Čtvrtkař Pavel Maslák nepoletí na halové mistrovství Evropy. Důvodem je přetrvávající viróza

Čtvrtkař Pavel Maslák nebude startovat na halovém mistrovství Evropy atletů v Glasgow. Obhájce titulu a jedna z největších českých medailových nadějí do Skotska neodcestuje kvůli přetrvávající viróze. Atletický svaz o tom ve středu informoval na svém webu krátce před odletem reprezentační výpravy z Prahy.

Praha (Aktualizováno: 14:01 27. 2. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Maslák

Pavel Maslák | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Před týdnem v Düsseldorfu ještě skončil druhý na mítinku World Indoor Tour, ale pak ho začalo bolet v krku a jeho zdravotní stav se zhoršil. „Ještě jsem nějak odtrénoval jeden nebo dva tréninky, ale v sobotu už mě to úplně dorazilo. Po tréninku jsem měl teploty. Od soboty jsem nedělal vůbec nic, jenom v úterý jsem šel zkusit nějaké rovinky, abych věděl, jak na to tělo reaguje, a měl jsem zase zvýšenou teplotu po tréninku,“ popsal.

‚Forma stoupá.‘ Maslák před halovým mistrovstvím Evropy necítí tlak a chce prodloužit zlatou sérii

Číst článek

Považuje proto za nereálné, že by v pátek v Glasgow zvládl v jeden den rozběh i semifinále. „Je to náročná čtvrtka, takže myslím, že bych měl večer zase teploty,“ doplnil český rekordman.

Osmadvacetiletý Maslák vyhrál běh na 400 metrů na třech posledních evropských halových šampionátech - triumfoval v Göteborgu 2013, Praze 2015 i předloni v Bělehradu. V hale je rovněž trojnásobným mistrem světa.

Mezi favority měl patřit také v Glasgow, z přihlášených závodníků mu díky času 46,19 sekundy z mítinku v Toruni patřilo třetí místo. Rychlejší letos byli pouze Nor Karsten Warholm (45,56) a Slovinec Luka Janežič (46,13).

Maslák zřejmě vynechá i vrchol sezony pod širým nebem. Světový šampionát v Dauhá se totiž koná v nezvykle pozdním termínu na přelomu září a října. „Máme v plánu ten svět vynechat, abych se mohl připravit na halu a pak na olympiádu,“ dodal.

Na sedmý titul na atletickém mistrovství Evropy Pavel Maslák nezaútočí."Účast v Glasgow jsem musel odvolat. V sobotu jsem ještě trénoval, ale pak jsem ulehl s horečkami, které mám pořád. V pátek jsou na programu dvě čtyřstovky a to bych těžko zvládnul,“ říkal smutně rekordman.

10:36 – 27. 02. 2019

2 2

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme