Plíšková porazila Belgičanku Bonaventurovou a v Indian Wells si zahraje osmifinále

Tenistka Karolína Plíšková postoupila na turnaji v Indian Wells do osmifinále. Pátá nasazená Češka ve třetím kole porazila Belgičanku Ysaline Bonaventureovou za 67 minut 6:3, 6:2 a její další soupeřkou bude Estonka Anett Kontaveitová.

Indian Wells (Aktualizováno: 21:46 11. 3. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Plíšková

Česká tenistka Karolína Plíšková | Foto: Chryslene Caillaud | Zdroj: ČTK/Panoramic

V úvodu zápasu se ani jedna z hráček nemohla spolehnout na servis. Jako první ho uhájila v pátém gamu Plíšková, ujala se vedení 3:2 a dál už si podání držela. Čtyřiadvacetiletá Belgičanka, která do hlavní soutěže prošla z kvalifikace, naopak i nadále tápala a nasbírala celkem dvanáct dvojchyb.

Světová pětka Plíšková se postupně rozstřílela a soupeřku z poloviny druhé stovky žebříčku WTA už k žádnému brejkbolu nepustila. Do statistik nakonec zapsala třináct es, třemi si v závěrečném gamu pomohla k mečbolu.

S Kontaveitovou se Plíšková na okruhu WTA utkala jen jednou a loňský duel na antuce ve Stuttgartu vyhrála. Estonka do 4. kola postoupila poté, co jí zápas za stavu 0:5 vzdala Anastasija Sevastovová.

Postupuje také duo Krejčíková, Siniaková

České tenistky nastoupily proti polsko-čínskému páru Rosolska, Yangová. První set neodokázaly dvakrát dopodávat do vítězného konce a rozhodnout se tak musel až ve zkrácené hře. V ní Češky dominovaly a ovládly ji 7:2.

Druhou sadu ale získaly soupeřky a o postupujících tak rozhodoval supertiebreak. Ten dokázaly české tenistky vyhrát poměrem 10:7 a postoupily tak do čtvrtfinále. 

Tam se utkají buď s americkým párem Bradyová/Riskeová nebo s nizozemsko-chorvatskou dvojicí Bertensová/Vekičová.

ČTK, krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme