně minula vzdálenější tyč. Na druhé straně mířil z dálky kousek vedle agilní Stoch.

Slavia remizovala s Genkem 0:0. Dvě tyče, skvělý Kolář, opatrné naděje do odvety
Video se připravuje ...

I po přestávce pokračoval vyrovnaný zápas. V 57. minutě měl další šanci Škoda, ale špatně trefil míč. Po hodině hry na druhé straně doklepl balon do sítě Trossard, ale gól neplatil kvůli ofsajdu.

Škoda dál hrozil. V 64. minutě ho centrem našel střídající Olayinka a proti střele z první musel zasáhnout gólman belgického týmu. V další šanci pak Škoda opět mířil jen do středu branky. V 73. minutě zachránil na opačné straně slávisty gólman Kolář, který vychytal střelu unikajícího De Norreho.

Pražané se tlačili za vítěznou brankou, ale neprosadil se ani v 81. minutě střídající Van Buren, jenž mířil po zemi vedle. Po dalším Coufalově centru pak z voleje zakončil nad Olayinka a Slavia poprvé od listopadové porážky 0:2 v Bordeaux nedala v soutěžním utkání gól.

Sestavy

Domácí: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil – T. Souček, Ševčík – Stoch, Hušbauer (77. Král), Zmrhal (61. Olayinka) – Milan Škoda (76. Van Buren).

Hosté: Vuković – Maehle, Dewaest, Aidoo, De Norre – Heynen, Malinovskyj, Fiolić (57. Pozuelo) – Ndongala (69. Paintsil), Samatta, Trossard (87. Piotrowski).

Náhradníci

Domácí: Kovář, Deli, Frydrych, Král, Masopust, Olayinka, Van Buren

Hosté: Jackers, Paintsil, Ingvartsen, Piotrowski, Pozuelo, Seigers, Neto Borges

Karty

Domácí: Ngadeu, Kúdela, Bořil

Hosté: Heynen, Malinovskyj, Samatta

Rozhodčí

Treimanis – Gudermanis, Spasjonnikovs (vš. Lotyšsko)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Návštěva

18 125 diváků

Zápas s Genkem měl všechno, řekl Trpišovský. Pochválil i překladatele
Video se připravuje ...

Lituji neproměněných šancí, mrzelo Škodu. Odchytal Kolář nejlepší zápas za Slavii?
Video se připravuje ...

Slávistický kapitán Milan Škoda a Joseph Aidoo v souboji během čtvrtečního utkání v Praze
Slávistický kapitán Milan Škoda  a Joseph Aidoo v souboji během čtvrtečního utkání v Praze

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud