Tenistky se budou mezi elitou zachraňovat v Prostějově

15. 3. 2019, 11:10
Aktuality 11
České tenistky budou hrát o udržení v elitní Světové skupině Fed Cupu na antuce v Prostějově. Zápas s Kanadou se na centrkurtu Národního tenisového centra Morava uskuteční 20. a 21. dubna. Předprodej vstupenek do hlediště areálu s kapacitou 1200 míst bude zahájen počátkem dubna.

Hledání místa pro utkání se nezvykle protáhlo. "Najít dva měsíce dopředu na závěr dubna volnou krytou halu bylo s ohledem na hokejovou extraligu takřka nemožné. Proto jsme se po dohodě s kapitánem a hráčkami rozhodli pro antuku v Prostějově na centrkurtu se zatahovací střechou," uvedl v tiskové zprávě Miroslav Černošek, majitel agentury Česká sportovní, která střetnutí Fed Cupu organizačně zajišťuje.

"Těšíme se, že se hráčky představí v areálu klubu, ze kterého vzešly naše skvělé reprezentantky v čele s Petrou Kvitovou a Luckou Šafářovou," řekl Černošek.

Nominaci kapitán Petr Pála oznámí tradičně deset dnů před losováním, tedy 10. dubna. Do sestavy by se teoreticky mohla vrátit letošní finalistka Australian Open Petra Kvitová, která únorové první kolo vynechala. Soupeřky můžou mít v nominaci bývalou finalistku Wimbledonu Eugenii Bouchardovou a především letos výborně hrající Biancu Andreescuovou, aktuální semifinalistku turnaje v Indian Wells.

Češky v 1. kole podlehly v Ostravě Rumunsku 2-3 na zápasy a čeká je první baráž od roku 2008. Tehdy se přes Izrael dostaly mezi elitu a od té doby získaly šest titulů během osmi let.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Frick
že bude hrát von Dr. Oušová

ale vlastně pan Černošek se snaží nevědět, že existuje. Takže zase Siniaková, aby měla Pichalka radost. Osobně si myslim, že to bude pěkná megera.
Reagovat
lavamancer
já myslím, že by se v Prostějově dal udělat takový malý Tennis portal happening... .-)
Reagovat
Hook2424
Jaká je šance, že přijede Eugene?
Reagovat
tommr
pokud Kanada přijede v nejsilnější sestavě tak budou mít naše hráčky co dělat aby je porazily. Momentální forma Andreescu budí strach. Bez Petry a Karolíny to asi nepůjde ...
Reagovat
slacker
Umisteni do Prostejova je genialni, kanadanky by mozna prijely do Prahy pripadne do Ostravy ale do diry jako Prostejov se jim nebude chtit a neprijedou tim padem v nejsilnejsi sestave
Reagovat
aligo
je to možné
Reagovat
lavamancer
asi je to pravda.
já am však budu na 100% :-D
Reagovat
Fandina
To je nesmysl. Tenistkám je jedno, kde hrají, nejezdí na výlety, ale hrát tenis.
Reagovat
PetaM
Bouchard jezdí jenom na výlety :D
Reagovat
Fandina
Já taky, když chci jet na výlet, tak tam jedu, když na tenis, tak jedu tam, kde se hraje ... úsměv

Ostatně je fuk, jestli se hraje v Prostějově nebo v Praze. Záleží na tom, jestli je tam kurt a hotel. Dojet se dá všude ... úsměv
Reagovat
Frick
To jsem myslel, že požadavky na kapacitu jsou vyšší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist