Plíšková je v Indian Wells opět ve čtvrtfinále, vyzve v něm přemožitelku Ósakaové Bencicovou

13. 3. 2019, 06:38
Aktuality 24
WTA INDIAN WELLS - Karolína Plíšková v Indian Wells porazila i díky odvrácení 11 z 15 brejkbolů Estonku Anett Kontaveitovou, připsala si už devátou třísetovou výhru v sezoně a čtvrtý rok po sobě si v Kalifornii zahraje čtvrtfinále. V něm ji vyzve jedenáct zápasů neporažená Švýcarka Belinda Bencicová, jež vyřadila světovou jedničku a obhájkyni titulu Naomi Ósakaovou.
Kar. Plíšková (© j48tennis.net)

Karolína Plíšková se i na čtvrtém letošním turnaji dostala minimálně mezi osmičku nejlepších. Po triumfu v Brisbane, semifinále na Australian Open a čtvrtfinále v Dubaji je ve čtvrtfinále také v Indian Wells.

Po obratu proti Japonce Misaki Doiové a hladké výhře nad belgickou kvalifikantkou Ysaline Bonaventureovou šestadvacetiletá Češka potvrdila roli favoritky i proti Anett Kontaveitové. O tři roky mladší Estonku zdolala 7-6 4-6 6-2, když celkem čtyřikrát přišla o podání, dalších jedenáct brejkbolů odvrátila.

V úvodu zápasu Plíšková prohrála první tři gamy, ale pak hru vyrovnala a za stavu 6-5 podávala na zisk setu. Servis ztratila, nicméně v následném tie-breaku soupeřce nepovolila uhrát ani jeden bod. Druhé dějství sice nezískala, ale v rozhodujícím setu už dominovala na servisu a souboj ukončila ziskem čtyř posledních her.

"Bylo tam pár těsných bodů, mohla jsem vyhrát ve dvou setech, ale byl to kvalitní souboj," komentovala Plíšková zápas, který ukončila po dvou hodinách a třech minutách.

Světová pětka Plíšková v této sezoně odehrála 19 zápasů, ve všech uhrála alespoň set a ze šestnácti z nich odešla jako vítězka. V třísetových duelech má letos bilanci 9-3.

V Indian Wells hraje lounská rodačka pošesté a čtvrtý rok po sobě nechybí ve čtvrtfinále. Jejím maximem jsou semifinále z let 2016 a 2017, letos si o postup mezi elitní kvarteto zahraje v prvním vzájemném duelu s dvaadvacetiletou Švýcarkou Belindou Bencicovou. Obě se ale dobře znají.

"Mimo kurt jsme dobré kamarádky. Teď je v ráži, za poslední dva tři týdny porazila hodně skvělých hráček, takže to bude těžké. Má sebevědomí, ale já taky hraju dobře a mám své zbraně," řekla Plíšková ke čtvrtfinálovému duelu.

Bývalá sedmá hráčka světa Bencicová v Kalifornii potvrzuje svou skvělou formu. Před dvěma týdny v Dubaji porazila čtyři hráčky Top 10 a došla si pro titul, nyní už má na kontě včetně Fed Cupu jedenáct výher v řadě. Tu poslední přidala proti světové jedničce a obhájkyni titulu Naomi Ósakaové z Japonska, kterou smetla 6-1 6-3.



Světovou jedničku Bencicová porazila podruhé v kariéře. Poprvé se jí podařilo získat cenný skalp před čtyřmi lety, kdy v Toronto porazila Američanku Serenu Williamsovou a nakonec tehdy vybojovala svůj druhý ze tří titulů.

Pokud Plíšková zastaví Bencicovou, zahraje si o finále v souboji bývalých světových jedniček - buď domácí veteránkou a přemožitelkou Petry Kvitové Venus Williamsovou, nebo Španělkou Garbiñe Muguruzaovou.

Jednadvacetiletá Ósakaová se navzdory brzkému vyřazení a neobhájení bodů za loňský triumf udrží v čele světového žebříčku. Žebříčkově nejvýše postavenou hráčkou v soutěži zůstala Plíšková, která se může v případě zisku titulu posunout na 2. místo pouhých 61 bodů za Japonku.

Ve čtvrtfinále štědře dotovaného 'pátého grandslamu' BNP Paribas Open jsou dvě české tenistky. Už přes den se z postupu mezi osmičku nejlepších radovala i devatenáctiletá Markéta Vondroušová, která vyřadila světovou dvojku Simonu Halepovou. O semifinále bude hrát s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.359.455 dolarů
úterní výsledky (12. 03. 2019)
• Dvouhra - osmifinále •
Kar. Plíšková (5-ČR) - Kontaveitová (21-Est.) 7-6(0) 4-6 6-2
Vondroušová (ČR) - Halepová (2-Rum.) 6-2 3-6 6-2
Bencicová (23-Švýc.) - Ósakaová (1-Jap.) 6-1 6-3
Svitolinová (6-Ukr.) - Bartyová (12-Austr.) 7-6(8) 5-7 6-4
Kerberová (8-Něm.) - Sabalenková (9-Běl.) 6-1 4-6 6-4
Muguruzaová (20-Šp.) - Bertensová (7-Niz.) 5-7 6-1 6-4
Andreescuová (Kan.) - Qiang Wang (18-Čína) 7-5 6-2
V. Williamsová (USA) - Barthelová (Něm.) 6-4 6-4
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Hao-Ching Chan/Latischa Chan (8-Tchaj-wan) - Su-Wei Hsieh/Strýcová (3-Tchaj-wan/ČR) 4-6 6-2 11-9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
peggy
Jsem blbka,pisi to v nemocnici ma tam byt Karolina.Prominte.
Reagovat
FulnekUltras
ať je to všechno v pohodě, Marie...
Reagovat
peggy
Divim se,ze Maria tak rychle se vraci.Tentoturnaj ji,ale prinasel uslechy.Tak at to zvladne.
Reagovat
peggy
Kristyno,tak az do finele.
Reagovat
Haitik
Neskutečně natřískaný opět letos.. :D
Osaka
Halep
Kvitová
Stephens
Plíšková
Svitolina
Bertens
Kerber
Sevastova
Kasatkina
Goerges
Mertens
Wang
Garcia
Muguruza
Kontaveit
Ostapenko
Benčič
Collins
Vekič

Main Draw alternates
Hsieh
Tsurenko
Sharapova
Pavlyuchenkova
Cibulková
Reagovat
cabuna
Maria dostala divokou kartu .
Reagovat
Haitik
Jj, taky jsem koukal.. :D Když jsem poslal tenhle příspěvek.. Super, tak vypadá, že se vrátí tam.. :-)
Reagovat
FulnekUltras
Předvídal jsem to hned po AO. Teď ve svrabu se teprve opravdu ukáže, jestli u ní převládá mentalita japonská nebo ušácká.

Belindaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=31qgQnqsnN0
Reagovat
Nola
2 GS v rade a NO1 jej uz nikto nevezme, je v utlme, kazdopadne nie je prva ani posledna po zisku GS, Sloane vypadavala v uvodnych kolach, Petra, Angie... je to celkom bezne, pride uspokojenie, role sa otocia, uz nie je v pozicii lovca.... mal by si jej odpustit, nenavistne komentare k postu NO1 Petre nepomozu...
Reagovat
Kojinho
Já ti nevím, ale ona asi ta "ušácká" mentalita taky nebude úplně k zahození, když s ní Serena získala 23 GS. :)
Reagovat
FulnekUltras
deset posledních steroidových rovnou odečti
Reagovat
blixa
Králík z Dubí předčil jedenáct tisíc ušáků a je evropským šampionem

Z toho si ber příklad, Ultrasi !!! ;-)

https://www.idnes.cz/usti/zpravy/dubi-teplicko-kralik-soutez-sampion-chovatel-vystava-drobneho-zvirectva.A190313_463437_usti-zpravy_pakr
Reagovat
FulnekUltras
so ein schöner Rammler... ;-)
Reagovat
tommr
"Pokud Plíšková zastaví Bencicovou, zahraje si o finále v souboji bývalých světových jedniček - buď domácí veteránkou a přemožitelkou Petry Kvitové Venus Williamsovou, nebo Španělkou Garbi?e Muguruzaovou."

Karolína v případným semifinále narazí bud na Venus Williams nebo na Kerberovou. Muguruza je ve druhý polovině pavouka a Karolína na ní může narazit až ve finále ...
Reagovat
FulnekUltras
bezpředmětné úvahy ;-)
Reagovat
blixa
Zmlkni, demente !
Reagovat
FulnekUltras
to už vypadá na těžší erektilní dysfunkci ;-)
Reagovat
blixa
No tak to je mi tě fakt líto .. ;-)
Reagovat
dadaft
neviděl jsem úplně všechno, ale fantastický zápas sehrály Barty se Svitolinou .......... škoda, že si Ash nechala mezi prsty utéct první set, mohlo to dopadnout jinak...
Reagovat
tommr
spíš jako obvykle když hraje proti top-hráčce nezvládla mentálně závěr ...
Reagovat
Dobry-den
Je to tak. V tomhle mi strašně připomíná Lucku Šafářovou.
Reagovat
annah
Vidím to tak, že pohár si letos odveze Belinda. Byla mým černým koněm od okamžiku, kdy vypadl kong. Fandit budu samozrejme těm dvěma našim dámám.
Reagovat
horska.kraslice
dtto
Reagovat
littlegeorge
Té z nohama do O nefandím, přímo ji nesnáším
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist