‚Bylo to jako z filmu.‘ Bangladéšský kriketový tým těsně unikl střelbě na Novém Zélandu

V jedné z mešit v novozélandském městě Christchurch, kde v pátek teroristé zabili 49 lidí a dalších 20 těžce zranili, se v době útoku modlili členové kriketového týmu z Bangladéše. Tým na twitteru později oznámil, že jsou všichni sportovci v pořádku. Chystaný zápas proti domácímu výběru byl ale zrušen.

Christchurch/Nový Zéland Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bangladéšský pálkař  Tamim Iqbal na snímku v roce 2017.

Bangladéšský pálkař Tamim Iqbal na snímku v roce 2017. | Foto: Paul Childs | Zdroj: Reuters

Mešita Al Noor je nedaleko stadionu Hagley Oval, kde se mělo v sobotu odehrát utkání Bangladéše s Novým Zélandem. Hráči dorazili k mešitě v době, kdy útočníci začali střílet. Všem se ale podařilo uniknout a schovat se v šatně na stadionu. Později se bezpečně přesunuli do hotelu.

Prázdné ulice, na silnicích jsou zátarasy. Češi popisují život po útoku ve městě Christchurch

Číst článek

„Byli právě před mešitou a chystali se vystoupit z autobusu, když uslyšeli střelbu a viděli utíkat lidi, z nichž někteří byli zranění,“ řekl pro deník NZ Herald korespondent ESPN Mohammad Isam, který cestoval s týmem.

Pálkař Tamin Khan na svém twitterovém účtu krátce po útěku oznámil, že se všem podařilo v pořádku dostat do bezpečí a že za sebou mají děsivý zážitek. 

Manažer týmu Khaled Mashud později uvedl, že se z hotelu do mešity na modlitbu nevydali pouze dva hráči. „Kdybychom dorazili o tři čtyři minuty dřív, pravděpodobně bychom byli uvnitř. Měli jsme štěstí, že jsme unikli střelbě, ale to, co jsme viděli, bylo jako z filmu. Viděli jsme, jak z mešity vybíhali zakrvácení lidé,“ řekl Mashud.

Utkání, které měli Bangladéšané v sobotu odehrát proti domácímu Novému Zélandu, se po dohodě obou týmů konat nebude.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme