Trenér Šilhavý nominoval na Anglii a Brazílii šest hráčů Slavie, mezi nimi i nováčka Krále

Reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý nominoval hráče na kvalifikační zápas v Anglii a přípravné utkání s Brazílií. Srazu reprezentačního áčka se poprvé zúčastní i Alex Král, který zaujal výkony ve Slavii.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alex Král je poprvé v nominaci reprezentačního áčka

Alex Král je poprvé v nominaci reprezentačního áčka | Foto: Miguel Morenatti | Zdroj: ČTK/AP

„Slavia hraje v Evropě a výborně reprezentuje český fotbal, tak je logické, že se tito hráči objevují v nominaci,“ řekl trenér Jaroslav Šilhavý k zastoupení fotbalistů vedoucího týmu ligy v nominaci.

‚Selkeho jsme oslovili, ale netlačíme.‘ Trenér reprezentace Šilhavý přiznal zájem o útočníka Herthy

Číst článek

Slávistů je v nominaci celkem šest, mezi nimi i Alex Král, který reprezentační sraz áčka absolvuje vůbec poprvé.

„To, že se teď dostal do základní sestavy Slavie, mu hodně pomohlo. Je to komplexní hráč, výborně mentálně nastavený, ví, co chce. Záleží na něm, ale věřím, že prosadí jak ve Slavii, tak v nároďáku,“ vysvětlil trenér reprezentace.

V nominaci je zatím jediný útočník – Patrik Schick. Kouč si ale nechává tři volná místa, která chce oznámit nejpozději na srazu na začátku příštího týdne. Všechny pozice mají obsadit ofenzivní hráči.

Otazník je i nad zdravotním stavem brankáře Tomáše Vaclíka, který odstoupil ze zápasu Evropské ligy se Slavií.

„Má bolestivé zranění, ale nepotvrdila se žádná závažná diagnóza. Na Slavii pravděpodobně nastoupí, takže věřím, že to bude dobré. Pokud ne, je připraven Ondřej Kolář,“ prohlásil k brankářům.

Česká fotbalová reprezentace vstoupí do kvalifikace o mistrovství Evropy v pátek 22. března v chrámu anglického fotbalu – stadionu ve Wembley, 26. března pak od 20 hodin a 45 minut v Edenu přivítá Brazílii.

„Sterling, Rashford a Kane jsou výjimeční hráči, takové zápasy vyžadují výjimečné výkony. Pokud je podáme, máme šanci uspět,“ řekl ke kvalifikačnímu zápasu o ME 2020 Jaroslav Šilhavý.

Nominace Jaroslava Šilhavého pro kvalifikační utkání EURO 2020 s Anglií 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 a přátelský zápas s Brazílií 🇧🇷

11:07 – 12. 03. 2019

9 58

 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme