Voráček si v NHL nezahraje dva zápasy, disciplinární komise ho potrestala za faul na Boychuka

Český hokejový útočník ve službách Philadelphie Flyers si v NHL nezahraje dvě utkání. Disciplinární komise mu ho potrestala za faul na Johnyho Boychuka v sobotním utkání proti New Yorku Islanders.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Voráček čekal u mantinelu na puk, který k němu směřoval, a nastavil na poslední chvíli záda Johnny Boychukovi, který k němu zezadu najížděl. Obránce Islanders skončil na zemi a zápas nedohrál. Český útočník dostal od rozhodčích pětiminutový trest.

Čechům se ve večerních zápasech NHL dařilo. Krejčí zařídil výhru Bostonu, Hájek skóroval poprvé

Číst článek

Teď devětadvacetiletý kladenský rodák dostal dodatečně i dvouzápasový trest od disciplinární komise a přijde skoro o 90 tisíc dolarů (zhruba 2 miliony korun) z platu, které poputují do podpůrného hráčského fondu.

„Snažil jsem se chránit. Abych byl ale upřímný, puk byl o trochu dál, než jsem čekal. Myslel jsem si, že je blíž,“ vysvětloval Voráček po zápase, v němž zaznamenal dvě asistence a přispěl k vítězství Flyers 5:2.

Když se Boychuk s pomocí spoluhráčů opouštěl hrací plochu, ukazoval na Voráčka a něco pokřikoval. „Bylo to jak z wrestlingu. Uvidíme, co přinese náš příští vzájemný zápas,“ dodal český útočník.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme