Vítkovice v předkole play-off podruhé porazily Spartu, Berani uspěli v Boleslavi

Hokejisté Vítkovic v sérii předkola play-off nad Spartou vyhráli i druhý zápas. Na domácím ledě porazili hosty z Prahy 2:1, obě branky dal David Květoň. Zlín vyrovnal sérii s Mladou Boleslaví.

Ostrava (Aktualizováno: 21:34 12. 3. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Květoň dal Spartě dva góly

David Květoň dal Spartě dva góly | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Vítkovicím se na Spartu v posledních letech až neuvěřitelně daří. Ostravané porazili Pražany už podvanácté z posledních čtrnácti vzájemných zápasů. V aktuální sezoně se Ridera radovala pošesté a jen jediný krok ji dělí od postupu do čtvrtfinále.

Nedáš, dostaneš. Sparta mohla ve Vítkovicích rozhodnout, místo toho inkasovala z protiútoku

Číst článek

Sparta znovu v Ostravar aréně domácí přestřílela a tentokrát dokonce vedla. V úvodu druhé třetiny se usadila před Bartošákem, který nedokázal chytil Klimkovu střelu a Lukáš Rousek vstřelil úvodní gól zápasu.

19letý útočník Sparty i ve druhém zápase série vstřelil první gól Sparty, jenže znovu šlo o jedinou trefu, vítkovickým hokejistům se totiž povedlo zápas otočit. Přesilovku v polovině zápasu sice nevyužili, ale chvíli poté, co se hostující kapitán Piskáček vrátil na led, dostal se před branku David Květoň a zakončením mezi betony brankáře Machovského vyrovnal.

Rozhodující chvíle přišly 13 minut před koncem. Při vyloučení domácího Hrabala Sparta svírala Ostravany v jejich vlastním obranném pásmu, jenže ti tlak přežili. Půl minuty po konci oslabení se na druhé straně dostali do šance Ondřej Roman s Davidem Květoněm a druhý jmenovaný poslal puk z těžké pozice a v pádu pod břevno Machovského branky.

Sparta měla 10 minut na vyrovnání, jenže k překonání Bartošáka ji nepomohla ani hra bez brankáře. Vítkovice i podruhé doma zvítězily 2:1 a po dvou zápasech vedou v sérii předkola 2:0. Třetí utkání se hraje ve středu v Praze.

Zlín v Boleslavi vyrovnal

Ve druhé sérii předkola je stav po dvou zápasech vyrovnaný 1:1. Berani totiž v Mladé Boleslavi ke druhému zápasu nastoupili úplně jinak než v úvodním duelu. Velmi dobře bránili a byli úspěšnější v osobních soubojích. Do vedení je poslal už na konci čtvrté minuty v přesilové hře Jan Dufek. 

Bruslaři se nedokázali prosadit, pondělní střelec hattricku Lukáš Žejdl se dostal do jediné šance, kterou zneškodnil brankář Libor Kašík. Zlínský gólman vychytal šestou nulu v play-off v kariéře. Vítězství 2:0 pojistil 14 sekund před koncem do prázdné branky Pavel Sedláček. 

Předkolo play off hokejové extraligy - 2. zápas:

HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 34. D. Květoň (O. Roman, J. Mrázek), 50. D. Květoň (O. Roman) - 23. Rousek (Klimek, T. Pavelka). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 7563.

BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Dufek (Fořt, D. Nosek), 60. P. Sedláček. Rozhodčí: Roman Svoboda, Pražák - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 2731. Stav série: 1:1.

1. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:

HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 35. O. Beránek (T. Rachůnek, Gríger), 51. T. Mikúš (Stloukal, Skuhravý) - 22. Vantuch (Duda, Flemming). Rozhodčí: Šír, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:3. Bez využití. Diváci: 3213.

HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 6:3 (1:1, 1:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 3. Havelka (Trončinský, Jurčík), 25. P. Svoboda (L. Doudera, Helt), 43. M. Hanzl (Myšák, F. Lukeš), 46. Myšák (F. Lukeš, Ščotka), 49. Ščotka (F. Lukeš, Myšák), 59. Myšák (F. Lukeš) - 19. Horký (Poulíček, Machala), 35. Marosz (J. Kloz), 54. Perret (M. Kratochvil, Holland). Rozhodčí: Horák, Pavlovič - Ganger, Špringl. Vyloučení: 5:6, navíc Trončinský - Bubela oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 1476.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme