NHL v Praze? Příští ročník by měl zahájit zápas Philadelphie s Chicagem

Příští ročník NHL by měl v Praze zahájit zápas mezi hokejisty Philadelphie Flyers a Chicaga Blackhawks. Na twitteru o tom informoval reportér John Shannon z kanadské televize Sportsnet. Naposledy se v české metropoli hrály duely základní části nejslavnější hokejové soutěže v roce 2010.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Philadelphie Jakub Voráček má ohromnou formu

Útočník Philadelphie Jakub Voráček | Foto: Eric Hartline-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

O návratu NHL do Prahy promluvil už počátkem listopadu komisionář Gary Bettman. Na tiskové konferenci v Helsinkách před dvěma zápasy Winnipegu s Floridou uvedl, že liga má v plánu začít sezonu v Praze a v listopadu sehrát dvě utkání ve Stockholmu.

Tomáš Hertl dal 30. gól v sezoně, Boston udržel bodovou sérii obratem v poslední minutě

Číst článek

V dresu Flyers nastupují brankář Michal Neuvirth, obránce Radko Gudas a útočník Jakub Voráček. Na farmě v AHL bojuje o šanci v prvním týmu David Kaše.

Do kádru Blackhawks patří David Kämpf. Chicago také v lednu získalo z Los Angeles práva na Dominika Kubalíka, který v současnosti hraje za tým Ambri-Piotta a jako první Čech v historii vyhrál kanadské bodování základní části švýcarské ligy.

Utkání základní části NHL se v Evropě poprvé uskutečnila v sezoně 2007/2008 v Londýně. V pražské O2 areně se liga premiérově představila o rok později dvěma duely mezi New Yorkem Rangers a Tampou Bay Lightning.

Po devíti letech

V sezoně 2010/2011 se v Praze střetla mužstva Bostonu Bruins a Phoenixu Coyotes (dnes Arizony). Boston si tehdy zahrál i přípravné utkání proti Liberci. V září 2011 změřili Rangers v Praze síly se Spartou.

NHL hrála v Evropě pravidelně až do roku 2011. Poté se na šest let odmlčela. Až v listopadu 2017 se ve Stockholmu utkaly ve dvou zápasech Colorado a Ottawa. Na začátku tohoto ročníku se uskutečnily přípravné souboje v Bernu a Kolíně nad Rýnem.

V základní části pak v Göteborgu proti sobě stanuly New Jersey a Edmonton. Zkraje listopadu potěšila NHL i finské fanoušky.

As mentioned on HockeyCentral tonight...Philadelphia will play Chicago, in Prague to start the 2019-2020 season.

02:27 – 08. 03. 2019

103 379

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme