‚Chtěl bych atakovat zlato.‘ Čtvrtkař Maslák potvrdil před halovým mistrovství Evropy dobrou formu

Atlet Pavel Maslák se na domácím šampionátu ujistil, že může na halovém mistrovství Evropy v Glasgow bojovat o čtvrté zlato v řadě. Místo své hlavní disciplíny, běhu na 400 metrů, zvolil v Ostravě šedesátimetrový sprint a přestože v něm skončil druhý, výsledný čas 6,76 sekundy nebyl daleko od jeho osobního rekordu.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Maslák na halovém mítinku v Ostravě

Pavel Maslák na halovém mítinku v Ostravě | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

„Určitě jsem spokojený. Hlavně už jsem se vyléčil z té rýmy. Sice tam ještě trochu je, ale už se cítím dobře, mnohem lépe než v úterý, což jsem rád,“ povídal po finálovém běhu na 60 metrů trojnásobný halový mistr světa i Evropy na čtyřstovce Pavel Maslák.

Běžci Müller a Vrzalová mají limity pro halové mistrovství Evropy, Stromšík zaběhl rekord šampionátu

Číst článek

Rychlejší než on byl jen Zdeněk Stromšík v čase 6,64 sekundy a o jedinou setinu překonal rekord šampionátu, který spoludržel s Janem Velebou právě Pavel Maslák.

Ten přiznal, že ještě v úterý na mítinku v Ostravě nebyl úplně zdravý, ale teď už prý jde všechno správným směrem i díky rychlé šedesátce

„Když jsem měl svůj nejlepší rok, tak jsem běžel za 6,65 sekundy. Není to tak daleko od mého času. Ukazuje to, že forma stoupá. Už si zase věřím na nějaké ty lepší časy v hale,“ vzpomínal Maslák na svůj nejlepší rok 2014, ze kterého má kromě osobního rekordu na čtvrtce maximum 6,65 i na šedesátce.

Lepší časy v jeho hlavní disciplíně by měly přijít za dva týdny na halovém evropském šampionátu ve Skotsku.

„Když bude dobrá hala v Glasgow, což by snad měla být, tak bych chtěl na Evropě atakovat zlato a pokusit se překonat nejlepší čas Warholma,“ představuje svoje cíle český čtvrtkař.

Norský lídr evropských tabulek pravděpodobně březnový vrchol aktuální sezóny vynechá a Maslák tak bude mít o jednoho výrazného soupeře, který by ho mohl připravit o jedinečnou sérii halových titulů, méně.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme