Evropská liga - souhrn odvetných zápasů prvního kola playoff

21.02.2019, 20:50, aktualizováno 21.02.2019, 22:59
Komentáře a souhrny
Arsenal doma přehrál BATE, dal zapomenout na porážku z Běloruska a postupuje dále, domácí dominanci v Evropské lize potvrdily rovněž Salzburg a Frankfurt. Postup si pohlídala Neapol, Valencia rovněž podruhé zdolala Celtic. Problémy neměly Chelsea a Inter Milán...

KRC Genk - Slavia Praha 1:4

21.02.2019 21:00

Góly: 10. Leandro Trossard - 23. Vladimír Coufal, 54. Ibrahim Traoré, 64. Milan Škoda, 68. Milan Škoda

První zápas: 0:0, postupuje Slavia Praha

Až nečekaně dobře se fotbalisté pražské Slavie sebrali z porážky v Plzni a na půdě belgického Genku v hodně nečekané sestavě zvítězili 4:1. Na začátku se do vedení dostali domácí zásluhou Trossarda, ještě do poločasu sešívaní srovnali zásluhou Coufala. Po pauze se prosadili Traoré a dvakrát Škoda.

Slavia od začátku vstoupila do utkání aktivně a soupeře do šancí nepouštěla. Po deseti minutách však přišla pohroma. Proti dlouhému míči Belgičanů za obranu vyběhl Kolář, místo jednoduchého řešení se ale nepohodl s Kúdelou a snažil se protihráče obejít. Balón ztratil a Leandro Trossard měl zpoza vápna jednoduchou práci, když uklidil míč do prázdné brány.

Vršovičtí byli nebezpeční především ze vzduchu a také to okamžitě po obdrženém gólu prokazovali. Několikrát se dostali k nadějným centrům, ty ovšem byli někdy nepřesné, jindy se zase nepovedlo zakončení. Až zhruba ve čtvrtině utkání došlo na srovnání - a i slávistům pomohla hrubka brankáře. Zmrhal odcentroval z levé strany, načež gólman Vuković pouze tečoval míč, který tak propadl na zadní tyč. Tam se nacházel zcela volný Coufal, jenž poslal balón hlavou do odkryté klece.

Další rána pro "Šmouly" přišla záhy. Kvůli akutní nevolnosti se musel z hřiště poroučet Heynen. Do poločasu Slavia nadále tlačila, do větší šance se ale nedostala a přestávka tak začala za nerozhodného stavu, který mnohem více vyhovoval červenobílým.

Po pauze přišla slávistická smršť a kritická situace pro Vukoviće. Nejprve ho trefil Škoda, na což australský brankář reagoval dlouhým poleháváním. Prakticky okamžitě poté, co se znovu začalo hrát, odcentroval Zmrhal přímo do jeho rukavic. Jenže Vukoviće doslova sejmul spoluhráč Dewaest, gólmanovi míč vypadl a Traoré jej uklízel do opět prázdné brány.

Po dalších deseti minutách už začala být situace Genku opravdu vážná. Na Stochův přímý kop si naskočil Souček, jehož nový brankář Jackers vychytal, k tomuto zákroku se ale jako první dostal Milan Škoda a, stejně jako při všech předchozích gólech, ani tentokrát nic nestálo mezi hráčem a vstřelením branky. Pro legendu sešívaných se jednalo o první gól ze hry od srpnového střetnutí v Mladé Boleslavi.

A tentýž hráč hned za chvíli přidal další, tentokrát výstavní branku. Stochův roh směřoval až na úroveň penalty, kde čekal připravený právě Škoda. Do hlavičky vložil pořádnou razanci a uklizením míče z takovéto vzdálenosti do horního rohu Jackersovy svatyně dal vzpomenout na svou trefu z mistrovství Evropy 2016.

Ve zbývajícím průběhu už Pražané kontrolovali výsledek proti podrážděným hráčům soupeře. Konkrétně Malinovskij zajel dost nevybíravě do Součka, za což nepochopitelně neviděl ani žlutou kartu. Právě karty jsou jediným negativem pro Trpišovského svěřence, neboť se jim před očima žlutilo hned pětkrát. Jinak ale můžou být maximálně spokojeni a vyhlížet soupeře, který jim bude přidělen již při pátečním odpoledni.

Více informací k zápasu

Real Betis - Stade Rennes 1:3

21.02.2019 21:00

Góly: 41. Giovani Lo Celso - 22. Ramy Bensebaini, 30. Adrien Hunou, 90+4. M'Baye Niang

První zápas: 3:3, postupuje Stade Rennes

Z šestnácti duelů prvního vyřazovacího kola Evropské ligy se jen ve třech případech podařilo postoupit do osmifinále týmu, jenž hrál odvetné utkání na hřišti soupeře. Vedle pražské Slavie a ruského Krasnodaru je snad vůbec největším překvapením dosavadního průběhu jarní pohárové fáze triumf Rennes, které dokázalo v divoké dvojzápasové přestřelce udolat Real Betis se souhrnným skóre 6:4 především díky mistrnému výkonu ve Španělsku a výhře 3:1.

Ambiciózní celek ze Sevilly byl výrazným favoritem a nic na tom nezměnila ani týden stará remíza 3:3 na francouzské půdě. Svěřenci Quiqueho Setiéna spoléhali na výhodu domácího prostředí a chtěli na stadionu Benita Villamarína uhrát postupový výsledek, avšak soupeř jim připravil kruté vystřízlivění hned v úvodní půlhodině.

Nejprve se hosté prosadili po dvaceti minutách hry z rohového kopu, když Grenierův pas do ohně našel trestuhodně neobsazeného Bensebainiho a alžírský bek nekompromisně hlavou zavěsil pod břevno. Zaskočený Betis se okamžitě vrhnul kupředu, jenže ztrátu míče na útočné polovině v třicáté minutě dokázalo Rennes zužitkovat díky bleskovému protiútoku, na jehož konci stanul na hranici malého vápna Adrien Hunou, který zblízka napálil do odkryté brány pobídku Ismailyho Sarra, jenž jen sám ví, zda přihrával, anebo se jednalo o nepovedenou střelu. Tak jako tak v 30. minutě rázem platil nečekaný stav 0:2.

Domácí však nemuseli přílišně panikařit, neboť jim stále stačilo k postupu i remizovat, a ještě do přestávky se srovnání přiblížili zpět na rozdíl jediného gólu. Čtyři minuty před vypršením úvodní pětačtyřicetiminutovky Betis podnikl přímočarý útok, který nastartoval povedenou kolmicí Jesé, Sergio Canales našel ideálně načasovaným pasem Giovaniho Lo Celsa a argentinský středopolař pohotově z prvního doteku uklidil míč k tyči.

Domácí byli v tu chvíli na koni a na konci první půle i začátku té druhé sahali po druhém zásahu, jenže ani v jednom případě Jesé se svými pokusy na branku Tomáše Koubka neuspěl, stejně jako si na českém brankáři vylámal zuby i Canales. S blížícím se závěrem a neměnným skóre ale jako by Betisu ztěžkly nohy a další větší příležitosti již nepřicházely, přičemž k tomu nepřispělo ani stažení aktivního Jesého.

Na samém konci čtyřminutového nastavení již museli zelenobílí hrát vabank, čehož Rennes využilo k dalšímu rychlému kontru a definitivnímu pojištění svého postupu. Hatem Ben Arfa vybídl k úniku M’bayeho Nianga, jenž obstál ve sprinterském souboji jeden na jednoho a povedeným křižným zakončením nachytal i brankáře Roblese. Rennes tak zvítězilo 3:1 a trenér Julien Stéphan si může pochvalovat, že pozitivní a ryze ofenzivní přístup k tomuto dvojzápasu byla ta správná volba. To Betis prožívá trpké zklamání a vedle boje o pohárové příčky v domácí La Lize se již může upnout pouze k ligovému poháru, kde bojuje s Valencií o finálovou účast.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Rapid Vídeň 4:0

21.02.2019 21:00

Góly: 11. Matías Vecino, 18. Andrea Ranocchia, 80. Ivan Perišić, 87. Matteo Politano

První zápas: 1:0, postupuje Inter Milán

Inter Milán bez problémů postoupil do dalšího kola Evropské ligy a jasně ukázal, že i bez Maura Icardiho dokáže vítězit. Pro milánský velkoklub šlo o třetí vítězství v řadě, Rapid na stadionu Giuseppe Meazzy neměl šanci a nakonec inkasoval čtyřikrát z kopaček čtyř různých hráčů. Prosadili se Vecino, Ranocchia, Perišić a Politano.

Svěřenci Luciana Spallettiho si z Vídně přivezli slibný jednobrankový náskok a k postupu jim stačila i remíza. Inter však nenechal nikoho na pochybách a Rapid doma smetl čtyřmi brankami. Vídeňský celek potřeboval v Miláně zvítězit, ale do utkání nevstoupil dobře. Inter udeřil už v 11. minutě a tím odmítl možné prodloužení. Po přihrávce Perišiće před brankou nedokázal zakončit Candreva, ale Mattías Vecíno z druhé vlny už dostal balón do branky. A s Rapidem bylo ještě hůře, o chvíli později nedokázala obrana Rakušanů odvrátit balón a na hranici vápna vypálil sváteční střelec Andrea Ranocchia a zvýšil na 2:0.

Rapid se mohl okamžitě vrátit do zápasu, ale příležitost, kterou měl Pavlović, poslal těsně vedle branky. Hosté se v prvním poločase do další podobné šance nedostali a naopak Inter mohl zasadit další ránu, když těsně před koncem prověřil Strebingera Perišić a dobíhající Candreva trestuhodně přestřelil branku.

Inter měl utkání parádně rozehrané a k obratu Rapidu by pomohl snad jen zázrak. Domácí ve druhém poločase kontrolovali hru a hosty už k ničemu nepustili. Rapid v závěru riskoval a nakonec ještě inkasoval dvě branky. Deset minut před koncem se dostal do samostatného úniku Ivan Perišić, s míčem na noze se zbavil gólmana Strebingera a pak obloučkem poslal balón do prázdné branky. Rezignovaného soupeře pak dorazil čtvrtou brankou po přihrávce Perišiće Matteo Politano. Inter suverénně zvítězil 4:0 a může se těšit na další los.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - FK Krasnodar 1:1

21.02.2019 21:00

Góly: 87. Charles Aránguiz - 84. Magomed-Shapi Sulejmanov

První zápas: 0:0, postupuje FK Krasnodar

Leverkusenu se proklouznout do další fáze Evropské ligy přes Krasnodar nepodařilo. Ten se v závěru tohoto utkání ujal vedení, na který stačili Die Werkself ještě odpovědět, protože však první měření sil obou mančaftů dopadlo bezgólovou remízou, rozhodlo o konečném domácím vypadnutí pravidlo o vstřelených brankách na venkovním hřišti.

V kontextu obou střetnutí byla tohle opravdu tuhá bitva až do posledních minut. Krasnodar proti Leverkusenu neodehrál ani náhodou špatnou partii, a to jak v prvním, tak i v nynějším klání, a za své odvážné výkony se mohl radovat z osmifinále. Bayer naopak určitě smutnil, rozhodně očekával, že v téhle soutěži nevypadne v tak brzkém okamžiku.

Byť byl Krasnodar už před samotným losem tohoto dvojdeulu pasován do role outsidera, ani náhodou v Německu nehrál nějaké druhé housle. V 7. minutě to byl právě ruský celek, který si vytvořil první šanci utkání, jenže Ignatěv zakončoval z poměrně složité pozice, a tak brankář Hradecky, který nebyl na svém obvyklém místě, míč zkrotil.

Domácí muž v rukavicích se musel ve 26. minutě činit ještě jednou, svou hlavičkou ho totiž pořádně vystrašil Claesson, který v souboji předskočil beka Weisera, ani tahle příležitost však hostům kýžený úspěch nepřinesla. Až ve 36. minutě zahrozil taktéž Leverkusen, vypálil totiž Alario, ovšem gólman Safonov si na své konto připsal důležitý zákrok.

V závěru první půle ještě mohl změnit bezbrankové skóre stále neúnavný Claesson, ten se ocitl sám před Hradeckym, který svého protivníka vychytal, a i když se k dorážce propracoval ještě Ignatěv, jeho následná střela mířila pouze mimo. Druhé dějství tolik gólových možností jíž nenabídlo, přesto bylo v tomhle klání naprosto klíčové.

V podstatě až Alario dokázal zamést pod koberec zašedlou nudu v 72. minutě, to když se snažil obhodit Safonova, nicméně balón po jeho střelbě narazil pouze do břevna. Šest minut před koncem, v době, kdy se obě mužstva v podstatě připravovala na prodloužení či případný penaltový rozstřel, padla nakonec první branka tohoto střetnutí.

Sulejmanov rozehrával přímý volný kop těsně za protivníkovou šestnáctkou, umně obstřelil leverkusenskou zeď, a poslal merunu parádně na přední tyč. Avšak tenhle moment nebyl tím posledním. Aspoň remízu svému týmu zařídil Aránguiz, jenž se po standardní situaci dostal k odraženému míči, a poslal ho dělovkou přesně tam, kam potřeboval.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Malmö FF 3:0

21.02.2019 21:00

Góly: 55. Olivier Giroud, 74. Ross Barkley, 84. Callum Hudson-Odoi

První zápas: 2:1, postupuje Chelsea FC

Přes všechny útrapy se Chelsea dobře naladila na nedělní finále anglického ligového poháru. Přestože se v prvním poločase trápila, po změně stran švédské Malmö jasně přehrála a po venkovní výhře 2:1 zvládla i odvetu. Na Stamford Bridge se stejně jako před týdnem gólově prosadili Olivier Giroud a Ross Barkley, které doplnil ještě mladík Callum Hudson Odoi.

Jak je v Chelsea po hrozivých výsledcích v posledních týdnech mizerná nálada, tak se dneska všechno ještě na chvíli vrátilo do správných kolejí. Lodnýňané posedmé v řadě vystřídali vítězství s porážkou a dokázala zareagovat na vypadnutí z FA Cupu.

Jako první zahrozil Olivier Giroud, kterému to letos v Evropské lize mimořádně pálí. Na svou trefu si však musel počkat, Kantého centr v šesté minutě totiž hlavou nasměroval nad. Dahlina prověřil za pár minut Emerson, švédský gólman musel jeho centr vyrazit, aby nezpůsobil hostům další potíže. Dahlin si poradil i s nevýraznou střelou Barkleyho.

První výraznější šanci viděli trochu nespokojení diváci na Stamford Bridge až po půlhodině hry a musel se k tomu nachomýtnout brazilský křídelník Willian. Právě on servíroval míč před branku; Azpilicueta však v pádu nedokázal dobře zakončit. To se na sklonku poločasu povedlo Barkleymu, ale Dahlin byl opět připraven.

Malmö mělo v prvním dějství jedinou zajímavou příležitost, to když Rosenberg na hranici šestnáctky vykoupal Rüdigera a z otočky střílel jen těsně vedle. U ní však zůstalo a po obrátce už se hrstka hostujících fanoušků žádné radosti nedočkala. Chelsea naopak stačilo deset minut a vedla. Kanté vedl rychlý brejk, do vápna předal míč Willianovi a ten předložil servis před prázdnou branku Olivieru Giroudovi. Francouz vstřelil svůj šestý gól v letošní sezóně Evropské ligy.

Definitivní tečku za nadějemi Malmö napsal po sedmdesátí minutách stoper Bengtsson, jenž před šestnáctkou neobratně fauloval Emersona a uviděl druhou žlutou kartu. Vzápětí navíc přímý kop krásně proměnil Ross Barkley. Chelsea se proti oslabenému soupeři prosadila ještě potřetí a zaslouženou branku vstřelil osmnáctiletý Callum Hudson-Odoi. Míč k němu nádherně přenesl Willian a zbývalo jen přesné zakončení.

Více informací k zápasu

Dynamo Kyjev - Olympiakos Pireus 1:0

21.02.2019 21:00

Góly: 32. Fran Sol

První zápas: 2:2, postupuje Dynamo Kyjev

Ukrajinské Dynamo Kyjev si z půdy řeckého Olympiakosu přivezlo nadějný výsledek 2:2 a na ten navázalo v domácím prostředí, když výběr z Pireus přehrálo nejtěsnějším poměrem 1:0. Díky tomu se probojovalo mezi šestnáctku nejlepších v Evropské lize, naopak jeho protivník po heroickém postupu ze skupiny končí. O jedinou trefu čtvrtečního střetnutí se postaral španělský útočník Fran Sol krátce po odehrané půlhodině.

Olympiakos smolně neudržel vedení před vlastním publikem a v odvetě ho proto čekala těžká úloha, kterou nakonec nezvládl. Oba dva výběry se v úvodních třiceti minutách spíše oťukávali, poté se z ničeho nic prosadil Sol. Bývalý kanonýr nizozemského Tilburgu si seběhl před hranici brankového území na prudký přízemní centr Mykolenka z levé strany a jemnou tečí usměrnil balón přesně pod horní tyčku.

V samém závěru prvního poločasu mohl stejný hráč navýšit vedení svého výběru, ale po rohovém kopu mířil doprostřed branky a gólman José Sá se musel blýsknout fantastickým reflexivním zákrokem na brankové čáře. Po změně stran se obrázek hry přeci jen změnil a svěřenci portugalského kouče Pedra Martinse se více tlačili do ofenzivy. Blízko k vyrovnání byli v 64. minutě zásluhou střídajícího Giannise Masourase.

Ten se po skvěle načasované přihrávce odhodlal ke střele z hranice pokutového území a gólman Bojko předvedl vynikající zásah. Přesně o deset minut později se domácí strážce vytáhl s ještě povedenějším zákrokem, tentokráte po teči Koky z deseti metrů zabránil inkasované brance ve své síti nohou a špičkou kopačky vytěsnil míč ke svým spoluhráčům. Hosté se ani po této promarněné stoprocentní možnosti nevzdali.

V závěrečné desetiminutovce doslova sevřeli Kyjev na jeho vlastní polovině a vytvořili si ještě dvě možnosti na vyrovnání. Nejprve neuspěl aktivní Koka, když po rohovém kopu hlavičkoval k pravé konstrukci a minul ji o několik decimetrů. V nastaveném čase se pokusil o zdramatizování střídající Natcho, ale po zemi pálil pouze doprostřed branky, kde číhala připravená náruč pozorného Bojka.

Více informací k zápasu

SL Benfica - Galatasaray SK 0:0

21.02.2019 21:00

Góly: -

První zápas: 2:1, postupuje SL Benfica

Benfica předvedla proti tureckému Galatasarayi takticky vyspělý výkon s v odvetném utkání před vlastními fanoušky se s ním rozešla smírně v bezbrankovém poměru, bez větších nervů tak postoupila do osmifinále EL. Hosté v celém průběhu více drželi balón na svých kopačkách, ale vyslali jen jednu střelu mezi tři tyče a vzhledem k hodně nepříznivému výsledku na vlastní půdě měli k postupu nesmírně daleko.

Čtvrteční utkání nebylo z diváckého pohledu nijak divácky atraktivní a na portugalském celku bylo znát, že čeká, co předvede soupeř. Vzhledem k výsledku úvodního zápasu se není čemu divit, i přesto se od domácího výběru čekalo více. O něco zajímavější byl první poločas, v tom druhém se zrodily pouze střely z větší vzdálenosti a ani jeden z brankářů neměl příliš mnoho práce. Úvodní větší možnost byla k vidění po sedmi minutách hry.

Po hezké přízemní kombinaci se ve vyložené možnosti zjevil Cervi, avšak svá mířidla neseřídil přesně a balón poslal o decimetry vedle levé konstrukce. Domácí pak s přehledem kontrolovali průběh a soupeře vůbec k ničemu nepouštěli, turecký celek byl v ofenzívě naprosto bezzubý. Druhá a poslední větší příležitost prvního poločasu se urodila tři minuty před přestávkou, kdy zahrozil zkušený devětadvacetiletý záložník Pizzi.

Ten se po hezké přízemní kombinaci svých spoluhráčů odhodlal ke střele z hranice pokutového území, nicméně připraven byl brankář Muslera a jeho dobrou ránu odvrátil do strany. Galatasaray se po změně stran snažil oživit svou hru střídáními, avšak lisabonský klub stále skvěle bránil a jeho defenzivní blok byl takřka nepropustný. Duel se mohl zdramatizovat necelých deset minut před přestávkou, to totiž istanbulský tým rozvlnil síť.

Po centru z levého křídla a následné hlavičce zasahoval reflexivně před brankovou čarou gólman Vlachodimos, následná dorážka ze tří metrů skončila v prostoru tří tyčí. Rumunský sudí Hategan ji kvůli signalizaci pomezního rozhodčího neuznal, nicméně podle opakovaných záběrů se dopustil chyby. Hosté se ve zbývajícím průběhu na žádný velký tlak nezmohli a výsledek se proto již neměnil.

Více informací k zápasu

Dinamo Záhřeb - Viktoria Plzeň 3:0

21.02.2019 18:55

Góly: 15. Mislav Oršić, 33. Emir Dilaver, 73. Bruno Petković

První zápas: 1:2, postupuje Dinamo Záhřeb

Plzeňští vypadli z Evropské ligy. Úřadující čeští mistři v odvetě druhého kola na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:3 a neudrželi náskok 2:1 z úvodního domácího utkání.

Na stadionu Maksimir se v prvním poločase trefili Mislav Oršič a Emir Dilaver, po změně stran zvýšil Bruno Petkovič. Těsně před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující David Limberský. Svěřenci Pavla Vrby přišli o šanci postoupit do osmifinále soutěže podruhé za sebou a celkově počtvrté v historii.

Viktoria nastoupila s Limberským ve středu obrany. Obvyklý levý bek nahradil kapitána Hubníka, který chyběl kvůli karetnímu trestu. Limberského na kraji defenzivy zastoupil Kovařík. Stejně jako před týdnem dostali v základní sestavě šanci brankář Kozáčik nebo útočník Beauguel. Do úvodní jedenáctky se tentokrát vešel i záložník Petržela.

Dinamo v bouřlivé atmosféře začalo velkým náporem, ale první střelu zaznamenali hosté. Ve třetí minutě z dálky minul branku Limberský, který od začátku hrál stopera poprvé od zápasu skupiny EL na hřišti AS Řím z listopadu 2016.

Domácí v 15. minutě z pohledné akce otevřeli skóre. Petkovič po dlouhém úniku položil na zem Pernicu, patičkou nahrál do pokutového území, Olmo pustil míč na Oršiče a ten přesně trefil horní růžek branky.

Plzeňští se dostávali na útočnou polovinu hodně složitě. Povedlo se jim to po půl hodině hry, kdy však Hořava přestřelil. Chorvatští šampioni ve 34. minutě přidali druhou branku. Hajrovič z přímého kopu nacentroval do šestnáctky, Dilaver se odpoutal od Limberského a hlavou překonal Kozáčika.

Slovenský gólman poté vyškrábnul další Oršičovu hlavičku. Krátce před pauzou byl domácí trenér Bjelica vykázán na tribunu za to, že při vhazování se pokusil vzít míč Havlovi.

Dinamo mělo převahu i na začátku druhého dějství a Kozáčik měl hodně práce například s Hajrovičovou střelou z dálky. Viktoria se téměř k ničemu nedostávala, se slabým pokusem Hrošovského si bez problémů poradil brankář Livakovič. Jeho protějšek Kozáčik v 69. minutě málem daroval záhřebskému týmu třetí gól, jenže Moharrami z úhlu ještě trefil boční síť.

Za čtyři minuty už rozjeté Dinamo další plzeňskou chybu potrestalo. Limberský si při rozehrávce neporozuměl s Pernicou a rychlý domácí brejk zakončil Petkovič po Oršičově přihrávce nekompromisní ranou pod břevno.

Limberský svůj nepovedený večer "korunoval" v 87. minutě, kdy dostal červenou kartu po druhém napomínání. Viktoria přerušila sérii bez porážky, která trvala deset soutěžních zápasů.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - BATE Borisov 3:0

21.02.2019 18:55

Góly: 4. Zachar Volkau (vl.), 39. Shkodran Mustafi, 60. Sokratis

První zápas: 0:1, postupuje Arsenal FC

Přestože si nevýrazným výkonem v prvním vyřazovacím zápase Evropské ligy londýnský Arsenal dosti zahrával, v odvetě na domácí půdě proti BATE Borisov neponechal nic náhodě a suverénně dokráčel k výhře 3:0, která Kanonýrům zajišťuje postup do osmifinále. Jednobrankové manko z Běloruska svěřenci Unaie Emeryho smazali již po pár minutách, do přestávky přidali postupový zásah číslo dvě a po hodině hry uťali i poslední šance hostí na zvrat gólem střídajícího Sokratise.

Od běloruského mistra se očekávala tuhá defenziva, kterou budou muset domácí tvrdě obléhat, ovšem již ve čtvrté minutě se opak ukázal být pravdou. Přízemní centr Aubameyanga si totiž nepochopitelně srazil do vlastní sítě obránce Volkov, přestože se ani nenacházel pod nátlakem nabíhajících hráčů soupeře.

Arsenal se brzkým gólem mohl uklidnit a pokračovat v herní dominanci skrze slibné šance Iwobiho, Mchitarjana či Aubameyanga, byť si Emeryho družina ani tentokráte neodpustila výpadek v zadních řadách a Shkodran Mustafi musel Skavyšovu ránu vykopávat takřka z brankové čáry. Právě německý stoper poté v závěru první půle dokázal zabodovat i před druhou brankou, když suverénní hlavičkou uklidil Xhakův rohový kop do sítě a poslal svůj tým vstříc postupu.

Za stávajícího skóre však Borisovu stačilo jednou skórovat a díky pravidlu venkovních gólů by výhoda byla zpět na jeho straně. Arsenal si tak nemohl dovolit polevení v koncentraci a po změně stran bylo čisté konto Petra Čecha skutečně v krátkodobém ohrožení, když se hosté dostali hned k několika nadějným střeleckým příležitostem. Český brankář však v klíčové chvíli obstál i díky tomu, že Skavyšův pokus zamířil přímo do prostoru, kde se nacházel.

Když krátce před uplynutím hodiny hry opustil trávník vinou zranění kapitán Laurent Koscielny, mohli hosté ucítit šanci na zvrat. Pouhé čtyři minuty nato ale Arsenal skóroval do třetice, a to prostřednictvím zrovna Koscielného náhrady, Sokratise Papastathopoulose. Řecký stoper využil zaváhání brankáře Ščerbického při dalším povedeném Xhakově rohu a pohodlně uklidil míč hlavou do sítě z bezprostřední blízkosti.

Závěrečná půlhodina tak již nabídla jen poklidné čekání na konečný hvizd a Arsenal může stále živit naději na titul a s tím spojenou účast v Lize mistrů, pokud se mu nepodaří kvalifikovat skrze domácí ligovou soutěž. Svého příštího soupeře poznají Kanonýři v pátek.

Více informací k zápasu

Red Bull Salzburg - Club Bruggy 4:0

21.02.2019 18:55

Góly: 17. Xaver Schlager, 29. Patson Daka, 43. Patson Daka, 90+4. Munas Dabbur

První zápas: 1:2, postupuje Red Bull Salzburg

Bruggy nezvládly zopakovat první utkání a na Stadion Wals-Siezenheim prohrály. Úřadoval především mladý talent Patson Daka, který se dnes prosadil dvakrát. Po jedné trefě přidali ještě Schlager s Dabburem.

Salzburg neměl úplně snadnou úlohu, protože v prvním utkání na Bruggy nestačil a z Belgie si přivezl porážku 2:1. Dnes musel za každou cenu skórovat a ideálně nedostat branku. Protože obě části splnil a jeho výkon byl bezchybný, může se radovat z postupu do další fáze. Velké díky při tom patří mladému útočníkovi Patsonu Dakovi, který se blýskl dvěma trefami.

Obrovskou šanci měl Salzburg už v desáté minutě. Hostující brankář Ethan Horvath totiž fauloval v pokutovém území a sudí ihned pískal pokutový kop! K němu se postavil útočník Munas Dabbur, jenže jeho střelu brankář Horvath správně vystihl a napravil svoji chybu!

V 17. minutě už to ale domácím konečně vyšlo. Wolf zachytil hodně špatnou rozehrávku hostí a postupoval z úhlu do vápna. Za ním našel nabíhajícího mladíka Xavera Schlagera, který si poradil a perfektně umístěnou střelou s tečí poslal Salzburg do vedení - 1:0.

O dvanáct minut později už byl rozdíl dvoubrankový. Mladý talent ze Zambie Patson Daka si narazil míč s Marinem Pongračićem a ten mu jej do vápna vrátil. Dakův náběh nikdo z obránců nezachytil a mladý útočník střelou mezi nohy prostřelil brankáře Horvatha.

Prakticky z následujícího útoku mohl málem zdramatizovat utkání Wesley, k němuž se dostal míč na hranici vápna. Brankář Walke ale těžil z toho, že Wesleymu střela vůbec nesedla. A domácí trestali. Opět u toho byl mladík Daka, který si naběhl do vápna na skvělou nahrávku od Schlagera a přízemní střelou překonal vyběhnuvšího Horvatha.

Pár minut po změně stran se zády k brance s míčem otočil Wesley a napálil míč krásně, leč těsně vedle! Za tohoto stavu se utkání logicky jen dohrávalo a hosté neměli žádnou sílu s výsledkem něco dělat. Patson Daka si dnešní duel užíval plnými doušky a dvacet minut před koncem další střelou jen těsně minul.

Bruggy sice měly ještě dvě velké šance, ale byli to domácí, kdo znovu udeřil. Minamino v nastaveném čase skvěle vystihl rozehrávku Brugg a poslal do šance Dabbura, který si obhodil prvního obránce a překonal i Horvatha - 4:0.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - FC Curych 2:0

21.02.2019 18:55

Góly: 43. Simone Verdi, 75. Adam Ounas

První zápas: 3:1, postupuje SSC Neapol

Neapol zkušeně ovládla také druhé utkání se švýcarským Curychem a nadělila mu dvě branky, aniž by sama inkasovala. Radost na stadionu San Paolo rozpoutaly především góly Verdiho a Ounase, které v kombinaci s bezchybnou obranou poslaly dál Italy.

Už první zápas ukázal rozdíl mezi Neapolí a Curychem. Ve Švýcarsku sice domácí ještě zvládli korigovat debakl jednou brankou, ale ta ve výsledku nic nezměnila. Jasně lepší Partenopei se tak mohli před odvetou v domácím a hodně bouřlivém prostředí těšit z fotbalu bez větších nervů.

Trenér Carlo Ancelotti ale nehodlal nic podcenit a poslal do hry od prvních minut esa jako Insigne, Ghoulam, Zieliński, Koulibaly nebo Verdi. Právě italský útočník se jako první dostával do zajímavé šance a moc mu nechybělo, aby centrem našel své kolegy v útoku. Mnohem lepší zakončení předvedli hosté v 15. minutě, když se obránce Adrian Winter rozhodl pro dělovou ránu na brankáře Mereta. Ten však zasahovat nemusel, protože se do střely položil stoper Koulibaly.

Po další rychlé kolmici Verdiho pálil z prvního doteku Lorenzo Insigne, jenže domácí kapitán nebyl v ideální pozici. Neapol kontrolovala vývoj utkání, ale do větších šancí se jí stále nedařilo se dostat. Mnohem lepší šanci vymyslel Dries Mertens, který zahrával volný přímý kop ze třiceti metrů. Balon ještě před brankářem Brecherem tečoval Lorenzo Insigne a Brecher musel vytáhnout parádní zákrok!

Do šaten ale přeci jen odcházeli domácí spokojenější. Minutu před koncem řádné hrací doby první půle Neapol sehrála skvělý útok vedený Adamem Ounasem. Mladý útočník protančil kolem tří obránců a jemným pasem našel nabíhajícího a zcela volného Simoneho Verdiho. Tomu už nedělalo problémy zakončit na zadní tyč - 1:0 pro domácí.

Pět minut po změně stran mohlo být málem srovnáno. Neúnavný univerzál Kololli totiž přešel přes obránce až k centru a našel před bránou špatně obsazeného Ceesaye. Ten volil v těžké pozici zakončení z voleje, jenže minul tyč Meretovy brány o pár centimetrů!

Curych ale jinak Neapol v podstatě neohrozil a spíše se přizpůsoboval jejímu diktátu. Po hodině hry se do šance hnal Lorenzo Insigne, který už si naváděl míč na střelu. V poslední chvíli mu ale do rány vběhl Winter, který míč tečoval pryč. Na opačné straně se o náhlou ránu pokusil Zumberi, jenže střela mu vůbec nesedla.

Definitivní podobu výsledku dal jeden z dnes nejlepších hráčů na trávníku, Adam Ounas. Maličký šikula si naběhl na skvělý pas od Driese Mertense a nikdo z hostujících obránců jeho sprint s míčem u nohy nezachytil. Ounasovi už zbývalo "jen" přelstít brankáře Brechera a to zvládl na jedničku, takže fanoušci domácích Partenopei mohli být spokojeni.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Šachtar Doněck 4:1

21.02.2019 18:55

Góly: 23. Luka Jović, 27. Sébastien Haller (pen.), 80. Sébastien Haller, 88. Ante Rebić - 63. Júnior Moraes

První zápas: 2:2, postupuje Eintracht Frankfurt

Frankfurt navázal na povedený výkon ze Lvova a nyní v domácím prostředí snadno přehrál ukrajinský Šachtar po výsledku 4:1, postoupil tak do osmifinále Evropské ligy. Hosté se sice snažili a především v druhém poločase si vytvořili několik gólových možností, ovšem soupeř je vyškolil z produktivity. Ústředními postavami Eintrachtu se znovu stalo trio Sébastien Haller - Luka Jovič - Anter Rebič, které obstaralo všechny góly svého výběru.

Domácí hýřili aktivitou od samého začátku a do vedení se dostali přesně v polovině úvodního dějství z první větší příležitosti čtvrtečního klání. Jednadvacetiletý srbský megatalent Jovič obdržel zpětnou nahrávku z pravé strany od da Costy a pak nekompromisně zavěsil pod horní tyčku, brankář Pjatov byl naprosto bez šance na úspěšný zákrok. Neuběhly ani tři minuty a španělský rozhodčí Mateu nařídil ve prospěch německého klubu pokutový kop.

Po ráně z voleje od Rodeho totiž neudržel ruku u těla stoper Matvijenko a o penaltě tak nebylo sporu, i když se hostující hráči vehementně rozčilovali. Nabídnutou možností nepohrdl Haller a Pjatova s přehledem poslal na opačnou stranu - 2:0. Čtyřiadvacetiletý francouzský útočník odmítl navýšení náskoku po půl hodině hry, kdy po Kostičově pasu z levé strany nedokázal nasměrovat balón z ideální pozice mezi tři tyče.

Věhlasný ukrajinský klub se vrátil zpět do hry o postup v 63. minutě. Brazilský kanonýr Júnior Moraes vystřelil v pádu ze sedmi metrů po zpětné přihrávce Ismailyho a gólman Trapp i přes zákrok nezabránil míči v těsném překročení brankové čáry. Za dalších sedm minut byl velmi blízko k vyrovnání Marlos, jenomže ke smůle týmu z Doněcku pouze orazítkoval horní tyčku ranou z více jak dvaceti metrů.

V 79. minutě se chvěla branková konstrukce podruhé a i tentokráte za Trappem, hlavou z osmi metrů ho trefil Taison. Eintracht se mohl definitivně uklidnit z následné akce, kdy se podruhé v tomto střetnutí prosadil Haller. Přečíslení tři na tři zakončil po nabídce od Kostiče ukázkově, díky vhodně načasované přešlapovačce překonal Pjatova po zemi z deseti metrů. V 88. minutě uzavřel gólový účet Rebič, jenž z hranice pokutového území nasměroval míč přímo k pravé konstrukci.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Celtic FC 1:0

21.02.2019 18:55

Góly: 70. Kévin Gameiro

První zápas: 2:0, postupuje Valencia CF

Celtic jel do Valencie hodně odhodlaný, ale nakonec se musí smířit s krutou pravdou - do další fáze Evropské ligy postupují domácí Netopýři. Z velké části jim pomohlo vyloučení Toljana, přičemž rozhodující branku měl na svědomí střídající Kévin Gameiro.

Už první zápas ve Skotsku vyšel mnohem lépe španělskému týmu, který si vybudoval dobrou pozici do odvety. Na Mestalle ho čekal nadšený dav fanoušků, kteří chtěli vidět další povedené pohárové utkání. A to jim jejich miláčci dopřávali prakticky od začátku. Zajímavou šanci si vypracoval Wass, který však těsně minul tyč Bainovy brány.

Po dvaceti minutách musel trenér Marcelino střídat, neb se mu zranil obránce Ezequiel Garay. Celtic ale možného rozptýlení obrany Los Che nevyužil a když už se dostával do šance, chybělo mu v něm víc klidu. Špatně dopadla akce Forresta a hodně pálil i Christie, ačkoli vůbec nebyl ve špatné pozici. Jeden ze dvou klíčových momentů utkání se udál ve 37. minutě. Obránce Jeremy Toljan totiž fauloval pronikajícího Guedese a po druhé žluté kartě byl vyloučen!

Tím prakticky zničil naděje svého aktuálního zaměstnavatele na postup. A Valencia cítila, že je na koni. Minova přihrávka směřovala na volného Pareja, který vypálil hodně zajímavou ránu a brankář Scott Bain musel vyrážet nad bránu! I po změně stran se Netopýři usadili na polovině soupeře a prakticky Celtic k ničemu výraznějšímu nepouštěli.

Guedesova spolupráce se Santim Minou skončila střelou druhého jmenovaného a brankář Bain musel opět zasahovat. Po další standardní situaci se do míče opřel Wass, jehož volej brankář Bain opět krotil nadvakrát. S postupem času hostům docházely síly a na nějaký zvrat už zřejmě nemysleli ani oni.

Navíc se v 68. minutě dostal na trávník veterán Kévin Gameiro. A tomu stačily jen dvě minuty na to, aby rozhodl. Parejova fantastická nabídka našla naběhnuvšího Wasse, který z první hledal právě Gameira. Pro francouzského střelce už nebylo problémem dopravit míč do opuštěné brány - 1:0. A tohle skóre Valencii k postupu do další fáze bohatě stačilo, takže se Celtic loučí.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Fenerbahçe SK 3:1

21.02.2019 18:55

Góly: 4. Magomed Ozdojev, 37. Sardar Azmoun, 76. Sardar Azmoun - 43. Mehmet Topal

První zápas: 0:1, postupuje Zenit Petrohrad

Vůbec poprvé domácí trenér Sergej Semak nasadil do hry všechny své nové zimní posily ve složení Jaroslav Rakickij, Wílmar Barrios a Sardár Azmún a třetí jmenovaný se mu odvděčil nejlepším možným způsobem. Zaznamenal totiž hned dvě ze tří branek Zenitu a jeho vítězná poslala ruský celek přes Fenerbahce do osmifinále Evropské ligy.

Íránský forvard přišel do Petrohradu na poslední chvíli z Kazaně za dvanáct miliónů euro, a že by tenhle přestup mohl klubu přinést do budoucna velké výhody, bezpochyby ukázal tenhle zápas. Ještě zhruba čtvrthodinu před koncem totiž držel postup ve svých rukou turecký představitel, jenže pak převážil misky vah na stranu svého týmu právě Azmún.

On nejenže hned dvakrát skóroval, výraznou měrou se podílel také na první brance Zenitu ze 4. minuty. Ve vápně totiž chytře sklepl svou hrudí míč pro volného Ozdojeva, jenž se trochu překvapivě objevil v základu, a hned první šance utkání měla úspěšný konec. Dlouho se na hřišti nic zajímavého neudálo. Tedy do doby, než domácí udeřili podruhé.

Psala se 37. minuta, Driussi z levé strany načechral centr do míst, kde se nachází pokutová značka, tam si naběhl důrazný Azmún, který přetlačil bránícího Kaldirima, a hostující brankář Tekin se po jeho střele ke své tyčce marně natahoval. Nebyl to však poslední moment prvního dějství, Feneru se totiž podařilo tři minuty před obrátkou z ničeho nic snížit.

Topal doposud v tomto ročníku skóroval jednou v turecké lize a v domácím poháru, bylo tedy s podivem, kterak překonal protivníkova gólmana Luňova. Ze středu pole mu doprava přiťukl míč Potuk, turecký záložník si ho navedl zpátky za vápno, a odtud, nikým neatakovaný a zcela přehlížený, poslal svou pumelici nádherně ke vzdálenější tyčce.

Ve druhém poločase se svěřenci kouče Ersuna Yanala soustředili především na bránění průběžného výsledku, který je posunoval do další fáze evropských pohárů na úkor petrohradských Lvů. Ti se naopak museli snažit o vstřelení branky. V 64. minutě se o to pokoušel Azmún, dobře a jistě proti němu však zakročil Tekin.

O pět minut později se mohl prosadit střídající Mak, svou přihrávku mu nemohl adresovat nikdo jiný než Azmún, střelu slovenského reprezentanta ovšem dokázal Tekin vytěsnit reflexivně do zámezí. V 76. minutě přišel na řadu rozhodující okamžik střetnutí, Topal se totiž nechal školácky obrat o míč Azmúnem, a ten pak z vyložené pozice nezaváhal.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Sporting CP 1:1

21.02.2019 18:55

Góly: 80. Pablo Fornals - 45. Bruno Fernandes

První zápas: 1:0, postupuje Villarreal CF

Villarreal znovu nepředvedl dobrý výkon, ale nakonec ukopal remízu 1:1. Hodně mu pomohlo vyloučení hostujícího obránce Jeffersona, který se ze hřiště poroučel už v 51. minutě. Postup zachránil Villarrealu záložník Pablo Fornals.

Český sudí Pavel Královec měl na starosti zajímavý duel ve Villarrealu. Ten v prvním utkání vyhrál nad Sportingem 1:0 a dnes mu stačilo neprohrát. Nijak pohledný fotbal to ale nebyl a fanoušci se museli v jistých pasážích hry pořádně nudit. Delší kombinační prázdno se snažil zaplnit Fornals. Ten v 17. minutě napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území, jenže jeho dělovka pravačkou nabrala opačnou rotaci a prosvištěla kolem tyče.

Hodně aktivním hráčem domácího celku byl univerzál Alfonso Pedraza, který si jednak plnil obranné povinnosti a jednak přidával v útoku. Další z jeho povedených sprintů skončil pasem do vápna, na který si naběhl Gerard Moreno. Jenže jeho hlavička skončila vysoko nad břevnem. Další z Pedrazových průniků zase zlikvidoval dnes velmi pozorný obránce Coates.

Ve 45. minutě ale Estadio de la Cerámica utichlo. Po obrovské chybě obrany se totiž u půlící čáry dostal k míči Bruno Fernandes, který sprintoval na bránu Andrése Fernándeze. S celou akcí si poradil na jedničku a ačkoli ho naháněla dvojice protihráčů, povedlo se mu zakončit velmi přesně - 1:0.

To samozřejmě Sportingu dodalo odvahy a hned po změně stran se do další šance probíjel útočník Bas Dost. Tomu ale v rozhodující chvíli uskočil míč. A od té doby to šlo s hosty z kopce. V 51. minutě totiž Jefferson nebyl v souboji o míč včas a zlostně šlápl na protihráče. To mu sudí neodpustil a poslal ho po druhé žluté kartě do šaten!

Villarreal se dočkal signálu k útoku a od té doby měl navrch. Aktivní Gerard Moreno natáhl ke střele zpoza hranice pokutového území, jenže rána levačkou mu vůbec nevyšla. Další šanci spálil Fornals a už to vypadalo, že se Villarreal nedočká. Jenže právě záložník Pablo Fornals v 81. minutě dostal do vápna zpětnou nahrávku od Toka Ekambiho a z voleje rozvlnil síť - 1:1 a Villarreal postoupil.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - SS Lazio 2:0

20.02.2019 18:00

Góly: 20. Wissam Ben Yedder, 78. Pablo Sarabia

První zápas: 1:0, postupuje Sevilla FC

Sevilla potvrdila úlohu favorita proti italskému Laziu a po úvodní výhře 1:0 v Římě uspěla i v domácím prostředí po výsledku 2:0. Do vedení se dostala v prvním poločase zásluhou svého kanonýra Wissama Ben Yeddera, poté hosté přidali a byli blízko k vyrovnání. Následovaly dvě červené karty po jedné na každé straně a pak domácí stvrdili své vítězství zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

V brance španělského klubu se znovu objevil český krajánek Tomáš Vaclík a i tentokráte byl platným členem základní jedenáctky. Úvodní větší příležitost se zrodila po osmi minutách hry, kdy na pravé straně pokutového území vystřelil André Silva a brankář Strakoša odvrátil pokus směřující k bližší tyči do bezpečí. Krátce po odehrané čtvrthodině se ve středu pokutového území zjevil Lulić a snažil se zblízka překonat Vaclíka.

Nicméně v závěrečné fázi mu utekl míč od kopačky a po souboji s Mercadem upadl na zem, anglický rozhodčí Taylor pokutový kop nenařídil. Ihned na to zahrozil z přímého volného kopu Cataldi a jeho prudká rána prosvištěla o decimetry nad břevnem. Sevilla z ničeho nic prorazila ve 20. minutě a otevřela skóre středečního duelu. Gólová akce se zrodila po přízemní střele Pabla Sarabii z dvaceti metrů, kterou Strakoša vyrazil jednoruč před sebe.

Defenzíva italského klubu pak zcela zapomněla na dorážejícího Ben Yeddera a osmadvacetiletý útočník s tuniskými kořeny neměl problém zblízka rozvlnit síť. V jedenácti dosavadních duelech EL tak vsítil již svou osmou trefu. Dvě minuty před přestávkou se blýskl hostující strážce, míč směřující do vzdálenější šibenice brilantně vytěsnil ke svým spoluhráčům.

Lazio bylo blízko k vyrovnání zhruba deset minut po změně stran, přízemní bombu Acerbiho z hranice šestnáctky vytáhl nad svou branku pozorný Vaclík. Sevilla si zkomplikovala situaci přesně po odehrané hodině, kdy Franco Vázquez ve slibně se rozvíjející akci stáhl k zemi unikajícího Rômula a po druhé žluté kartě odešel předčasně do sprch. Vzápětí se Vaclík vytáhl proti střídajícímu Correovi, ihned na to pálil z nadějné pozice těsně nad Immobile.

Síly na trávníku se vyrovnaly v 71. minutě. Adam Marušić totiž udeřil protihráče loktem do obličeje a Taylor se s ním vůbec nemazal, ukázal mu totiž přímou červenu kartu. Španělský gigant přidal definitivní pojistku za dalších sedm minut. Šestadvacetiletý Sarabia využil skvělé práce Navase na pravém křídle a po chytré kolmici za obranu zakončil rychlou přízemní kombinaci střelou z rohu brankového území k zadní konstrukci.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (30)

Přidat komentář
zelda

Dnešní výkon Limberskýho, to bylo něco neskutečnýho

Reagovat
smazaný uživatel

Viktorka to zapije v místním bordelu a půjde se na novo nic se neděje. I když Limba si tam dá možná den navíc

Reagovat
netopier

domáce tímy dnes valcujú

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že ten Arsenal to nějak ukope tu EL maj tam slabší týmy než když jsme to vyhráli my a to jsme měli teda easy Los

Reagovat
Rudnevs

Frankfurt paráda! Haller pekne po vzore Fjörtofta! Kiež by to tak celé vyhrali. Myslím, že i tá trofej by sa im rátala viac než keby to vyhrala trebárs Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc jim to přeju

Reagovat
Kily

škoda, že zrušili to plánované choreo, tak snad v příštím domácím zápase

Reagovat
Kepy_FCB

To jim zničili fízli

Reagovat
Kily

jj, blbě jsem to napsal

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tej trojke v predu to nejde nepriať

Reagovat
ratusek

Salzburg

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Slavie

Reagovat
Anacron

Betis to musel posrat

Reagovat
Kixi Syhimour

Betis prej v LM lepší jak Spurs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kdo to říkal musel být snílek.

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadnutie Betisu v tejto faze je nehorazna hanba a sklamanie. Je to sice po dlhom case prvy rok v poharoch pre klub, ale toto fanusikovia necakali ani v zlem sne. Hanba je to aj pre spanielsky futbal. Budu sa musiet vyviest dosledky, lebo aj postavenue v lige nevyzera dobre.

Reagovat
Anacron

Já nechápu, že ty kluby v druhým sledu nedokáží zahrát dvě dobré sezóny za sebou. Sociedad, Villarreal, Bilbao, Betis, Valencia jeden rok hrajou pomalu o LM a hned ten další skoro o sestup. Jinak fakt škoda pro La Ligu. Teď už je to na jejich poměry normální ročník.

Reagovat
smazaný uživatel

Pri reale sociedad a Villarreale sa to da odpustit, Castello aj Donostia su na Europske pomery nale mesta a nemaju potencial stale drzat spickovy mancaft. V pripade Bilbaa je zase problem, ze nemozu kupovat cudzich hracov. Vpripade Betisu ale hlavne Valencie je to vsak trestuhodne, na tom sa zhodneme.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten problém bude nejspíš v nedostatku mentálního soustředění na velikost přichystané přítomnosti. Jinými slovy tam kde není vrozená nejvyšší kvalita (hráči klubů druhého sledu) se musí tahle kvalita čerpat z mentální soustředěnosti. Propojit to s časem, kontinuálně budovat uvědomění o tom k čemu se směřuje, nezapomenout kolik stály jednotlivé kroky sil a udržet cíli důležitost je náročné a z těch druhořadých klubů to soustavně dokáže dělat jen Simeone, který postavil svůj koncept vybudovat z kvalitativně druhořadého klubu prvořadý na nesmírně náročné filosofii - "každý zápas je pro nás finále". To se zdá jako fráze jen zdánlivě. Je to rozměr myšlení, který je u toho kdo jej vnímá lehce pochopitelný, ale velice těžko vstřebatelný tak, aby se proměnilo samotné myšlení a tahle fráze se v člověku proměnila v skutečné naladění ho samotného.

Reagovat
Elliasson

Právě. Zrovna Betis jsem si přál, protože hrají pěkný fotbal, ale vypadnout z Rennes....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak čekalo se víc. Betis má za sebou kvalitní výsledky. Ale tahle divení vychází z přeceňování La Ligy. Má svoji vysokou obecnou kvalitu, ale myslet si, že jsou její kluby neporazitelné je nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká hanba? Kádr Betisu je sice relativně široký, ale nemá mentální zkušenosti na to, aby dominantním způsobem utáhl 3 soutěže. A jaké důsledky? V Betisu odvádějí skvělou práci a dělají to s láskou k tomu, aby se aktivně účastnili všech soutěží. Tenhle idealismus je tak možná jediná chyba. Ty tvoje nároky jsou postavené jen na tom, že aplikuješ obecnou kvalitu La Ligy univerzálně na každého. Pak z toho vzejdou takováhle očekávání, která vůbec nemají lidský rozměr, jen nějaký univerzální předpoklad. To se pak taky odráží na tvojí soustavné kritice Eibaru, který nesnášíš jen proto, že je "vesnický" a nemá tak honosné potřebné zázemí.

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen, Betis

Reagovat
Liquid

tip na los a hlavně přání, platí tedy že teď bez nasazení, ale s klasickým, že týmy ze stejné země na sebe nemůžou a UKR na RUS ?

Slavia - Chelsea

Salcburk - DInamo Záhřeb

Sevilla - Arsenal

Inter Milán - Valencia

Villarreal - Dynamo Kyjev

Frankfurt - Neapol

Rennes - Krasnodar

Petrohrad - Benfica

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele