Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Babiš je připravený vyhodit Faltýnka okamžitě z ANO. Řekl jasnou podmínku

Autor: ČTK, kal - 
13. března 2019
14:20

Pokud by se prokázalo, že první místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek udělal něco proti principům hnutí ANO, tak okamžitě skončí. Premiér a šéf hnutí Andrej Babiš to řekl v rozhovoru pro web iDnes.cz. Odpovídal na dotaz týkající se podezření kolem ovlivňování soutěže na výběr dálničního mýtného, Faltýnek v tomto případu figuruje. Podle Babiše žádná kauza Faltýnek není.

Podle Babiše se média snaží podsouvat případ jako kauzu Faltýnek. Případ se ale podle něj týká podezření z korupce u dvou zaměstnanců antimonopolního úřadu a společnosti Kapsch. „Faltýnek tam není!“ zdůraznil Babiš. O schůzce Faltýnka s předsedou Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petrem Rafajem a ředitelem české pobočky Kapsch Karlem Feixem Babiš nevěděl.

„Asi není dobře, že se s ním (Rafajem) setkal v nějakém hotelu,“ poznamenal Babiš. Faltýnek měl v rámci minulé vládní koalice na starosti dopravu a v rámci tlaku premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) na ministra dopravy Dana Ťoka (za ANO) „nějakým způsobem pomáhal“, řekl Babiš.

Smlouva s Kapschem? Divná už od začátku, míní Babiš

Premiér o výběru mýtného hovořil jako o kontraktu, který ANO zdědilo. „Smlouva s Kapschem byla od začátku divná. Byla to aféra. Že to od roku 2006 smrdělo korupcí, to všichni vědí. Ať to policie vyšetří,“ zdůraznil.

Anketa
Měl by Jaroslav Faltýnek v ANO kvůli mýtnému tendru skončit?
počet hlasujících: 9412

Podezřeními kolem mýtného tendru se bude Sněmovna zabývat ve čtvrtek. Policie kvůli ovlivňování zakázek minulý týden ve čtvrtek zasahovala na několika místech, mimo jiné na antimonopolním úřadu, v sídle firmy Kapsch a u Faltýnka v bytě. Nikoho neobvinila.

Server Novinky.cz napsal, že policie podezírá předsedu ÚOHS Rafaje a ředitele české pobočky Kapsch Feixe z korupce. V této souvislosti se mluvilo o Faltýnkovi, který s oběma jednal.

va45 ( 14. března 2019 14:45 )

Jen Faltínkovi?Já si myslím ,že všem poslancům a senátorům.Voliče potřebuji akorát k volbám.Takže i tebe.

va45 ( 14. března 2019 14:42 )

Kdo má po tobě číst ty tapety,které jsi někde stejně opsal.Na to aby jsi to vymyslel nemáš.

marmat ( 14. března 2019 10:34 )

3 roky staré zpravodajství, je tak akorát na natažení místní ROLETY Váš aktuální názor zdenkku na 2 řádky připojte....Jinak jalová věc. I když poslední věta obsahuje možná TO, co si přál pan Faltýnek ...spolupráci vlastníka s přípravou nového tendru...(poskytnutí podkladů = výstavba + údržba s výstupy)

sorr ( 14. března 2019 00:06 )

cistymu by neprohrabali byty a barak

marmat ( 13. března 2019 23:50 )

Pučisti makali jako diví, puč-několikrát fuč....Každý týden nové konspirace, jalová udání na všechny světové strany...A ON jim pak mává z Bílého DOMU !viděl někdy někdo větší fiasko CHobotnikce ??? Takže jak teď odstřihnout pravou ruku..."takhle"?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa